Hoe Kinderkamer Inrichten en Decoreren (8 Tips)

hoe-kinderkamer-inrichten-decoreren

Een ruimte creëren voor je kleintje om te spelen en te groeien kan en moet een leuke ervaring zijn. Toch kan het ook een uitdaging zijn. Want een mooie, functionele kamer waar je kind zowel nu als de komende jaren van zal houden, is een hele opgave!

Een beetje advies nodig? Dit handige overzicht van zwijmelende kinderkamers en professionele decoratietips is bedoeld om je te helpen de huidige wensen en toekomstige behoeften van je kind in kaart te brengen, zodat je de zo belangrijke balans kunt vinden tussen praktisch en ronduit schattig. Of je nu vanaf nul begint of hoopt een bestaande ruimte te verbeteren, je zult hier zeker een gezonde dosis inspiratie vinden!

1. Houd het eenvoudig

White, Simple, Beautiful Kid's Rooms - Petit & Small

Als het om kinderkamers gaat, is minder meestal meer. Door de inrichting eenvoudig en het meubilair minimaal te houden, creëer je meer ruimte om te spelen en zorg je voor een neutraal canvas dat gemakkelijk kan worden bijgewerkt als je kind groeit.

Deze eenvoudige maar schattige kamer zet speeltijd voorop en biedt veel open vloerruimte.

2. Focus op spelen

Kids Playroom Designs & Ideas

Om een kamer te creëren waar je kleintje dol op zal zijn, probeer je te richten op datgene wat ze het liefste doen: spelen!

Wil je een element van plezier toevoegen aan je ontwerp? Overweeg een krijtbordmuur of een eenvoudig bij te werken kunstgalerij waar je kiddo zijn favoriete creaties kan tentoonstellen. Een ingebouwde rotsklimwand, een stapelbedglijbaan of een aan het plafond hangend vangnet zijn ook geweldige opties, die aanzetten tot spelen en helpen om al die extra energie voor het slapen gaan te verbranden.

3. Benut de ruimte van je kind optimaal

5 Simple Tips to Decorate Your Kids Room – RoofandFloor Blog

Of je nu werkt met een kleine kamer of een grote fantasie, de ruimte van je kind optimaal benutten is een absolute noodzaak.

Dit eenvoudige zolderbed verdubbelt de bruikbare ruimte in deze strakke en moderne kinderkamer en creëert een extra speelzone die gemakkelijk kan worden omgebouwd tot een leeshoek of slaaplek voor een toekomstig broertje of zusje.

4. Dubbele opslag

50 Clever Kids Bedroom Storage Ideas You Won't Want To Miss

Van hun speelgoed, spelletjes en boeken tot hun steeds wisselende kledingkasten in verschillende maten, kinderen hebben veel spullen bij zich.

Hulp nodig om de rommel te ordenen? Haken, wandhoge boekenrails, opbergkisten voor onder het bed en meubels met ingebouwde opbergruimte zijn geweldige opties en kunnen je opbergruimte verdubbelen.

Het installeren van een tweede rail in de kast van je kind is ook een gemakkelijke manier om je opbergmogelijkheden uit te breiden.

5. Speel met kleur

kinderkamer-kleur

Kinderen zijn dol op kleur, maar de juiste kleur kiezen kan lastig zijn. Natuurlijk is je kleintje nu dol op alles wat heet roze is, maar dat betekent niet dat hij dat later ook zal zijn, en de gedachte dat je over een paar jaar de hele kamer opnieuw moet verven is genoeg om iedereen problemen met kleurbinding te bezorgen.

Zoek je een oplossing voor de lange termijn?

Deze heldere en vrolijke kinderkamer biedt een slim compromis door een regenboog aan kleurrijke accessoires te introduceren in een schone, neutrale omgeving die gemakkelijk kan worden bijgewerkt als je kind toe is aan een nieuwe look.

6. Gebruik patronen en textuur

Monochrome boy room by Vancouver Interior Designer Melissa Barling

Vraag je je af waarom de kinderkamers die je op Pinterest ziet er zo Pin-waardig uitzien? Zorgvuldig gebruik van patroon en textuur heeft er waarschijnlijk veel mee te maken.

Deze belangrijke decoratiemiddelen, de mooie en toch vaak verwaarloosde stiefzusjes van kleur, zijn het geheime wapen van een professionele ontwerper en kunnen een kamer met slechts een paar toegevoegde elementen van saai tot adembenemend maken.

Deze prachtige zwart-witte kinderkamer is een perfect voorbeeld, met een krachtige combinatie van rijke, texturale lagen en gedurfde, grafische patronen om een evenwichtige en visueel interessante ruimte te creëren zonder enige kleur.

7. Kindvriendelijke werkruimte en knutselstation

Kids Rooms Storage Solutions | How To Organize Kid's Rooms

Als je de ruimte hebt, is een kindvriendelijke werkruimte een must. Je kind een plek bieden om te kleuren en te creëren houdt ze niet alleen bezig, maar kan ook helpen bij hun fysieke en mentale ontwikkeling. Als je kind ouder is, kan een persoonlijke werkruimte van pas komen en een rustige plek bieden om te studeren en huiswerk te maken.

Dit comfortabele werkstation heeft veel ruimte om te knutselen en creaties tentoon te stellen. Speels en toch stijlvol, het zal gemakkelijk overgaan in een huiswerkstation voor een ouder kind.

8. Geef ze een ruimte om er even tussenuit te gaan

kinder-kamer-spelen

We moeten er allemaal af en toe even tussenuit. Een tentje is een uitstekende plek voor wat quality alone time en heeft als bijkomend voordeel dat het je kleintje aanmoedigt zich op te krullen met een goed boek!

Dit gezellige afgesloten plekje, heeft alles wat je kind nodig heeft om een regenachtige dag binnenshuis door te brengen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten