Tips om je Huis een Make-Over te Geven

huis-make-over-geven-tips

Soms ben je je interieur gewoon even helemaal zat. En dat is ook niet vreemd. We werken tegenwoordig vaak van huis en doordat we meer tijd besteden in ruimtes, zien we meer dingen die we willen veranderen. Dit kan op verschillende manieren: je kunt een van de beste regionale vakspecialisten inhuren en je huis volledig verbouwen of voor een kleine make-over gaan en de muren een nieuw kleurtje geven en misschien een paar meubels vervangen.

Gooi oude spullen weg

huis-klussen-make-over

Voordat je begint met een make-over, kun je eerst het beste kijken welke spullen je absoluut niet meer wilt. Breng die naar de kringloop winkel of geef ze aan vrienden en begin dan met een schone lei naar je huis te kijken. Of, als je wat creatiever bent, kun je oude spullen misschien wel omtoveren tot een heel nieuw iets!

Kies een nieuwe stijl

Er zijn verschillende stijlen wat betreft interieurinrichting. Kies een stijl om het jezelf wat makkelijker te maken tijdens de make-over. Door een stijl te kiezen, kun je sommige dingen meteen afschrijven. Het verkleint het aantal keuzes dat je moet maken, wat tijdens een verbouwing of make-over, heel fijn kan zijn. Het is anders vrij overweldigend!

Geef een muur een opvallende kleur of leuk behang

Vaak zijn alle muren in je woonkamer dezelfde effen kleur. Je kunt de ruimte in één keer omtoveren door een enkele muur in een andere kleur te verven of deze te behangen. Je kunt de rest van de kamer zelfs inrichten om bij het behang te passen.

Breng verschillende materialen je ruimte in

Door verschillende materialen te gebruiken, creëer je diepte en zorg je ervoor dat er altijd wel iets nieuws tet zien is. Dit geldt overigens niet alleen voor materialen, maar ook voor kleuren en patronen. Combineer wat je mooi vindt om jouw unieke stijl te laten zien en een kamer te creëren waar je maar al te graag in zult rondhangen.

Accessoires

Als je een kleiner budget hebt, kun je ook vrij eenvoudig een aantal accessoires toevoegen om je huis een heel nieuwe uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kroonluchter, wat nieuwe schilderijen of een mooie spiegel in de hal. Dit zijn vrij simpele veranderingen die een enorm effect hebben. Ook kamerplanten zijn een leuke manier om je woonkamer een nieuw leven te geven.

Vergeet de verlichting niet

Je verlichting kan een enorm groot effect hebben op hoe je huis eruit ziet. Als je alleen maar heldere lampen in het plafond hebt, geeft dit al een heel andere look dan sfeerverlichting die je kunt dimmen.

Verander de indeling van je kamer

zelf-huis-verven

Teken een plattegrond van je ruimte en teken je meubels op verschillende plekken (hou rekening met de schaal zodat alles goed past!). Op papier kun je soms heel nieuwe opstellingen bedenken en het is een stuk makkelijker dan zware meubels verschuiven en er dan achter komen dat het niet past.

Voeg nieuwe kunst toe

Ga naar de kringloopwinkel of kijk op Etsy om leuke, unieke kunst te vinden om in je huis op te hangen. Je kunt voor een groot schilderij kiezen of juist een speelse gallery wall maken. De keuze is helemaal aan jou. Je voegt met kunst persoonlijkheid toe aan een kamer.

Geef je bank een nieuwe bekleding

Een nieuwe bank kost veel geld. Ben je blij met hoe die van jou zit, maar wil je er toch iets aan veranderen, dan kun je hem opnieuw laten bekleden. Ook nieuwe sierkussens of dekentjes geven je bank al snel een heel nieuwe look.

Doe inspiratie op

Doe inspiratie op voor wat je precies wilt en maak een moodboard. Op die manier kun je een mooie kamer creëren die niet is gevuld met allemaal dingen die niet bij elkaar passen. Je wilt er een mooi geheel van maken, met diepte en verschillende texturen.

Grote taken eerst

Begin altijd met grotere taken, zoals muren verven, vloeren vervangen en meubels verplaatsen. Als dat allemaal is gedaan kun je kijken naar welke accessoires je aan je kamer wilt toevoegen en waar je ze het beste kunt plaatsen.

Zet foto’s neer

Als laatste is het heel leuk om ergens in huis foto’s van je dierbaren neer te zetten of op te hangen. Dit geeft je huis een speciale, persoonlijke touch die niemand kan namaken!

Hopelijk hebben deze tips geholpen om je wat ideeën te geven om jouw huis een make-over te geven. Jet hoeft niet veel te kosten om weer verliefd te worden op je huis, als je maar een beetje creatief denkt!

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten