Hoe kun je veilig sportwedden op het WK?

hoe-veilig-sportwedden-WK

Het WK staat voor de deur en overal in het land worden gretig WK poultjes opgesteld. Online sportwedden is nog niet zolang legaal en daarom zijn er behoorlijk wat vragen rondom veilig wedden. We hebben een sportwed website benaderd om ons te vertellen waar je alert op moet zijn.

Oktober 2021, sportwedden wordt legaal

Eind oktober vorig jaar, besloot de overheid om de markt op online sportwedden te openen. Vanaf dat moment konden bedrijven online gokdiensten aanbieden mits ze over een vergunning van de Kansspelautorteit (KSA) beschikken.

De reden voor de openstelling van de markt is volgens Sander van bookmaker website Bettingbonus.com, eenvoudig. Hij vertelt dat het voor oktober 2021 al mogelijk was om online te wedden in Nederland. De bookmakers TOTO en Holland Casino (beiden eigendom van de Nederlandse staat) hadden het alleenrecht maar ook andere bookmakers boden daarnaast illegaal hun diensten aan. Bookmakers kregen hiervoor wel met enige regelmaat boetes opgelegd maar de opbrengsten waren groter dan de mogelijke boetes en dus gingen ze vrolijk verder.

De Nederlandse overheid trok hierdoor meerdere malen aan de noodrem, bijvoorbeeld bij de bookmaker Unibet die een afkoelperiode op de Nederlandse markt kreeg. In deze periode werd het hele merk Unibet van de Nederlandse markt geweerd.

Het openstellen van de markt voor online wedden zorgde voor een tweevoudig voordeel. Enerzijds kon de overheid regels opstellen waar bookmakers zich aan moeten houden en anderzijds kon er hierdoor kansspelbelasting worden geheven. Het idee achter de openstelling was dan ook simpel, veiliger wedden en meer geld de staatskas in.

De regels zijn nog steeds in ontwikkeling en stuiten regelmatig op uitdagingen, vooral als het gaat om sponsoring. Sander vertelt ons dat bekende Nederlanders straks niet meer mogen adverteren voor gokwebsites en dat advertentieregels steeds strenger worden.

Om in deze chaotische situatie het hoofd koel te houden hebben we Sander gevraagd om een kort stappenplan op te stellen die je kunt volgen om dit WK zorgeloos te wedden.

Veilig sportwedden in 4 stappen

aanmoedigen-wedstrijd

Stap 1: Check de website van de KSA

Als eerste stap raadt Sander aan om de lijst van legale bookmakers van de Kansspelautoriteit (KSA) te openen. Op deze pagina vind je precies welke bookmakers er een vergunning hebben en welke niet.

Legale bookmakers voldoen aan strenge eisen en hierdoor heb je de zekerheid dat wanneer je geld wint je dit ook daadwerkelijk uitbetaald krijgt. Ook heb je de garantie dat er niet zomaar geld van je rekening wordt gehaald zonder jouw toestemming. Met een legale bookmaker in zee gaan is dan ook geen overbodige luxe maar bittere noodzaak.

Stap 2: Lees meerdere bookmaker reviews

In stap 2 is het tijd om te ontdekken welke bookmaker er bij je past. Zoek hiervoor een overzichtspagina van legale bookmakers op en lees de verschillende reviews.

Iedere bookmaker heeft andere bonussen en spelvoorwaarden en wat er bij jou past kan totaal anders zijn dan wat de buurman fijn vindt.

Stap 3: Onderzoek de rondspeelvoorwaarden

Rondspeelvoorwaarden geven aan hoe vaak je een bonusbedrag moet rondspelen voor je je eventuele winst kunt uitbetalen in echt geld. Volgens Sander is dit de bonusvoorwaarde die je het meest in de gaten moet houden.

Rondspeelvoorwaarden geven volgens hem namelijk een goed beeld van hoe vrijgevig of gierig een bookmaker is. Hoe vaker je je geld moet rondspelen, des te kleiner je kans op winst wordt. Bookmakers met hoge rondspeelvoorwaarden zijn vaak minder gul naar hun spelers toe en dat vertaalt zich door in andere spelvoorwaarden.

Stap 4: Snelheid van de uitbetaling

Hoe snel een bookmaker uitbetaalt is ook een belangrijke graadmeter. Hoe langer een bookmaker je geld in kas kan houden, des te meer eraan wordt verdiend. Betaalt een bookmaker traag uit is dit dan ook een teken dat ze vaak niet het beste met je voor hebben. Neem ook dat mee in je overweging voor je de beste bookmaker voor jou kiest.

Heel veel geluk gewenst bij het WK!

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten