Hoe word je nog Succesvoller als Entrepreneur? (30 Tips)

hoe-succesvoller-als-entrepreneur

Of je nu net begint of een oude rot in het vak bent, wie wil niet een succesvollere ondernemer zijn?

Het bezitten van een bedrijf geeft je een gevoel van vrijheid en mondigheid. Je kunt dingen opbouwen en ze zien groeien.

Ondernemers nemen zelf beslissingen, realiseren hun creatieve visies, en ontwikkelen duurzame relaties met andere ondernemers, klanten en leveranciers.

Het is een geweldige manier van leven. Daarom hebben we deze tips opgesteld om jou te helpen succesvoller te worden.

1. Word moedig

succesvolle-entrepreneur-ondernemer-man-lach-blij

Als je een succesvolle ondernemer wilt zijn, moet je gretig zijn.

Eerlijk gezegd, zonder hard werken en doorzettingsvermogen kom je nergens in de ondernemerswereld.

2. Om een succesvolle ondernemer te worden, moet je jezelf uitdagen

Als je een succesvolle ondernemer wilt worden, moet je jezelf uitdagen. Niemand anders gaat je pushen, dus het is aan jou om dat te doen.

Uitdagingen houden ondernemers wendbaar en alert. Als je voortdurend op zoek bent naar de volgende uitdaging, ben je altijd voorbereid op wat er op je pad komt.

Door jezelf uit te dagen met nieuwe en moeilijke taken zullen je andere taken nog eenvoudiger lijken. Als ondernemer moet je altijd op zoek zijn naar de volgende grote uitdaging.

3. Succesvolle ondernemers zijn gepassioneerd over hun werk

Als je niet houdt van wat je doet, doe het dan niet. Als ondernemer zul je lange uren moeten maken en offers moeten brengen voor je bedrijf.

Als je gepassioneerd bent over wat je doet, voelt het maken van lange uren niet meer als een offer. Als je geen passie hebt voor wat je doet, zul je niet de motivatie hebben om door te gaan als je gestrest en moe bent.

Heb je ooit die ondernemers opgemerkt die nooit moe lijken te worden? Die ondernemers die die glans in hun ogen krijgen als ze praten over wat ze doen? Dat is passie. Als je gepassioneerd bent over wat je doet, wordt ondernemer zijn net iets gemakkelijker.

4. Om een succesvolle ondernemer te worden, moet je risico’s nemen

werk-ervaring

Mensen zijn over het algemeen risicomijdend, maar een deel van het ondernemer zijn is het herkennen van de risico’s die je moet nemen. Succesvolle ondernemers nemen risico’s. Dat hoort erbij.

Succesvolle ondernemers weten ook welke risico’s ze moeten nemen en welke niet. Leer de risico’s herkennen die je bedrijf ten goede komen en neem ze. Risico’s nemen heeft een gevaarlijke kant, maar de kansen die ze bieden wegen vaak veel zwaarder dan de mogelijke gevaren.

Leer hoe je kunt herkennen welke risico’s de moeite waard zijn om te nemen en je zult waarschijnlijk een succesvollere ondernemer worden.

5. Vertrouw op jezelf

Als je niet in jezelf gelooft, wie dan wel? Een succesvolle ondernemer zijn betekent dat je geleerd hebt naar je intuïtie te luisteren en te vertrouwen op je wijsheid bij het nemen van beslissingen.

Je vermogen om op jezelf te vertrouwen en in jezelf te geloven laat je zelfvertrouwen zien. Mensen zullen eerder zelfverzekerde leiders volgen en vertrouwen. Vertrouwen in je eigen vaardigheden zal ook een deel van de pijn van de onzekerheid uit het ondernemerschap wegnemen.

Als je je onzeker voelt, bedenk dan hoeveel ervaring en kennis je hebt. De meeste ondernemers beginnen hun bedrijf na jarenlange ervaring met werken voor iemand anders.

Er is niets mis mee om hulp te vragen als je die nodig hebt of je te wenden tot een mentor voor advies, maar je moet ook leren vertrouwen op jezelf en je eigen oordeel zonder inbreng van anderen.

Leer op jezelf te vertrouwen en je begint al op het pad van ondernemerssucces.

6. Verminder angst

Angst houdt actie tegen. Ondernemers moeten kunnen pivoteren en snel actie ondernemen als ze een kans zien of een fout herkennen.

Met angst op je schouder rijdend, zul je geen succesvolle ondernemer zijn. Als je je als ondernemer laat leiden door angst, zul je niet naar je intuïtie kunnen luisteren, zul je bang zijn om de nodige risico’s te nemen, en zal je oordeel vertroebeld worden door emotie.

Als je manieren kunt vinden om je angst te verminderen en te beheersen, zul je een veel succesvollere ondernemer zijn. Houd in gedachten dat angst te maken heeft met je perspectief. Studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat hoe meer echte misdaad je consumeert, hoe banger je bent voor misdaad.

Succesvolle ondernemers kunnen hun angsten op een paar manieren beheersen. Elke dag denken aan de beslissingen die je hebt genomen die jou, anderen of je bedrijf ten goede zijn gekomen, zal je helpen om snel je vertrouwen op te bouwen en je angst te verminderen.

7. Succesvolle ondernemers visualiseren hun doelen

Wat we willen dat je doet om je doel te visualiseren, is het zo duidelijk definiëren dat het echt en tastbaar is.

Bijvoorbeeld, welke van deze is een meer haalbare:

  • Ik wil een succesvolle ondernemer worden.
  • Ik zal een succesvol ondernemer worden door een bedrijf te beginnen dat een probleem oplost voor deze specifieke niche van mijn publiek.

De tweede, toch?

Als je je doel duidelijk kunt verwoorden en visualiseren, wordt het haalbaarder.

Er zijn veel manieren om je doel te visualiseren als je niet zeker weet hoe je moet beginnen. Je kunt het opschrijven of uittekenen.

Je kunt het aan iemand vertellen, zoals een vriend of zakenpartner, of foto’s maken die je doel voorstellen. Ga uit van je sterke punten.

Als je een succesvolle ondernemer vraagt wat hun doel is, kunnen ze je heel gedetailleerd vertellen waar ze aan werken.

8. Huur goede partners in om je te helpen een succesvolle ondernemer te worden

Je moet partners zoeken die een geweldig karakter hebben en die je aardig vindt en respecteert.

Jij en je partners zullen samen lange uren maken en stressvolle beslissingen nemen. Als je je partner(s) niet respecteert, zal je team het niet lang volhouden. Vul je team met mensen die een geweldig karakter hebben en je bent goed op weg naar succes.

Bedenk bij het kiezen van je partners en teamleden altijd dat je vaardigheden kunt aanleren, maar karakter niet.

9. Om een succesvolle ondernemer te worden, moet je snel handelen

Praten stelt actie alleen maar uit. Succesvolle ondernemers handelen.

Het is gemakkelijk om je te verliezen in planning, het overwegen van mogelijke mislukkingen, het bespreken van financiering en het praten in vergaderingen met bestuursleden. Als je alleen maar praat, krijg je niets gedaan.

Op een gegeven moment moet je stoppen met praten en iets laten gebeuren.

10. Succesvolle ondernemers besteden tijd aan belangrijke taken en zijn geduldig om resultaten te zien

Denk je dat er zoiets bestaat als een succes van de ene op de andere dag? Als je denkt dat je een succes van de ene op de andere dag hebt gevonden, kijk dan nog eens goed naar de uren, dagen en jaren die in het succes gingen zitten van succesvolle ondernemers.

Kijk naar hun leven, de dingen die ze geleerd hebben, en hoe vaak ze gefaald hebben. Succesvolle ondernemers nemen de tijd die nodig is om succes te bereiken. En velen van hen hebben onderweg mislukkingen.

Als je denkt dat het te lang duurt om succes te vinden, gun jezelf dan een pauze. Blijf doorgaan, steek er de nodige uren in, en binnenkort ben je een succesvolle ondernemer.

Stel je voor dat je terugkijkt op al het harde werk en weet dat het zijn vruchten heeft afgeworpen. Houd dat beeld in je hoofd om je door de lange, ploeterende uren heen te motiveren.

11. Plan je financiën

werk-ervaring

Startende en ondernemende bedrijven hebben geld nodig. Het hoort gewoon bij de levensstijl. Veel ondernemers besteden te veel tijd aan het zoeken naar geld en te weinig aan handelen, maar dat betekent niet dat je zonder plan in de afgrond kunt springen.

Er zijn een paar manieren waarop je je bedrijf kunt financieren.

  • Zelf financieren
  • Investeerders
  • Leningen voor starters

Beslis welke voor jou het beste is, en plan je financiën in het begin. Probeer je aan je budget te houden, maar weet dat het plan gaandeweg zal moeten worden aangepast.

12. Wie is je klant? Succesvolle ondernemers weten het antwoord

Een van de meest voorkomende redenen dat ondernemersbedrijven mislukken is dat er geen klant is. Als je een bedrijf begint of een product maakt, maar niet weet wie het zal kopen, bestaat die persoon misschien wel helemaal niet.

Voordat je een financieel plan maakt, kapitaal aantrekt of zelfs een naam kiest, moet je ervoor zorgen dat er een klant is die je product zou kopen of je diensten zou gebruiken.

Zonder klant heb je geen bedrijf. Succesvolle ondernemers weten wie hun klanten en doelmarkt zijn.

13. Succesvolle ondernemers luisteren naar klachten

Dit is een van de tips die het belangrijkste is voor ondernemers om te leren. De klachten van je klanten zijn hoe je de zwakke punten van je bedrijf identificeert.

Vergelijkbaar met de vorige tip: zonder klanten kun je geen succesvol bedrijf hebben. Er is echter nog een ander mogelijk scenario.

Je kunt klanten hebben die geïnteresseerd zijn in je product of dienst, maar als je niet luistert naar hun klachten, heb je al snel geen klanten meer. Neem je klanten serieus, behandel hun klachten met respect, en luister.

Je denkt misschien dat je ze waarde geeft, maar daar zijn ze het misschien niet mee eens. Je klanten weten wat ze willen, en ze zullen je vertellen wat ze vinden.

Een slimme en succesvolle ondernemer luistert naar die klachten en gebruikt die informatie om de zwakke punten van het bedrijf te herstellen.

14. Overtref ieders verwachtingen

zelfstandig-werken

Als je meer levert dan je beloofd hebt, ben je zeker van tevreden klanten, investeerders en zakenpartners. Beloftes doen en niet nakomen is een snelle manier om je bedrijf te verliezen.

Succesvolle ondernemers daarentegen overtreffen de verwachtingen.

15. Beheers risico’s om een succesvolle ondernemer te worden

Je moet risico’s nemen als ondernemer, al moet je niet elk risico nemen dat zich aandient. Beheer in plaats daarvan je risico’s.

Als succesvolle ondernemer moet je leren hoe je kunt bepalen welke risico’s je moet nemen, maar ook wanneer je die risico’s moet nemen.

Zorg ervoor dat je herkent waar je je in de ondernemerscyclus bevindt bij het berekenen van welke risico’s je moet nemen.

16. Lees casestudies

Als ondernemer word je overspoeld met je bedrijf en moet je er voortdurend voor zorgen. Als je thuiskomt en wat vrije tijd hebt, kom je misschien in de verleiding om fictie of boeken te lezen ter vermaak.

In plaats daarvan zou je case studies kunnen lezen. Lees biografieën van succesvolle ondernemers. Lees alles wat je te pakken kunt krijgen over degenen die al succesvol zijn geweest.

Er valt altijd iets te leren van degenen die het al gedaan hebben. Als je van hun fouten leert, hoef je die fouten zelf niet te maken. En als je zelf toch fouten maakt, leer daar dan zeker van.

Hoe meer je leert van hun fouten en successen, hoe sneller je je bedrijf kunt laten groeien en een succesvolle ondernemer kunt worden.

17. Succesvolle ondernemers zelfpromotie

Veel mensen willen zichzelf niet promoten of te veel over hun bedrijf praten uit angst dat ze als een egotripper overkomen; maar als jij je bedrijf niet promoot, wie dan wel?

Egoïstische zelfpromotie en zelfpromotie zijn te onderscheiden. Ken je bedrijf, ken enkele belangrijke statistieken, en heb je 15 seconden durende elevator pitch opgepoetst en klaar. Als iemand je dan vraagt naar je bedrijf, kun je dat feitelijk en snel promoten.

Een andere manier om jezelf te promoten zonder verwaand over te komen is te weten wat je klanten over je bedrijf zeggen. Als iemand vraagt hoe het met je bedrijf gaat, kun je je klantenfeedback vertellen.

Vergeet niet om zowel wat van het slechte als het goede te geven.

18. Succesvolle ondernemers bepalen en overzien een positieve bedrijfscultuur

leider-eigenschappen-discussieren-werk

Er is misschien een tijd geweest dat bedrijfscultuur niet belangrijk was, maar met de sociale media en de 24-uurs nieuwscyclus staan je bedrijf en je werknemers altijd onder de loep.

Stel vanaf de eerste dag een positieve bedrijfscultuur in en je hebt meer kans om te werken met mensen waar je plezier in hebt en die je inspireren en die geweldige klanten aantrekken.

Veel ondernemers werken met familie, vanuit huis en zelfs over de grens. Het is belangrijk om vast te stellen en te weten hoe je wilt dat je bedrijfscultuur eruit ziet.

19. Netwerk, netwerk, netwerk

Er bestaat niet zoiets als te veel netwerken (nou ja, tenzij het het opbouwen van je bedrijf in de weg staat natuurlijk).

Je moet nooit stoppen met netwerken, omdat je nooit weet waar je volgende lead vandaan komt.De kans is groot dat je, als je met genoeg mensen netwerkt, een andere ondernemer tegen het lijf loopt die misschien de ideeën en connecties heeft die je nodig hebt.

Misschien vind je een nieuwe connectie terwijl je een biertje pakt aan de bar op het vliegveld, misschien ontmoet je je volgende zakenpartner in een lift op weg naar een vergadering, en je weet gewoon nooit wie er naast je zit in de bus.

Ontmoet iedereen waarmee je in contact komt en maak een kort praatje. Je weet nooit naast wie je zit en welke connecties of middelen ze je misschien kunnen bieden.

20. Leer en creëer

De succesvolle ondernemersmentaliteit is die van leren en creëren. Als ondernemer wil je altijd nieuwe informatie tot je nemen en creëren. Dit type mindset kan slopend en vermoeiend zijn, maar zonder ga je nergens heen.

Een groeimindset is cruciaal als je een succesvolle ondernemer wilt worden. Om in de leerling- en scheppersmentaliteit te blijven, blijf je weg van tv, sociale media en films. Deze vormen van vermaak zorgen ervoor dat we passief zijn en alleen maar informatie tot ons nemen.

Streef alles met mate na, maar in het algemeen zijn deze activiteiten tijdverspillers voor ondernemers. Het beperken van je vermaaktijd is een offer dat gebracht moet worden om een succesvolle ondernemer te worden.

Lees in plaats van tv en films te kijken casestudies en mediteer. Zorg voor je geest en lichaam op constructieve, helende manieren. Het kan “goed voelen” om tv te kijken, maar het is eigenlijk geen verjongende manier om te ontspannen.

Om een succesvolle ondernemer te zijn, zoek je ontspannende activiteiten die helpen om je leerling- en scheppersmentaliteit te herstellen.

21. Succesvolle ondernemers leveren

In plaats van te verkopen aan je potentiële klanten, lever je. Bied ze een gratis proefperiode aan en lever een geweldig product.

Als je bedrijf een geweldig product of dienst levert, bouw je sneller klantentrouw op dan je kunt zeggen: “succesvolle ondernemer.”

22. Neem babystappen om een succesvolle ondernemer te worden

Confused Digital Marketing GIF

Het opbouwen van een succesvol ondernemersbedrijf kan ontmoedigend lijken, en dat is niet erg. Een bedrijf vanaf de grond opbouwen is een enorme onderneming.

Elk probleem dat onoverkomelijk lijkt, breek het af in kleine stapjes. Als je het eenmaal in babystapjes hebt opgedeeld, neem ze dan één voor één. Voor je het weet ben je, door de ene voet voor de andere te zetten, halverwege de berg.

Met doorzettingsvermogen brengen babystapjes je ver in de richting van een succesvolle ondernemer.

23. Zet alles op je kalender

Zet alles op je kalender. Denk je dat iets niet op je kalender hoeft? Dat moet het wel. Zet je vergaderingen, rustige werkperiodes, tijd met vrienden, happy-hour zakelijke bijeenkomsten, voetbalwedstrijden van je kinderen, trainingen, etenstijden en al het andere dat je doet op je kalender.

Staat er eenmaal iets op je kalender, dan weet iedereen die met je moet spreken dat die tijd niet beschikbaar is. Een bijkomend voordeel is dat als alles eenmaal op je kalender staat, er geen excuses meer zijn om dingen niet af te krijgen.

Met rustige werktijd bedoelen we de tijd waarin je kunt werken, problemen kunt oplossen of creatief kunt denken zonder onderbroken te worden. Iedereen heeft deze perioden nodig. Om een succesvolle ondernemer te zijn, bewaak je je rustige werktijd met je leven. Het succes van je bedrijf kan ervan afhangen.

24. Beweeg om een succesvollere ondernemer te worden

Wist je dat de hele dag zitten slecht is voor je gezondheid? Dat is ook zo. Een succesvol ondernemer zijn betekent niet alleen een winstgevend bedrijf runnen. Als je jezelf te veel uitput in het leiden van dat bedrijf, zul je er misschien niet meer zijn om van het succes te genieten.

Je moet zowel voor jezelf als voor je bedrijf zorgen. Voor jezelf zorgen en bewegen is belangrijk voor succesvolle ondernemers. Zorg ervoor dat je tijd in je agenda reserveert om in beweging te komen en uit je stoel te komen.

Misschien ga je naar yoga, wandelbijeenkomsten, neem je de trap in plaats van de lift, of ga je gewoon naar de sportschool. Bouw elke elke dag tijd in je agenda in om lichamelijk actief te zijn en zowel voor je lichaam als voor je bedrijf te zorgen.

Een zieke of ongezonde ondernemer is geen succesvolle ondernemer.

25. Succesvolle ondernemers blijven gefocust

Het leven van een succesvolle ondernemer kan verspreid en onsamenhangend aanvoelen, maar het is belangrijk om je tijd die je besteedt aan multitasking te beperken.

Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat multitasken niet werkt. Mensen zijn er niet toe in staat. En ja, onder multitasken valt ook het afgeleid worden door je telefoon en e-mail tabbladen. Sluit ze af en leg ze weg.

Leer je te concentreren en neem de tijd voor slechts één taak. Als je één taak je volle aandacht geeft, is de kans groter dat je hem afkrijgt en goed doet. Het is ook belangrijk om te weten dat te veel taken op je takenlijst je ineffectief en afgeleid kunnen maken.

Leer om je takenlijst te richten op de taken die je kunt afwerken in de tijd die je ervoor hebt uitgetrokken. Stel bijvoorbeeld elke avond de drie taken vast die je de volgende dag zult afwerken. Stel elke maand het overkoepelende doel voor je bedrijf vast dat je in de komende 30 dagen wilt bereiken.

Deze technieken kunnen je helpen om te leren focussen en je bedrijf effectiever te beheren.

26. Neem vrije tijd

Je hebt misschien niet elke dag of elke week vrije tijd nodig, maar je moet wel vrije tijd nemen. Als je alleen maar werkt, raak je opgebrand. Snel. Ik denk dat dit voor ondernemers de grootste uitdaging is, omdat ze zichzelf vaak als onoverwinnelijk zien of denken dat ze onoverwinnelijk moeten zijn. Dit is gewoon niet waar; we zijn allemaal mensen en we hebben vrije tijd nodig.

Vrije tijd laat je hersenen zwerven, rusten en nadenken. Heb je je ooit afgevraagd waarom je zoveel ideeën bedenkt onder de douche? Dat is omdat je hersenen vrij spel hebben om gewoon te denken en te zwerven.

Zelfs de meest succesvolle ondernemers werken niet de hele tijd. Iedereen heeft vrije tijd nodig, dus schaam je er niet voor dat je menselijk en normaal bent. Als je wel vrij neemt, stel je personeel dan van tevoren op de hoogte en laat ze weten waarom het belangrijk voor je is.

Door je personeel het belang van vrije tijd bij te brengen, zullen ze je vrije tijd respecteren en herkennen wanneer ze vrije tijd nodig hebben. Overigens moet je je personeel ook vrije tijd gunnen. Zij zijn ook menselijk en zullen af en toe een pauze inlassen.

Neem vrij voordat je het nodig hebt en erken dat het belangrijk is om te genezen, te creëren en een succesvollere ondernemer te worden.

27. Succesvolle ondernemers stellen vragen

principes-goed-werkgeverschap

Je weet niet alles. Niemand weet dat. Je moet vragen om hulp, advies, mentoren, en al het andere dat je nodig hebt terwijl je je bedrijf opzet en laat draaien. Vragen stellen is een waardevolle vaardigheid om te hebben als ondernemer.

Hoe meer informatie je hebt, hoe meer je zult weten en in overweging kunt nemen. Vragen stellen helpt je ook om in een lerende houding te blijven, klaar om advies en informatie aan te nemen.

Leerlingen en zij die vragen stellen hebben meer kans om succesvolle ondernemers te worden.

28. Leer van je mislukkingen

Falen is een optie. Je kunt het beter nu accepteren dan later. Je zult op een gegeven moment falen. Het is hoe je je aanpast aan deze mislukkingen die je bedrijf zullen maken of breken.

Falen is een aspect van succesvol ondernemer worden, dus je kunt er maar beter nu aan wennen. Als je eerste bedrijf toch mislukt, bedenk dan dat je met de lessen die je van je eerste hebt geleerd, een ander kunt opzetten.

29. Laat je inspireren

Ondernemer zijn is een creatief streven. Als ondernemer moet je verbanden leggen, problemen oplossen en nieuwe dingen creëren waar nog niemand eerder aan gedacht heeft. Scheppers en creatievelingen moeten geïnspireerd worden. Succesvolle ondernemers nemen tijd voor de dingen die hen inspireren.

Misschien komt je inspiratie van het zijn in een kunstmuseum, misschien is het lezen van boeken, misschien is het krabbelen – wat het ook is dat je inspireert, doe het. Het is goed voor je bedrijf. Succesvolle ondernemers zijn geïnspireerd. Laat die magie niet te lang verloren gaan. Wanneer je kunt, en zeker als je je opgebrand voelt, ga er dan op uit en laat je inspireren.

Inspiratie is de vonk voor ideeën. Ideeën maken succesvolle ondernemers.

30. Succesvolle ondernemers bieden een helpende hand

Ondernemers hebben het druk, dus deze tip laat hen soms in de steek. Het is gemakkelijk om te denken: “Ik heb geen tijd om iemand anders te helpen! Ik heb het al zo druk!”

Maar anderen helpen kan inspirerend zijn en enorm veel opleveren. Het geeft je een goed gevoel. Bovendien heb je als ondernemer een netwerk met wie je je expertise kunt delen en klussen waarvoor je mensen kunt inhuren. Waarom zou je niet helpen als het kan?

Als je iemand helpt, zullen ze waarschijnlijk een manier vinden om jou te helpen. Misschien niet vandaag of morgen, maar ergens in de toekomst zullen ze er zijn om je te helpen als je het nodig hebt.

Anderen helpen is ook een geweldige manier om een loyaal en ondersteunend netwerk om je heen op te bouwen.

Conclusie over deze tips voor ondernemers

Succesvol ondernemen gaat niet van de ene op de andere dag. Het vergt veel planning, voorbereiding, creativiteit, lef en geduld om een succesvolle ondernemer te worden.

De 30 tips helpen je met een langetermijnstrategie en bouwen die in babystapjes op totdat je bedrijf een succes wordt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten