Hoe krijg je (weer) een Stralende Huid?

hoe-krijg-je-stralende-huid

Is je huid dof of onzuiver? Daar wil je natuurlijk snel weer vanaf. En gelukkig is dat heel goed mogelijk, als je maar de juiste skincare routine toepast. Check deze tips voor een stralendere huid!

Zorgvuldige selectie verzorgingsproducten

creme-gezicht-verzorging

Denk je eigenlijk niet zozeer na over de verzorgingsproducten die je in huis haalt? Dat kan al direct beter. De ingrediënten die je op je gezicht smeert, zijn namelijk van grote impact op de looks van je huid. Dit valt ook voor de samenstelling van verzorgingsproducten te zeggen. Kies voor een innovatieve optie, zoals COSRX verzorgingsproducten. Met zorgvuldig gekozen ingrediënten stelt COSRX, afgeleid van Cosmetica + Recipe, effectieve producten samen voor ieder huidtype. Met name als je de producten op de langere termijn gebruikt, merk je het resultaat al snel op. Cleanser, moisturiser, serum of exfoliator, in de uitgebreide collectie is er voor iedere stap binnen de skincare routine het juiste item te vinden.

Gerichte behandeling

Zoek vooraf uit welke behandeling jij nodig hebt. Dit ligt onder andere aan je huidtype. Een droge huid vraagt immers om een andere behandeling dan een vette huid. Zo is bij een droge huid sterke hydratatie nodig, en is het bij een vette huid belangrijk dat er niet nog meer vet of talgophoping ontstaat. Vaak staat bij verzorgingsproducten vermeld voor welk huidtype gebruik geschikt is: kijk hier altijd even naar. Verder kun je gerichte behandeling toepassen bij huidproblemen. Om huidbeschadiging te voorkomen is het belangrijk om langdurige blootstelling aan de zon te vermijden. Door regelmatig zonnebrandcrème aan te brengen, kun je de negatieve effecten van de zonnestralen helpen minimaliseren en een gezonder uitziende huid behouden.

Huid exfoliëren

Wellicht heb je er al eens van gehoord: exfoliëren, oftewel peelen. Deze verzorgingsstap geeft je huid een ware boost. Je verwijdert hiermee namelijk dode huidcellen, waarna je huid opnieuw straalt. Zie het als een vernieuwing van je huid! Gebruik hiervoor goede producten. Exfoliëren vervangt scrubben, wat eigenlijk te agressief is voor de huid.

Huid hydrateren

vrouw-huid-gezicht-verzorging

De huid ziet er vooral dof uit als er sprake is van uitdroging. Daarom is het hydrateren van je huid zo belangrijk. Met name als je een (extreem) droge huid hebt, maar eigenlijk heeft ieder huidtype hier iets aan. Hydrateer je huid met de juiste, kwalitatieve verzorgingsproducten, zoals een dag- en nachtcrème. Smeer geen enorme laag op je gezicht, maar wees ook niet te zuinig met de crèmes en serums. Voor specifieke uitgedroogde gebieden, rondom de ogen of lippen bijvoorbeeld, zijn er speciale huidverzorgingsproducten te vinden. Zo werkt een oogcrème of lippenbalsem vaak nog net iets intensiever. Hydrateren doe je verder door veel water te drinken. Precies: schoonheid komt ook zeker van binnenuit! Maak er een gewoonte van om minstens twee liter water per dag te drinken. Dat zie je absoluut terug in je huid.

Gezonde levensstijl

Over genoeg water drinken gesproken: we gaan nog wat verder in op schoonheid van binnenuit. Houd er een zo gezond mogelijke levensstijl op na. Als je slecht voor jezelf zorgt, zie je dit namelijk helaas terug in de huid. Waar je op kunt letten? Het drinken van voldoende water dus, waar we het hierboven al over hadden. Ook voeding telt mee. Krijg de juiste voedingsstoffen binnen, zoals vitaminen en mineralen. Drink weinig of geen alcohol: dit droogt de huid juist uit. Slaap voldoende, verminder stress waar mogelijk en beweeg regelmatig. Dit laat je sowieso goed in je vel zitten – en dat is een heleboel waard. Met een stralende, glowy huid voel jij je weer hélemaal de mooiste versie van jezelf.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten