Hoe LEGO Bewaren? 10 Handige Opberg Ideeën!

hoe-lego-bewaren-opberg-ideeen

Het voordeel van Lego – hun verbazingwekkende duurzaamheid – is ook een beperking, want vroeg of laat kom je met meer stenen te zitten dan je gemakkelijk kunt opbergen. En als je een manier hebt bedacht om je blokjes op te bergen, is dat dan op zo’n manier dat je later precies kunt vinden wat je zoekt?

Lego opbergideeën kunnen het leven van een ouder een stuk gemakkelijker maken. Stel je het (maar al te bekende) tafereel voor: het is een zaterdagochtend. Je hebt eindelijk wat rustige tijd voor jezelf gevonden en baant je een weg naar de bank, koffie in je ene hand, toast in de andere. Terwijl je je eerste stap zet, voel je een kleine, maar ongelooflijk pijnlijke, steek in je voet.

De koffie gaat langs je benen naar beneden, toast valt op de grond (met de boterkant naar beneden, natuurlijk) terwijl je door de kamer springt. Je kijkt naar beneden om de schade te beoordelen en vindt vier kleine rode puntjes op de zool van je voet gedrukt. Lego, we ontmoeten elkaar weer.

Vrees niet: we hebben genoeg opbergideeën voor Lego om je te helpen die weerbarstige stenen onder controle te krijgen.

1. Bewaar je LEGO in een zak

hoe-lego-bewaren-10-handige-lego-opberg-ideeen

Er lijken twee hele verschillende denkrichtingen te zijn voor het opbergen van Lego – de ongelooflijk georganiseerde, alles apart opbergen naar vorm, grootte en kleur methode, of de alles bij elkaar houden in één grote zak. Wat is beter? Dat hangt af van jouw (of minder realistisch, van het) organisatieniveau van je kind.

2. Sorteer je LEGO in opberglades

LEGO Storage for Large Collections - BRICK ARCHITECT

Als je kind de blokjes graag precies gerangschikt heeft, is een ladesysteem waarmee hij zijn Lego kan sorteren in kleuren, maten en zelfs vormen, een droom die uitkomt. Zeker gericht op de ongelooflijk georganiseerde taak van Lego opbergen, zijn uitklapbare lades geweldig om kleinere stukjes Lego te ordenen en altijd bereikbaar voor kleine handjes. De lades kunnen uitgenomen worden zodat je kinderen niet steeds heen en weer hoeven te gaan terwijl ze hun Lego-meesterwerken maken.

3. Plastic opbergdozen

lego storage container ideas for Sale OFF 69%

Meer lego dan je aankunt? Een doos met deksel houdt het netjes, en zolang het een van de vele speelgoed opbergdozen in de kamer van je kind is, en doorzichtig is, kun je ook gemakkelijk zien wat erin zit.

Voor kleine verzamelingen of het sorteren van kleuren werken opbergbakken ongeveer hetzelfde als lades: voor elke kleur, steensoort of set heb je een eigen bak. Je kunt opbergdozen, plastic bakjes of allerlei andere geschikte bakken gebruiken.

De sleutel bij het kiezen van opbergbakken voor LEGO is dat ze stevig genoeg zijn om het gewicht van de stenen te dragen. Dit maakt plastic opbergbakken tot een meer studeerbare optie dan kartonnen bakken en LEGO opbergdozen.

4. Maak een LEGO werkplaats

Kids lego stations, with adjustable height desks. All products IKEA. | Lego bedroom, Lego storage, Lego room

Als je kind serieus met Lego bezig is, heeft het echt niet veel zin om aan het eind van een speelsessie alles op te bergen. Waarom dan geen muurruimte in hun slaapkamer vinden om een Lego-werkplaats te maken?

Je kunt zelf een opbergsysteem maken met een klein bureau, wat rekken, dozen en uitschuifbare bakken, en dan foto’s of uitstallingen van vroegere projecten toevoegen om karakter te geven. Heb je niet veel plaats, probeer dan een DIY Lego tafel, die veel ingebouwde opbergruimte heeft.

Lego Desk | Entertrainment Junction

5. LEGO (opberg) blokken

LEGO Desk Drawer 4 knobs Stackable Storage Box, Blue, Small, Pack of 1 - Walmart.com

Je kleine stukjes Lego opbergen in een groter stuk lego? Geniaal. Maar serieus, ze zien er geweldig uit en zijn een leuke manier om alles netjes op te bergen. Net als het echte werk zijn ze er in verschillende maten en kunnen ze op elkaar gestapeld worden naarmate je verzameling groeit.

6. Stel je LEGO creaties op in een vitrinekast

Star Warrior | Lego room decor, Star wars room, Game room design

Minifiguren (of minifigs als je een Lego-veteraan bent) of gebouwde lego sets staan prachtig op een uitstalling, en er is iets zo bevredigends aan ze allemaal op een rij te zien staan. Het blijft natuurlijk speelgoed, dus het is belangrijk om ze toegankelijk te houden voor actie. Tenzij je ze als decoratie gebruikt zoals de fanatiekeling van de woonkamer in de foto.

Er zijn vitrines met een scharnierend deurtje voor gemakkelijke toegang en kunnen aan de muur bevestigd worden.

7. Gereedschapskist/bakken met dividers

sorting legos for Sale OFF 73%

Het eerste wat deskundige bouwers doen is beginnen met het verdelen van hun lego blokjes in afzonderlijke vakken.

Een probleem met deze methode is dat ze het best werkt voor kleine stukjes.

Voor de Lego-liefhebber is een gereedschapskist een prima manier om de stukjes te beheren. De verschillende vakken maken het gemakkelijk om de Lego in verschillende maten, kleuren of doeleinden te ordenen, en omdat de gereedschapskist draagbaar is, kunnen je kinderen hem gemakkelijk door het huis dragen (joepie, nog meer kamers gevuld met Lego!).

8. Opbergmanden

my Flair Zitbank Joana met stoffering en manden online bij | OTTO

Benieuwd hoe je lego opbergen in een stijlvolle inrichting van de kinderkamer kunt verwerken? Bekleden opbergmanden zijn een mooie en praktische oplossing – gemakkelijk in gebruik, en mooi genoeg om te laten staan.

9. Opbergkleed

Grab and Go Toy Storage Play Mat

Als je een slim opbergsysteem voor lego blokken zoekt dat zowel compact als draagbaar is, is een speel- en opbergcombo een perfecte oplossing. Je kunt speelmatten krijgen die je optrekt tot een zak met trekkoord, of speelmatten die je omtovert tot kuipjes of mandjes.

Deze zijn ideaal als je geen speciale speelplek voor je kind hebt en het gemakkelijk moet kunnen inpakken en verplaatsen. Plus het betekent dat je je Lego verzameling ook mee kunt nemen op korte uitstapjes als je op reis gaat.

10. LEGO kamer

Als al het andere faalt, stop je gewoon alles in een kamer! Een Lego-kamer kan een glorieuze plek zijn, vol met modellen, delen van modellen en miljoenen – of uh, miljarden – blokjes.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten