Hoe Proactief zijn de Leraren in een Online Studie?

hoe-proactief-zijn-online-studie-leraren

Het volgen van een online studie heeft verschillende voordelen. Je kan dit vanuit elke plek van de wereld doen, want je hoeft niet op locatie te komen. Ook kan je je eigen tijd indelen. Zolang je de opdrachten maar af hebt voor de deadline.

Je werkt in een online leeromgeving. Hierin staat alles wat je nodig hebt: de literatuur, de opdrachten en ook de feedback van je docent.

Toch heeft het online onderwijs ook een nadeel. Het persoonlijke contact tussen de student en de docent kan wat moeilijker te leggen zijn. Je ziet elkaar immers niet in het echt, maar alleen via een beeldscherm. De docenten van de online studies bij NCOI doen hun uiterste best om toch persoonlijk contact te onderhouden.

Docenten bij een online studie

online-studie-laptop-leren

Ook als je je studie volledig online volgt, sta je er niet alleen voor. De docenten van de NCOI staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je verder te helpen wanneer je vastloopt. Deze docenten hebben ervaring in de praktijk van het werkveld waarvoor jij een opleiding volgt. Zij weten dus ook welke situaties je in de praktijk kan tegenkomen en hoe je daar mee omgaat. Bekijk deze pagina om te lezen hoe een opleiding van de NCOI in elkaar zit.

Wanneer je een opleiding volledig online volgt, heb je voornamelijk contact met je docent via het online platform. Hierin staat de literatuur die je moet bestuderen.

Ook vind je hier de opdrachten die je aan de hand van de leerstof moet maken. Je levert de gemaakte opdrachten in via het online platform. Je docent kijkt de opdrachten vervolgens na en voorziet deze van feedback. Zo weet jij hoe je verder moet.

Persoonlijk contact van de docent

docent-online-studie-laptop

De opleidingen van NCOI hebben een duidelijke structuur zodat je het overzicht niet kwijtraakt. Op de Linkedin van NCOI vind je ook veel informatie over de verschillende opleidingen die je kan volgen. Dreig je toch het overzicht kwijt te raken of achter te lopen, dan kan jouw docent je daarbij helpen.

De docent helpt je bij het halen van deadlines. Komt de datum van de eerstvolgende deadline in zicht maar ben je nog niet voldoende voorbereid, dan grijpt de docent in.

Hij of zij zal contact met je opnemen en samen met jou kijken hoe je de deadline nog kan halen. De docent helpt je dus niet alleen bij de inhoud van de opleiding, maar ook bij het plannen ervan.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten