Hoe Word Je weer Snel Fit na de Vakantie?

hoe-word-je-snel-fit-na-vakantie

Naar verwachting zullen er dit jaar weer miljoenen mensen op vakantie gaan. Nu we eindelijk weer kunnen en mogen, maken we hier duidelijk ook weer dankbaar gebruik van. Een periode van cultuur snuiven, maar ook van de teugels laten vieren en lekker eten en drinken. Je gaat wat vaker uit eten, let veel minder op wat je eet en drinkt wellicht meer alcohol dan je gewend bent.

Hierdoor neem je naast een lading was ook een aantal extra kilo’s mee op de weegschaal. Bovendien kan je je door het ongezondere leven en de hoeveelheid alcohol ook simpelweg minder prettig voelen. Misschien ervaar je zelfs wel een flinke dip nu na de vakantie. Goed om na de vakantie direct de draad weer op te pakken en weer extra aandacht te besteden aan jouw eet- en leefpatroon. Op die manier voel je je binnen no-time weer fit na de vakantie. Met de volgende tips lukt dat zeker.

Val weer terug in je oude ritme

yoga-pose-vrouw

Tijdens de vakantie mocht en kon alles. Je had geen ritme. Je stond op wanneer jij daar zin in had, at wanneer dat je uitkwam en leefde eigenlijk niet meer volgens de klok. Dat is voor even heel prettig, maar het kan je bioritme wel van slag maken. Daarom is het goed om na de vakantie zo snel mogelijk weer terug te vallen in je oude ritme.

Sta weer op gezette tijden op, eet zo veel mogelijk op vaste tijden en let op het kiezen van gezonde en veelzijdige maaltijden. Plan ook alweer bezoekjes aan de sportschool in Zwolle of een andere bij jou in de buurt. Goed om ook dit weer op vaste tijden te doen. Op die manier zit je snel weer terug in je oude ritme.

Hoe ga je om met een groter hongergevoel?

Tijdens de vakantie heb je waarschijnlijk meer gegeten dan anders. Veelal snelle koolhydraten en suikers. Hierdoor raakt je suikerspiegel uit balans en is er gewenning ontstaan. Daardoor kan je na vakantie – zodra je je oude voedingspatroon weer oppakt – een groter hongergevoel ervaren. Heel onprettig en misschien ook de reden waarom je het lastig vindt om je oude voedingspatroon weer op te pakken.

Je kunt dit eenvoudig oplossen door direct weer op gezette tijden te eten. Kies voor drie hoofdmaaltijden en drie gezonde tussendoortjes per dag. Eet eigenlijk iedere twee á drie uur wel iets. Zo hou je je suikerspiegel stabiel en ervaar je minder snel een hongergevoel. Kies bij voorkeur voor vezelrijke maaltijden en tussendoortjes. Dat vult niet alleen sneller en langer, maar zorgt er ook voor dat je stoelgang weer als vanouds wordt.

Ga niet direct extreem lijnen

avocado-shake-sap-afvallen-fit-worden

Schrik je enorm wanneer je thuis op de weegschaal staat? Bijvoorbeeld omdat je plotseling vijf of meer kilo bent aangekomen in de vakantie? En start je het liefst direct een crashdieet? Laat dit dan alsjeblieft achterwege en kijk het nog even aan.

Afgezien van het feit dat een dergelijk dieet enorm ongezond is, valt het met die kilo’s vaak echt wel mee. Weet je je om één kilo vet aan te komen meer dan 7.700 extra calorieën bovenop je dagelijkse energiebehoefte moet eten? Meer dan vijf kilo aankomen in een week tijd is dus vrijwel onmogelijk. De kans is dus groot dat het veel vocht is. Drink de komende dagen veel water en pak je oude voedingspatroon op. Sta je een week later op de weegschaal? Dan is de kans groot dat het overgrote deel van het gewicht alweer verdwenen is.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten