Hoe Omgaan met een Man: 22 Dingen die je NIET moet zeggen

dingen-die-je-niet-tegen-een-man-moet-zeggen

De meesten van ons genieten van het feit dat we alles kunnen delen met onze wederhelft, maar vaak beseffen we niet dat onze opmerking of commentaar soms als een vervelend tweedehands compliment kan klinken. En hoogstwaarschijnlijk zijn we totaal onwetend over hoe ongevoelig we klinken als we deze dingen zeggen. 

Om je bewust te maken van dit soort opmerkingen, hebben wij er 22 voor je op een rij gezet, want deze dingen kun je beter niet tegen je vriend zeggen!

● “Dit was een cadeau van mijn ex.” 

Als je ex-vriendje van die Chanel oorbellen voor je heeft gekocht, ga er dan niet over opscheppen tegen je nieuwe vriendje. Draag ze gewoon.

● “We moeten praten.”

Goede communicatie is de basis van een echt goede relatie. Als je een serieus gesprek nodig hebt met je partner, laat de clichés dan achterwegen. “We moeten praten” kan er vaak toe leiden dat je vriendje de verkeerde conclusies trekt, en dat kan dus eerder resulteren in slechte communicatie dan goede.

koppel-man-vrouw

● “Ik heb beloofd het niet door te vertellen, maar…”

Een geheim delen met een jongen voelt als intimiteit opbouwen. Het is een manier om hem te laten weten dat je hem zo vertrouwt, dat je bereid bent om gevoelige informatie te delen. Maar voor hem klinkt het misschien meer als roddel, het kan klinken alsof je het leuk vindt om een vriend(in) te verraden. Ze vroeg je het niet door te vertellen, en dat doe je nu toch, waardoor je aandacht aan het vestigen bent op het feit dat je niet te vertrouwen bent. 

Natuurlijk, er zijn geheimen die je gewoon aan iemand moet vertellen. Dus als je het doet, benadruk dan de vertrouwenskwestie. “Ik vertel je dit alleen omdat ik erop vertrouw dat je een geheim kunt bewaren.” 

Dit zal hem zowel laten zien dat je de wensen van je vriend(in) respecteert als hem het gevoel geven dat hij deel uitmaakt van het geheim in plaats van er een uitlaatklep voor te zijn.

● “Je vrienden of ik?”

Als je in een gezonde relatie zit, mogen deze woorden nooit uitgesproken worden! Het is niet eerlijk om hem te vragen te kiezen of hem schuldig te laten voelen omdat hij een avond met zijn vrienden heeft.

● “Waarom accepteer je niet gewoon dat je gefaald hebt?” 

Haal nooit iemand naar beneden. In plaats daarvan, help hem weer vertrouwen op te bouwen. Je moet ervoor zorgen dat ze nooit opgeven.

koppel-kus-liefde

● “Je bent zoveel beter dan al die andere eikels die ik heb gehad.”

Absoluut, het lijkt alsof je hem een mooi compliment geeft. Maar als een jongen dit hoort, gaan de alarmbellen af. Omdat jongens nogal rationeel zijn, zal hij erachter komen dat jij de enige constante was in al die vreselijke relaties… dus jij moet het probleem zijn.

Dat is nog niet alles. Hij zal ook aannemen dat omdat je denkt dat iedereen die je ooit hebt gedate een eikel is, je hem uiteindelijk ook een eikel zult vinden. Wat hem weinig vertrouwen in de relatie zal geven. Dus zeg liever iets als: “Ik heb nog nooit iemand zoals jij ontmoet. Of “Ik heb zo’n geweldige tijd met jou.” 

● “Je vriend is best wel knap!”

The Office Reaction GIF

Het is geweldig om schoonheid te waarderen, maar onthoud je ervan als het de goede vriend van je partner is; het geeft aanleiding tot onnodig drama. Stel je voor hoe je je zou voelen als hij je zou vertellen dat hij een van je vriendinnen knap vindt; vreselijk, toch?

● “Ik heb je goed getraind/opgeleid/opgevoed.”

Nee, dat heb je niet. Hij is een mens met zijn eigen hersenen. Dit soort opmerkingen kan een enorme klap zijn voor zijn vertrouwen, maar ook insinueren dat je manipulatief bent. Geen positieve opmerking voor beide. 

● “Ik hoef je niet te vertellen dat ik van je hou, dat zou je al moeten weten.” 

Wees niet te zuinig met het aantal keer dat je hem eraan herinnert hoeveel je van hem houdt. Je moet hem altijd zeggen hoeveel hij voor je betekent en hoeveel je van hem houdt. Dit is niet vanzelfsprekend en word zeker gewaardeerd!

● “Doe niet zo gek. Dat heb ik al zo lang niet meer gedaan.”

Alleen maar omdat je nu in een relatie zit ga je meteen niet meer dansen tot 4 uur ’s nachts in een club of dat rare seksspeeltje weer eens gebruiken? 

Het is begrijpelijk dat je misschien wat minder wild wilt doen wanneer je eenmaal een langdurige, toegewijde relatie hebt. Maar je man vertellen dat iets voor altijd achter je ligt, is in feite hetzelfde als zeggen: “Vroeger was ik leuk. Nu niet meer.” Hij zal zich meteen een toekomst voorstellen met alleen nog maar voorspellende activiteiten, hetzelfde seksstandje en weekend avonden thuis voor de TV.

● “Hou je mond”

Tenzij je een grapje maakt, zenden deze drie woorden een onaardige boodschap naar je lover; dat je niet geïnteresseerd bent in zijn mening en dat wat hij zegt je niet uitmaakt. Wees respectvol naar elkaar en blijf weg van deze woorden, hoe gemakkelijk ze ook bij je opkomen.

● “Hij was echt goed in bed.” 

Ten eerste, nee. Ten tweede, nee. Hoe zou jij je voelen als je vriendje dat tegen je zei over een van zijn ex-partners? Je zou hem zeker een klap in zijn gezicht geven.

● “Ik kan je wel helpen bij het winkelen!”

Dit lijkt aan de oppervlakte misschien een lief gebaar, maar wat je eigenlijk impliceert is dat je zijn kleedstijl of garderobe niet mooi vindt. Laat hem zich kleden zoals hij dat wil, hoezeer het je ook irriteert. Lees ook: kleding tips voor mannen.

● “Wees een man”

The Rock GIF by AbsoluteRadio

In tijden waarin genderrollen en -normen evolueren; hoeft je man zich beslist niet te “vermannen” of “een man te zijn”. Als je man iets op het persoonlijke vlak doormaakt en je zijn kwetsbare kant laat zien; zeg hem dan niet dat hij zich moet “vermannen” of “een man moet zijn”.

● “Ik haat mijn ex”

Realiseer je dat als je je ex “haat”, dit je partner erop kan wijzen dat je sterke gevoelens voor je ex hebt; zelfs als die negatief zijn. Hoe vreselijk je ex ook was, het gezonde is om verder te gaan en geen wrok tegen hem te koesteren.

● “Je wordt grijs/je bent aangekomen”

Je hart zit misschien op de goede plaats omdat je wilt dat je vent goed voor zichzelf zorgt, maar door hem een van deze dingen te zeggen ben je gemeen tegen hem. Stel je eens voor hoe vreselijk je je zou voelen als hij het over je gewicht of je grijzende lokken zou hebben!

● “Je ouders maken me gek.”

Relaties tussen ouders en hun kinderen zijn vaak ingewikkeld. Zelfs als je vriendje niet goed overweg kan met zijn ouders, hoeft dat niet ook voor jou zo te zijn, dus neem die last niet op je schouders en probeer in plaats daarvan zo neutraal mogelijk te blijven. Als hij een goede relatie met zijn ouders heeft, dan is het des te belangrijker om niet kritisch te zijn en in plaats daarvan je relatie met hen te laten groeien.

● “Bewijs hoeveel je van me houdt”

Laten we toegeven dat dit waarschijnlijk onze onzekere en kwetsbare kant is die spreekt, maar het is nog steeds niet gerechtvaardigd. Het feit dat je in een gelukkige gezonde relatie zit zou voldoende moeten zijn, vraag hem niet om het je te bewijzen.

● “Het is zo attent dat je eraan gedacht hebt”

Het is een gangbare opvatting dat mannen geen afspraakjes of andere relatie mijlpalen onthouden omdat, nou ja, het mannen zijn, en niet zo “attent en zorgzaam” worden ervaren als vrouwen. In werkelijkheid letten mannen wel degelijk op, zelfs op de zogenaamd kleine dingen en het is onbeleefd en ongevoelig om hem daarvoor een achterbaks compliment te geven.

date-jong-koppel

● “Soms herinner je me aan mijn ex”

Waarom zou je dit ooit zeggen? Vergelijkingen trekken met je ex zal nooit helpen en het is een zinloze opmerking. Het maakt niet uit hoe hecht je partner en jij zijn; hem vergelijken met je ex zal hem alleen maar het gevoel geven dat er een deel van jou is dat nog steeds in het verleden vastzit.

● “Ik wou dat je het je kon veroorloven om dit voor me te kopen.” 

Met geld kan je alleen tijdelijk geluk kopen. 

● “Dus we zijn een beetje laat. Relax.”

Het is bijna nooit goed om mensen te laten wachten, maar wat hem betreft, is dat niet het punt. Het echte probleem is dat het lijkt alsof je je niets aantrekt van zijn ergernis. Het is alsof je hem vertelt dat hij het recht niet heeft om zich te ergeren, waardoor hij het gevoel krijgt dat je zijn gevoelens afwijst of negeert. Bovendien lok je, door te suggereren dat hij degene is met het probleem, een ruzie uit. 

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten