Hoe Word Je een Gelukkig Mens? 10 Tips

hoe-word-je-gelukkig

Denk je dat gelukkig zijn iets is dat gebeurt als gevolg van geluk, omstandigheden, het hebben van geld, etc.? Denk opnieuw.

Geluk is een mindset. En als je je vermogen om geluk te vinden wilt verbeteren, bekijk dan deze 10 dingen die een gelukkig persoon anders doet.

Geluk is niet iets kant-en-klaars. Het komt voort uit je eigen handelingen. – Dalai Lama

1. Gelukkige mensen maken zich niet druk om de kleine dingen

gelukkig-mens-vrouw-lachend

Een van de grootste dingen die gelukkige mensen anders doen dan ongelukkige mensen is dat ze dingen laten gaan.

Slechte dingen overkomen soms goede mensen. Gelukkige mensen beseffen dit, zijn in staat de dingen in het gareel te houden en verder te gaan.

Ongelukkige mensen hebben de neiging om stil te staan bij kleine ongemakken en problemen, wat gevoelens van verdriet, schuld, wrok, hebzucht en woede in stand kan houden.

2. Gelukkige mensen leven in het heden

Terwijl ongelukkige mensen de neiging hebben om stil te staan bij het verleden en zich zorgen te maken over de toekomst, leven gelukkige mensen in het moment. Zij zijn dankbaar voor “het nu” en richten hun inspanningen op het ten volle leven in het heden. Hun filosofie is:

Er is een reden dat het “het heden” heet. Want het leven is een geschenk.

Dus als je een beetje meer geluk in je leven wilt brengen, denk dan na over de 10 principes hierboven en hoe je ze kunt gebruiken om jezelf beter te maken.

3. Gelukkige mensen zien uitdagingen als kansen

Gelukkige mensen accepteren uitdagingen en gebruiken ze als kansen om te leren en te groeien. Ze zetten negatieven om in positieven en maken het beste van schijnbaar slechte situaties.

Ze blijven niet stilstaan bij dingen die ze niet in de hand hebben; in plaats daarvan zoeken ze oplossingen en creatieve manieren om obstakels te overwinnen.

4. Gelukkige mensen zijn eerlijk tegenover zichzelf en anderen

discussie-groep-vrouw-spreken

Mensen die gelukkig zijn vertonen vaak de deugden van eerlijkheid en betrouwbaarheid. Ze geven je liever openhartige feedback, zelfs als de waarheid pijn doet, en ze verwachten hetzelfde terug.

Gelukkige mensen respecteren mensen die hen een eerlijke mening geven.

5. Gelukkige mensen vertonen tekenen van geluk

Deze klinkt misschien voor de hand liggend, maar, het is een belangrijke onderscheidende factor tussen gelukkige en ongelukkige mensen.

Denk aan je gelukkigste vrienden. De kans is groot dat je je een beeld vormt van hen die lachen en oprecht gelukkig lijken.

Aan de andere kant hebben degenen die niet gelukkig zijn de neiging er zo uit te zien. Hun houding kan ingehouden zijn en je kunt een gebrek aan zelfvertrouwen waarnemen.

6. Gelukkige mensen zijn gepassioneerd

Nog iets wat gelukkige mensen gemeen hebben is hun vermogen om hun passies in het leven te vinden en die ten volle na te streven. Gelukkige mensen hebben gevonden wat ze zoeken, en ze brengen hun tijd door met doen waar ze van houden.

7. Gelukkige mensen omringen zich met andere gelukkige mensen

gelukkige-mensen-omringen

Een bepalend kenmerk van gelukkige mensen is dat ze de neiging hebben om met andere gelukkige mensen om te gaan. Ellende houdt van gezelschap, en ongelukkige mensen neigen naar anderen die hun negatieve gevoelens delen.

Als je worstelt met een vlaag van verdriet, depressie, zorgen of woede, breng dan meer tijd door met je gelukkigste vrienden of familieleden. De kans is groot dat hun positieve instelling op jou overslaat.

8. Gelukkige mensen vinden evenwicht in hun leven

Mensen die gelukkig zijn hebben dit gemeen: ze zijn tevreden met wat ze hebben, en verspillen niet veel tijd aan piekeren en stressen over dingen die ze niet hebben. Ongelukkige mensen doen het tegenovergestelde: ze besteden te veel tijd aan het nadenken over wat ze niet hebben.

Gelukkige mensen leiden een evenwichtig leven. Dit betekent dat ze tijd maken voor alle dingen die belangrijk voor hen zijn, of het nu gaat om familie, vrienden, carrière, gezondheid, religie, enz.

9. Gelukkige mensen houden zich aan de gouden regel

Ken je dat gezegde dat je als kind hoorde: “Doe anderen aan zoals je wilt dat zij jou aan doen.” Welnu, gelukkige mensen belichamen dit principe werkelijk.

Ze behandelen anderen met respect. Ze zijn gevoelig voor de gedachten en gevoelens van andere mensen. Ze hebben mededogen. En ze krijgen (meestal) deze manier van behandelen terug.

10. Gelukkige mensen nemen verantwoordelijkheid voor hun daden

Gelukkige mensen zijn niet perfect, en daar zijn ze zich terdege van bewust. Als ze het verpesten, geven ze dat toe. Ze erkennen hun fouten en werken eraan om ze te verbeteren.

Ongelukkige mensen hebben de neiging anderen de schuld te geven en vinden altijd een excuus waarom de dingen niet gaan zoals zij willen. Gelukkige mensen daarentegen leven volgens de mantra:

“Er zijn twee soorten mensen in de wereld: zij die het doen en zij die excuses verzinnen waarom ze het niet doen.”

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten