Hoe Schrijf je een Liefdesbrief? Ideeën, Tips en Inspiratie

hoe-schrijf-je-een-liefdesbrief-tips

Een liefdesbrief schrijven is altijd al een romantisch gebaar geweest, maar in deze tijd van e-mail, sociale media en andere onpersoonlijke communicatie zijn ze nog specialer. Maar er zit een kunst in het schrijven van een goede liefdesbrief; hier zijn tips en ideeën over hoe.

Inhoudsopgave

De basics van een liefdesbrief

Volg deze richtlijnen om je brief zo op te maken dat alles erin zit:

Begroeting

Schrijf niet gewoon “Lieve [naam]”. Schrijf in plaats daarvan: “Aan mijn lieveling” of “Aan mijn enige echte liefde” of gebruik zelfs hun koosnaampje zoals, “Lieve Boterbloem”.

De eerste alinea

Begin met te zeggen waarom je de brief schrijft. Het kan iets zijn als, “Ik voel me vandaag zo vol liefde voor jou dat ik gewoon mijn gevoelens moest uiten.” Of, “Dit wordt onze enige Valentijnsdag als verloofd stel. Het is uniek, net als mijn liefde voor jou”.

Het hart van de brief

rode-rozen

Hier beschrijf je je liefde, en hoe je je voelt. Het is belangrijk om jezelf te zijn. Als je iemand bent die sentimenteel en bloemrijk is, dan moet je brief dat ook zijn. Maar als je meer een grappig iemand bent, wees dan niet bang om hier een beetje humor of gekkigheid toe te voegen. Het moeten jouw woorden en jouw stem zijn, die vanuit je hart spreken.

Je zou iets kunnen schrijven als, “Ik voel me nu zo ongelooflijk gelukkig dat ik een huwelijk plan met een man van wie ik zielsveel hou. Maar het is niet alleen de bruiloft die me een geluksgevoel geeft; het is elke dag als je door de deur loopt en ik je knappe glimlach zie. Ik voel me gelukkig als ik in je armen lig, omringd door je kracht en warmte. En gisteravond op het feest voelde ik me vooral gelukkig, toen ik je geestig en charmant zag zijn en wist dat ik degene was met wie je naar huis zou gaan. Ik wil dit gevoel bottelen. Ik wil het vastleggen, om te onthouden dat het plannen van een huwelijk niet over stress en gastenlijsten gaat, maar over dit gevoel van verwachting en vreugde. En bovenal gaat het om onze ongelooflijke liefde voor elkaar, die werkelijk elke dag groter, en dieper, en breder lijkt te worden, op manieren die voorheen onvoorstelbaar waren.”

Je brief afmaken

In de laatste alinea wil je zowel teruggrijpen op het begin als naar de toekomst kijken. Je zou kunnen zeggen: “Het is moeilijk voor me om alles uit te drukken wat ik nu voel; deze woorden zijn maar een kleine maatstaf van mijn liefde voor jou. Daarom ben ik dankbaar dat ik de rest van ons leven heb om je steeds opnieuw te vertellen hoeveel ik van je hou.” Of, als je begon met te schrijven over het unieke van deze Valentijnsdag, sluit dan af met een alinea als, “Dus op deze unieke Valentijnsdag, ben ik zo blij dat jij mijn Valentijn bent. Ik kan niet wachten op de volgende 14e februari, wanneer ik je ook mijn vrouw mag noemen.”

Getekend, Verzegeld, Afgeleverd

Onderteken je brief met een extra beetje romantiek. “Met al mijn liefde altijd, John” of “Voor altijd de jouwe, Alice”. Overweeg hem te bespuiten met een vleugje van je eau de cologne, of hem te verzegelen met een kus. Doe het in een mooie envelop, schrijf de naam van je geliefde op de voorkant, en laat het achter op een plaats waar je geliefde het zeker zal zien.

Zoek inspiratie voor liefdesbrieven

schrijven-pen-papier

Als je wat extra hulp nodig hebt om op gang te komen, kun je misschien kijken in boeken als “Love Letters of Great Men” of “Other People’s Love Letters”.

Schrijf een ruwe schets

Als je een mooi briefpapiertje voor je brief hebt uitgezocht, begin dan niet meteen daar. Elke grote schrijver kent de waarde van redigeren. Je zult je briefje eerst willen samenstellen, op kraspapier of elektronisch. Begin met het schrijven van een ruwe schets. Zoek plaatsen waar je duidelijker kunt zijn, of expressiever. En het allerbelangrijkste: zorg dat je spelling klopt. Gebruik een spellingscontrole. Verkeerd gespelde woorden kunnen een geheel tegenovergestelde betekenis overbrengen. Pas als je het een goede bewerking gegeven hebt, zet je het op het goede briefpapier.

Neem je tijd

Valentines Day Love GIF by Julie Smith Schneider

Rome is niet in een dag gebouwd, en dat moet je liefdesbrief ook niet zijn. Het kost tijd om helder te krijgen wat je voor een persoon voelt, en tijd om uit te zoeken hoe je dat op kunt schrijven. Op dezelfde manier kun je ook in de brief je tijd nemen. In plaats van alleen maar te zeggen hoe je je voelt, voeg je er een korte anekdote aan toe van een herinnering die jullie delen, of het moment dat jullie zeker waren.

Doe het gewoon

Je liefdesbrief is misschien niet de meest perfecte die ooit geschreven is. Maar zolang hij van jou komt, en oprecht is, zal hij perfect zijn in de ogen van de persoon die hem ontvangt. En in zaken van het hart is dat het enige dat telt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten