Hoe kan ik Kartonnen Dozen het beste Bewaren?

hoe-kartonnen-dozen-bewaren

Dozen die gemaakt zijn van karton moeten op een bepaalde manier bewaard worden, om ervoor te zorgen dat ze hun kwaliteit en vorm behouden. Karton is gemaakt van papierpulp en bestaat dus uit plantaardige vezels. De kracht van het materiaal en het gedrag van karton wordt beïnvloed door externe factoren. Met de volgende tips bewaar je jouw kartonnen dozen veilig.

Een juiste temperatuur

Het valt aan te raden om de kartonnen dozen die je gebruikt voor het verzenden van jouw artikelen bij de juiste temperatuur te bewaren. Dit is een temperatuur tussen de 5 en 30 graden Celsius. Voorkom plotselinge temperatuurveranderingen in de opslagruimte en houdt de dozen uit de buurt van hittebronnen zoals de verwarming. Kies voor een plekje waar de dozen in de schaduw staan. Direct zonlicht is niet goed voor de kwaliteit van het materiaal.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat het niet te vochtig is in de ruimte waarin je de kartonnen dozen opslaat. Kartonnen verpakkingen worden het beste bewaard bij een luchtvochtigheid van 30 tot 70 procent. Bescherm de dozen ook tegen contact met water en vermijd plotselinge veranderingen in luchtvochtigheid.

Bewaar dozen op een schone oppervlakte

Om er zeker van te zijn dat je verzenddozen droog blijven, plaats je deze op een pallet op een verhoging. Door de dozen niet direct op de vloer neer te zetten blijven ze schoon en worden ze niet onverhoopt vochtig. Laat ze indien mogelijk in de beschermende folie zitten waarin de dozen worden geleverd totdat je de laatste doos hebt gebruikt.

Vorm behouden

Bewaar je de dozen ongevouwen en maakt het niet uit of deze hun vorm behouden? Dan kun je ze met een plat object platdrukken. Let er wel op dat golfkarton een specifieke sterkte heeft. Leg nooit een pallet of ander zwaar object op de ongevouwen dozen, want zo kan je ze beschadigen. Om de vorm te behouden plaats je helemaal niets boven op de dozen en stapel je er ook niet te veel op elkaar.

Kartonnen dozen hergebruiken

Als je de ruimte hebt, kun je ervoor kiezen om de kartonnen dozen die je zelf ontvangt te bewaren. Op het moment dat je een verzenddoos nodig hebt, kan je deze doos hergebruiken. In sommige gevallen kan je een gebruikte doos weer opvouwen, maar vaak wordt dit lastig doordat er tape is gebruikt om de doos dicht te plakken. Hou er rekening mee dat een gebruikte doos vaak zwakker is dan een nieuwe doos. Ga je een waardevol item verzenden? Dan kies je beter voor een nieuw exemplaar van hoge kwaliteit.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten