Hoe kun je een Nep Rolex Herkennen? (15x Expert Manieren)

rolex-horloge-echt-of-nep

Rolex. De naam alleen al is de essentie van elegantie en schoonheid in de horloge-industrie. Maar deze reputatie heeft ook een keerzijde. Sinds het bedrijf begon met de productie van eersteklas mechanische horloges, worden er her en der namaak-Rolex-horloges verkocht. 

Dit blijft helaas gebeuren, ook al is de kwaliteit van een echte Rolex niet te evenaren met die van nep-Rolex horloges. Dus hoe kan men precies bepalen wanneer een Rolex-horloge echt is?

Om je te helpen wanneer je overweegt een Rolex-horloge te kopen, willen wij graag de volgende tips met je delen om de echtheid ervan vast te stellen:

Is je Rolex echt?

man-auto-rijden-stuur

Plaats het horloge dicht bij je oor

De eerste truc is om de werking van een horloge te kennen. Plaats het horloge bij je oor en luister of je een tikkend geluid hoort, voordat je iets gaat verantwoorden. Onthoud altijd dat horloges van Rolex worden aangedreven door een automatisch uurwerk. Een tikkend geluid van het horloge zou de aanwezigheid van een kwartsbeweging verifiëren.

Met andere woorden, een Rolex-horloge met een tikkend geluid is een nep-Rolex! Dit komt omdat het automatische uurwerk in een echt Rolex-horloge absoluut geluidloos is, ondanks de 8 micro-onderdelen die het bevat.

Zodra je de eerste stap hebt gedaan in het verifiëren van de echtheid van een Rolex horloge, kun je overgaan tot de tweede stap.

Bekijk de achterkant van de horlogekast

How to Spot a Fake Rolex - The Official Guide

Als je horlogeverkoper beweert dat hij je een echte Rolex verkoopt, moet je de achterkant van het klokje controleren. Afgezien van de Rolex Sea-Dweller en sommige vintage Rolex-horloges die in de jaren ’30 zijn geproduceerd, hebben alle echte Rolex-horloges een gladde metalen achterkant.

Als je ziet dat het horloge een doorzichtige achterkant heeft, moet je weten dat dit een replica Rolex is. Rolex houdt van verfijning en van het glad polijsten van de achterkant van de horlogekast. Als gevolg daarvan, maken ze geen gebruik van een doorzichtige glas in dat specifieke gedeelte. 

Een echte Rolex horloge bevat dus een prachtige gladde afwerking.

Let op schokkende bewegingen

Rolex doet nooit concessies aan precisie en perfectie. De secondewijzer wordt gebruikt om een secundaire tijdzone aan te geven. Als je ziet dat de wijzer van de secundaire klok van een tweedehands exemplaar schokkende bewegingen maakt, moet je weten dat dit een nep Rolex horloge is.

Om de soepele rotatie van de secondewijzer te garanderen, zorgt Rolex voor de maximale opname van mechanische onderdelen in het horloge. Een schokkerige beweging van de secondewijzer duidt op een op quartz gebaseerd mechanisch uurwerk. En wat ons betreft heeft Rolex nooit quartz horloges gemaakt.

Een slecht bewerkte kroon 

rolex-echt-nep-horloge

Replicators beschikken niet over het juiste soort vakmanschap dat Rolex wel heeft. Dit is een van de grondslagen om te bepalen of een Rolex-horloge echt is. Op alle Rolex-horloges die vanaf 2002 zijn gemaakt, bevindt zich een klein geëtst kroonlogo op de positie van zes uur. Je hebt misschien een vergrootglas nodig om het duidelijk te zien. Omdat het zo klein is, kunnen oplichters het moeilijk na maken. Bij oudere modellen kan de kroon op 12 uur staan.

Zorg ervoor dat de kroon bestaat uit één geheel

We verwijzen nu naar het deel aan de zijkant van het horloge dat wordt gebruikt om de tijd in te stellen. De kroon en de steel op een echte Rolex bestaan uit een enkel metalen stuk. Veel Rolex-replica’s bestaan echter uit twee aan elkaar gelijmde stukken, dus kijk goed met een vergrootglas.

Waterdicht, niet alleen waterbestendig

Dit spreekt voor zich. Merk op dat “waterdicht” superieur is aan “waterbestendig”, en de meerderheid van de Rolex-horloges in de Oyster-lijn moet het uithouden tot maar liefst 100 meter onder water. Als het niet meer werkt terwijl je aan het zwemmen bent, kun je die nep Rolex het beste gewoon op de bodem van de zee laten liggen.

Gegraveerd Rolex-serienummer

Elk horloge geproduceerd in de Rolex productie-eenheid bevat een authentieke Rolex serienummer. Ook al kan een Rolex replica verkoper het serienummer zelf kopiëren, geen oplichter kan de manier waarop Rolex het graveert kopiëren!

Op de hoogwaardige en gladde metalen behuizing, zijn de Rolex serienummers perfect en nauwkeurig gegraveerd. Een “geëtst” serienummer op het horloge duidt daarentegen op een namaakproduct. Als je iets koopt dat hierop lijkt, pas dan op en stuur het horloge zo snel mogelijk terug.

Teksten op de wijzerplaat

De tekst die op de wijzerplaat van het horloge is geschreven, moet voldoen aan de hoogste Rolex-normen. Een nep-Rolex heeft een oneffen, bubbelend en onjuist gespatieerde tekst. Onderzoek nauwkeurig elk deel van de tekst. Zo kun je zien of het horloge dat je hebt gekocht nep is of niet.

Cyclops kwaliteit

De meeste Rolex-horloges hebben een datumweergave, en vaak wordt een klein vergrootglas gebruikt om de weergave met 2,5X te vergroten.

Dit kleine vergrotingsgedeelte wordt Cyclops genoemd. Rolex heeft altijd overwogen om de hoogste kwaliteit materiaal te gebruiken in elk onderdeel van het horloge. Wanneer je een Rolex-horloge draagt, zal je merken dat de Cyclops een gladde en gepolijste kwaliteit heeft. Als het anders lijkt, is het mogelijk een nep-Rolex.

De datum moet accuraat blijven

rolex-horloge-namaak-herkennen

De datum moet om middernacht scherp veranderen. Raak niet in paniek als je horloge er een paar minuten naast zit – dat is waarschijnlijk gewoon een teken dat het horloge wat onderhoud nodig heeft. Maar als de datum langzaam verandert, of er meer dan 15 minuten naast zit, is dat een indicatie dat het uurwerk nep kan zijn.

Verrassende prijs

Rolex is beroemd om zijn pure kunst in uurwerkfabricage. De prijs van het Rolex-horloge is niet uitgesloten van deze traditie. Als een verkoper je een horloge verkoopt met een verrassend lage prijs, loop je het risico geld te verliezen voor een nep-Rolex!

Bovendien, als de kwaliteit van het horloge een hogere prijs niet lijkt te rechtvaardigen, is de verkoper je hoogstwaarschijnlijk aan het misleiden met een namaakmodel. Het is dus een goed idee om de prijs van een horloge te vergelijken met een andere bron voordat je een aankoop doet.

De inwendige onderdelen van het horloge

Voor deze test heb je een extra paar handen nodig. Het openen van een Rolex-horloge is altijd riskant, maar het is de moeite waard als je de echtheid ervan wilt controleren.

Rolex-horloges hebben ingewikkelde uitziende binnenste delen. Dit dient als een extra basis om te bepalen of een Rolex-horloge echt is of niet. Maar onthoud, probeer niet om de achterkant van het horloge te openen totdat je iemand vindt die betrouwbaar is met dit werk.

Gewicht

Dit is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om de echtheid van een Rolex-horloge te controleren. Om er zeker van te zijn dat je een originele Rolex draagt, moet je het wegen. Een originele Rolex is gemaakt van metaal. Dit verklaart waarom het vrij zwaar lijkt.

Bovendien bevat een originele Rolex een goed vervaardigde armband van hoge kwaliteit, en dit voegt wat extra gewicht toe aan het uurwerk. Het spotten van een nep Rolex horloge door het te wegen duurt slechts een paar seconden. Vergeet niet dat een nep-Rolex licht van gewicht is. 

De tekst is duidelijk en gelijk 

De gedrukte tekst op de wijzerplaat van Rolex-horloges moet een uiterst fijne uitstraling hebben zonder vervaging, vlekken of oneffenheden. Kijk goed voor inconsistente spatiëring in het lettertype of inkt bloeden veroorzaakt door goedkopere drukmethoden op Rolex replica’s.

De armband moet recht liggen

rolex-horloge-armband-echt-of-nep

De band – of armband, zoals hij vaak wordt genoemd door Rolex-liefhebbers – moet recht liggen en niet knikken wanneer hij op een vlak oppervlak wordt gelegd. De afstand tussen de schakels kan in de loop der tijd groter en groter worden, maar de individuele schakels moeten nog steeds goed op elkaar passen.

Hoe voorkom je het verkopen van een nep-Rolex horloge?

Duistere locaties

Als een verkoper je een vreemde locatie voorstelt om het Rolex-horloge te testen, kun je de aankoop het beste vermijden. Koop alleen van een gecertificeerde Rolex-verkoper. Met betrekking tot het kopen van een vintage Rolex van een verzamelaar, moet je de eerder genoemde stappen controleren.

Ervaren juwelier of horlogemaker

Soms zien replica Rolex-horloges er oogverblindend uit. In dit geval moet je vertrouwen op een ervaren horlogemaker of juwelier om het ontwerp te rechtvaardigen.

Onbetrouwbare veilingen

Vermijd alle onbetrouwbare veilingen. Anders krijg je misschien niet de kans om de authenticiteit te verifiëren van een Rolex-horloge dat wordt verkocht.

Conclusie

Volg alle hierboven beschreven richtlijnen om goed te kunnen bepalen of een Rolex-horloge echt is. Blijf veilig en bespaar je geld. En tot slot: koop alleen authentieke Rolex-horloges.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten