Hoe Herken je een Neppe Gucci Riem? 7x Manieren

hoe-neppe-gucci-riem-herkennen

Als we designerkleding en -accessoires (bv. Gucci) kopen, doen we dat in de overtuiging dat we iets van kwaliteit verwerven en dat we er de voordelen van zullen genieten. Tot die voordelen behoren comfort, originaliteit en duurzaamheid.

Gucci riemen zijn erg in trek en niet bepaald goedkoop. Het is heel belangrijk dat we weten hoe we een originele Gucci riem kunnen onderscheiden van een namaak (die er helaas in overvloed zijn) en voorkomen dat we worden opgelicht met deze imitaties.

Het eerste wat je moet weten is dat Gucci riemen door verschillende kwaliteitscontroles gaan en imitaties niet. Daarom heeft een namaak Gucci riem bijna altijd kleine onvolkomenheden die met het blote oog te zien zijn: De naden rafelen, het oppervlak ziet er ruw uit, de sticker lijkt wazig of er is zelfs geen sticker (waar een serienummer op staat).

1. De buitentas

Wordt dit accessoire de nieuwe Gucci-riem? Als het aan Rihanna ligt wel.

Originele Gucci riemen worden altijd geleverd met hun eigen fabriekstas.

Deze tas is donkerbruin en de details van het merk zijn met grote scherpte en zonder vlekken gedrukt.

Het Gucci logo is duidelijk zichtbaar met een dubbele G (de ene omgekeerd en de andere normaal) langs de hele tas.

De tas is dichtgeknoopt met een fijn bruin touwtje.

In het midden van de originele tas is het merk in goud gedrukt: Gucci.

Aan de binnenkant van de tas hoort een etiket te zitten met de tekst “Gucci. Made in Italy”.

Wees op je hoede als de tas wazig of van slechte kwaliteit is, als hij niet donkerbruin is of als het touwtje er beschadigd uitziet.

2. De binnenzak

De binnentas is donkerbruin als de buitentas, is van stof en heeft een touwtje rechts bovenaan. op deze tas staat het woord Gucci in goud gedrukt.

3. Het bonnetje

Als de Gucci riem bij een erkende winkelier of merkwinkel gekocht is, staan op de bon de naam en het adres van Gucci. Vele malen kunnen Gucci riemen bij wederverkopers gekocht worden, in dat geval is het ook mogelijk de originele kassabon op te vragen.

4. De riem

is-je-gucci-riem-nep-manieren-herkennen

Na de bovenstaande gegevens geverifieerd te hebben, bekijken we de riem.

Laten we niet vergeten dat Gucci tijd en middelen investeert om een perfecte pasvorm te bereiken. Het fabricageproces van een Gucci riem heeft verschillende kwaliteitscontroles, zodat het zeer onwaarschijnlijk is dat een originele Gucci riem zal mislukken.

De naden van de Gucci riemen zijn perfect uitgelijnd en evenwijdig. Als we verkeerd uitgelijnde of onvolmaakte naden zien, kunnen we met een namaak Gucci riem te maken hebben.

De oppervlakken van de riem en de gesp zijn glad en vertonen geen beschadigingen of scheuren. Nogmaals, de uitputtende kwaliteitscontrole van deze beroemde fabrikant voorkomt dat we gebrekkige producten krijgen.

5. De gesp

Gucci riemgespen en riemen zijn aan het riemlichaam gelast. Op sommige originele Gucci riemen zijn schroeven aan de achterkant van de gesp te zien en op andere niet.

Als we zien dat de gesp vastgehouden wordt door een haakje, anker of gesp, hebben we te maken met een namaak Gucci riem.

6. De Gucci Sticker

De Gucci sticker is typisch en zit op het binnenoppervlak van de originele Gucci riemen. Op riemen van een paar jaar geleden zat de sticker in de middenzone van de riem, terwijl hij op moderne versies dichter bij de gesp zit.

De Gucci sticker bevat een serienummer en de tekst: “Made in Italy”.

Het serienummer op de originele Gucci riemen heeft 21 cijfers. Veel namaak (Chinese) Gucci riemen hebben serienummers die met 1212 beginnen.

De meeste originele Gucci riemen beginnen met serie 223 of 114.

De letters op de sticker zijn scherp en worden niet weggestreept.

7. Andere details om op te letten

neppe-gucci-riem-herkennen

Gucci riemen zijn niet goedkoop, als je Gucci riemen tegenkomt voor heel lage prijzen moet je vermoeden dat je voor een of andere kopie staat.

Er zijn veel imitaties van Gucci riemen, veel ervan komen uit Aziatische landen en sommige zijn heel goed gemaakt, maar hebben altijd details die we kunnen ontdekken.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten