Hoe Kies je de Juiste Kleur voor je Bank?

hoe-kies-je-juiste-kleur-bank

Als je een inrichtingsproject vanaf nul begint, kun je eerst een bank kiezen, zodat je er omheen kunt inrichten.

Een bank als inspiratie voor een kamer kan bekleed zijn met een levendige luxe stof, of bekleed met een kleurige print. Het is een middelpunt van de kamer.

Voeg je een bank toe aan een al ingerichte kamer of heb je liever dat de bank een ondersteunende rol speelt, dan wordt de kleurkeuze belangrijk. Een nieuwe bank kiezen bij een bestaand kleurenpalet betekent dat je zult moeten beslissen of de bank neutraal zal zijn, of dat hij een accentrol zal krijgen.

Er zijn ontwerpers die de voorkeur geven aan een bank die bij de muurkleur past om de kamer te verenigen en groter te laten lijken. Dit is een creatief idee voor een harmonieus kleurenschema. Koop je een bank die bij je muurkleur past, dan kan het veranderen van de muurkleur in de toekomst ingewikkeld zijn.

De meest gebruikelijke aanpak is een bank te kopen die de andere inrichting aanvult en niet het middelpunt van de belangstelling is en ook niet in de muurkleur gecamoufleerd wordt. Daarom zijn neutrale bankkleuren het populairst voor de meeste woningen.

Lichte of donkere bank

bank-woonkamer

Als je eenmaal besloten hebt of je bank een accentkleur of een neutrale kleur wordt, moet je beslissen of je bank licht of donker zal zijn. Je vloerkleur heeft een groot effect op het kiezen van de juiste bankkleur. Als je overweegt een potentiële bank op je vloer te zetten, zal hij dan zweven op een zee van donkere houten vloeren of tapijt, of zal hij er in opgaan? Omdat een bank traditioneel groot en gestoffeerd is, en de meeste stof licht absorbeert, kan hij een kamer aanzienlijk verduisteren.

Zet je een donkere bank op een donkere vloer, dan zal hij in de kamer lijken te verdwijnen. Als je een donkere bank op een donkere vloer wilt gebruiken, moet je proberen hem meer zichtbaar te maken. Een donkere bank met metalen of licht houten poten kan visuele ruimte scheppen tussen de bank en de vloer. Het gebruik van een lichter vloerkleed onder de voorkant van je bank kan de donkere kleuren scheiden en de kleur van de bank laten opvallen. Een salontafel of bartafel van licht hout of metaal kan ook helpen om de bank van de vloer af te bakenen.

Een lichtgekleurde bank heeft andere uitdagingen dan een donkere. De grootste uitdaging van een lichte bank is vlekken en slijtage. Overweeg voordat je een witte of lichte bank kiest hoe de kamer nu gebruikt wordt, niet hoe je hoopt dat hij gebruikt zal worden. Als je hond het heerlijk vindt om op de bank te liggen, dan wil je waarschijnlijk geen witte bank in je huiskamer zetten zonder enige serieuze omscholing. Als je bank door kinderen en huisdieren gebruikt zal worden, en je houdt nog steeds van het idee van een lichte bank, dan zijn wasbare hoezen een stijlvol compromis.

De juiste kleuroptie voor je woonkamer

ultieme-mancave-zolder-man-bank

Als je het licht en donker van je nieuwe bank overwogen hebt, is het tijd om over kleur na te denken. Neutrale banken zijn gemakkelijk eromheen te decoreren, en kunnen gemakkelijk meegaan met je stijl als die in de loop der jaren verandert.

Neutrale bankstof omvat beige, grijs, taupe, en crème. Een matte beige bankstof kan dof lijken rond andere kleuren, maar een beige stof met structuur en vlekjes monochromatische kleur kan belangstelling wekken zonder nieuwe kleuren toe te voegen. Grijze banken kunnen variëren van bleke tot houtskoolkleurige kleuren. Grijs, dat beschouwd wordt als een stijlkameleon, kan verfijnd, comfortabel, koel of knisperend zijn. Neutrale banken kunnen je andere inrichting rustig aanvullen, maar toch stijlvol en aantrekkelijk zijn.

Een bank van elke kleur kan mooi in je ruimte geïntegreerd worden als je hem behandelt als een andere kleur uit je kleurenschema. Dit betekent dat je accessoires of prints in dezelfde kleur als de bank toevoegt, om de kleur over de kamer te verspreiden. Een bank is een grote hoeveelheid van eenzelfde stof, door knallers van dezelfde kleur als accent te herhalen, kun je je kamer in evenwicht brengen.

Afwerking

groene-bank

Als je een nieuwe bank koopt, voel je dan niet verplicht om een bijpassende love seat te kopen. Een meer flexibele stijloptie is het kiezen van een stel gestoffeerde stoelen als aanvulling op je nieuwe bank. De stoelen hoeven niet precies bij de bank te passen, maar kunnen de kleur van de bank verwerken in een patroon of textuur. Door een stel stoelen te gebruiken in plaats van een bijpassende loveseat krijg je nog meer mogelijkheden om kleur uit je kleurenpalet toe te voegen en meer mogelijkheden om meubels te plaatsen.

Vergeet accentkussens en plaids niet als finishing touch bij het afstemmen van je nieuwe bank op je kamerinrichting. Deze kleine kleuraccenten geven je woonkamer die samengetrokken look.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten