Hoe kun je er Ouder Uitzien in Foto’s?

hoe-ouder-uitzien-fotos-man

Jong zijn is geweldig. Er als een tiener uitzien als je op de foto gaat is niet zo geweldig.

Als je tenger bent of een babygezichtje hebt, kan het een uitdaging zijn om op foto’s er als een volwassene uit te zien. Het is nog erger als je vrienden er respectabel en volwassen uitzien terwijl jij opvalt als de schattige, kinderlijke in de groep, ook al ben je even oud of ouder dan zij.

Of je nu een jongere bent die er ouder uit wil zien of een oudere die er nog jong uitziet en je wilt er ouder uitzien, deze snelle en eenvoudige tips zullen jaren aan je uiterlijk toevoegen.

Hier zijn 7 Manieren om er ouder uit te zien op foto’s:

1. Steek moeite in je kapsel

vrouw-staart-koel

Je zou verbaasd zijn hoezeer je kapsel invloed heeft op hoe oud je eruit ziet. Vermijd op dagen dat je weet dat je foto’s gaat maken stijlen als rommelige paardenstaarten en piekerig haar, die je er jeugdig uit laten zien. Kies in plaats daarvan voor slankere, meer volwassen stijlen die laten zien dat je moeite in je uiterlijk steekt.

2. Laat je make-up er natuurlijk uitzien

Als je een tiener bent, probeer je veel make-up te dragen met de gedachte dat het je ouder zal doen lijken. Als je eenmaal volwassen bent moet je echter beseffen dat het tegendeel eigenlijk waar is. De beste manier om er volwassen uit te zien is je make-up zo te doen dat het er natuurlijk en professioneel uitziet.

3. Draag goed passende kleding

oversized-blazer-fashion-vrouw

Het dragen van slecht passende outfits maakt dat je er onvolwassen uitziet, een beetje alsof je verkleedpartijtjes speelt met de kleren van je ouders. Als je moeite hebt om stukken te vinden of te betalen die bij je lichaam passen, koop dan een maat groter en breng je outfits naar een kleermaker om ze te laten aanpassen. Dit klinkt misschien duur, maar veel kleermakers en zelfs sommige stomerijen kunnen zomen innemen en andere kleine reparaties snel en goedkoop uitvoeren.

4. Richt de camera van onderen

De hoek waaronder foto’s worden genomen heeft een enorme invloed op hoe mensen worden waargenomen. Als foto’s van bovenaf genomen worden, lijken mensen jonger en zwakker, omdat de hoek de illusie geeft dat je op een kind neerkijkt.

Als foto’s echter van onderaf genomen worden, lijken mensen ouder en zelfverzekerder omdat de hoek lijkt op het omhoog kijken naar een volwassene.

5. Draag donkerdere, meer neutrale kleuren

sexy-off-shoulder-vrouw-mannen-aantrekkelijk

Kleurenpsychologen hebben ontdekt dat we verschillende kleuren automatisch associëren met persoonlijke kenmerken. Draag deze kleuren als je foto’s maakt voor een volwassen, professionele uitstraling:

  • Zwart – Straalt kracht en professionaliteit uit
  • Blauw – Toont loyaliteit, stabiliteit en rust
  • Bruin – Straalt stabiliteit en betrouwbaarheid uit
  • Verwerk gerust andere kleuren in je outfits voor accenten, maar probeer geel en oranje te vermijden, want hun hoge energie en helderheid kunnen je er jeugdiger uit laten zien.

6. Poseer professioneel

Als kinderen op de foto gaan zitten ze vaak te slungelen, kijken ze iets weg van de camera omdat ze afgeleid zijn en bewegen ze hun lichaam op een of andere manier. Om er op foto’s ouder uit te zien, moet je kinderachtige poses vermijden en je voordoen alsof je voor je werk op de foto gaat.

Gebruik deze technieken om er serieus en professioneel uit te zien:

  • Voluit naar de camera kijken
  • Sta/zit recht (geen slungelige houding)
  • Minder beweging (tenzij je een moment probeert vast te leggen, doe je geen handelingen op je foto’s)

7. Draag geen al te nonchalante kleding

Als je er ouder uit wilt zien moet je het dragen van super casual en/of trendy kleding vermijden. Hoe graag je misschien ook jeans en t-shirts draagt of de nieuwste eigenzinnige stijl, dat doen de meeste tieners ook en je kleden zoals zij kan je laten lijken alsof je nog op de middelbare school zit. Als je weet dat je foto’s gaat maken kies dan voor professionelere kleding of gooi een mooi jasje aan om je er volwassener uit te laten zien.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten