Hoe Plan je het Beste Afscheidsfeest voor je Collega?

hoe-plan-je-het-beste-afscheidsfeest-voor-je-collega

Afscheid nemen van je favoriete collega is altijd moeilijk, maar ze verdienen het perfecte afscheidsfeest! Het is een geweldige manier om je vriend(in) of collega uit te zwaaien met een goed afscheidsfeest en om ze geluk te wensen tijdens hun verdere reis.

Het plannen en organiseren van een afscheidsfeest is echter niet zo eenvoudig. Als je verantwoordelijk bent voor het plannen van het afscheidsfeestje op kantoor, zijn hier een paar tips die je zullen helpen om het beste feest voor je collega te organiseren.

Bepaal een budget

budget-geld-sparen-werk

Als je bedrijf of organisatie bepaalde richtlijnen en budgetten heeft voor afscheidsfeestjes, zorg er dan voor dat je die volgt. Het bedrijfsbeleid bepaalt het budget en de omvang van dergelijke feestjes.

Als er geen dergelijk beleid is, dan moet je eerst een budget vaststellen en vervolgens dienovereenkomstig plannen. Als een groep vrienden of collega’s bij elkaar wil komen om een feest te geven, maak dan een ruwe schatting van hoeveel iedereen bereid is uit te geven. Zorg ervoor dat je niet te ver gaat en je aan het budget houdt.

Bepaal de locatie

Geef je het afscheidsfeest op kantoor of in een feestzaal? Als je een grote menigte verwacht, regel dan geschikte zaalverhuur om het feest te houden. Anders, als een kantoorruimte volstaat, maak dan de nodige afspraken.

Zorg ervoor dat je ruim van tevoren een bepaalde vergaderruimte of conferentieruimte op kantoor blokkeert. Je kunt het afscheidsfeest ook geven in een favoriet restaurant in de buurt en daar gezellig lunchen of dineren.

Wat de locatie ook is, onthoud dat je een geweldige tijd moet kunnen hebben zonder dat andere mensen je afleiden of afgeleid worden.

De gastenlijst voorbereiden en uitnodigingen versturen

Uitnodigingen moeten discreet worden verstuurd en e-mail is de beste optie om de uitnodigingen voor een afscheidsfeest te versturen. Nodig alle teamleden en directe senioren uit voor het evenement. Uitnodigingen voor dit soort feestjes zijn meestal wat formeler.

Maak gebruik van een inschrijflijst zodat je weet hoeveel mensen je kunt verwachten en plan dan de locatie en het eten op basis van het aantal aanwezigen.

Delegeer rollen en verantwoordelijkheden

Probeer jezelf niet te veel te belasten met al het werk. Vertrouw sommige regelingen toe aan andere teamleden of vrijwilligers om het afscheidsfeest voor te bereiden. Delegeer bijvoorbeeld het regelen van de zaalverhuur Rotterdam, het eten en de cadeaus aan een ander lid.

Dit zal je werk verlichten en ook de deelname van alle teamleden mogelijk maken, zodat er een goede teamgeest ontstaat. Hoe meer mensen betrokken zijn bij het feest, hoe leuker het zal zijn. Probeer dus niet alles zelf te doen. Neem de hulp van anderen aan.

Geef een afscheidscadeau

feest-werk-collega

Het is heel belangrijk om een cadeau te geven aan degene die weggaat. Het zou een mooi teken van liefde zijn, dat zijn hele leven lang gekoesterd zal worden. Koop het juiste attente cadeau dat je aan je collega kunt geven als dank en waardering.

Je kunt ook een wenskaart maken en deze door alle teamleden laten ondertekenen met hun persoonlijke boodschap aan de vertrekkende persoon. Andere cadeaus die ook goed zijn, zijn polshorloges, servies, wijnglazen of gebruiksvoorwerpen die waardevol kunnen zijn voor de persoon.

Organiseer het eten

Tenzij je van plan bent om het afscheidsfeest in een restaurant of feestzaal te houden, wordt het eten verzorgd door de interne cateraars. Als je het op kantoor plant, regel dan kleine snacks, broodjes of desserts.

Fingerfood is goed genoeg voor afscheidsfeestjes op kantoor en helpt de gasten om rond te lopen en zich te mengen. De kantoorsfeer vraagt om eenvoud wat betreft het eten, dus zorg ervoor dat je niet te ver gaat met het eten. Houd het minimaal en tegelijkertijd gezellig.

Op zo’n evenement komt het eten meestal op de tweede plaats. Toch zouden korte hapjes en kleine drankjes het afscheidsfeest nog aantrekkelijker maken.

Neem veel foto’s

Vergeet niet om veel foto’s te maken om de gelegenheid te herinneren. Je kunt zelfs een grote collage maken en deze mailen naar iedereen die aanwezig was op het feest, zodat iedereen zich herinnert wat een geweldige tijd ze samen hebben gehad. Dit kan een extra cadeau zijn voor je collega die het kantoor verlaat.

Plan toespraken

Toespraken zijn een geweldige manier om je beste wensen over te brengen aan de collega die de werkplek verlaat. Zorg ervoor dat ze zich speciaal voelen en overlaad ze met je wensen in de vorm van oprechte toespraken.

Laat alle teamleden een paar woorden zeggen over hoe belangrijk de persoon was en hoeveel hij of zij heeft bijgedragen. Vraag iedereen om het kort te houden en het niet te lang te maken,

Laat tot slot de eregast ook een paar woorden zeggen. Als zij hun dankbaarheid uitspreken voor het organiseren van het afscheidsfeest voor hen, voel jij je zeker beloond voor het harde werk dat je hebt gestoken in het plannen van het afscheidsfeest op kantoor.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten