Hoe kun je Investeren in Lego (in 2022)

hoe-investeren-lego-2022

Lego’s zijn geweldig speelgoed voor kinderen van alle leeftijden. Je kunt er op zo veel verschillende manieren mee spelen en ze bieden urenlang vermaak. Maar kun je ook in Lego’s investeren? Zijn Lego’s een goede investering? En, hoe ga je eigenlijk te werk bij het investeren in Lego’s? Hoe bepaal je hoeveel je er aan uit moet geven en of ze in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen of niet?

Als kind zijn Lego’s het beste speelgoed ooit. Ze geven je urenlang vermaak. Maar hoe kunnen volwassenen aan dit plezier meedoen? Kunnen volwassenen in Lego’s investeren? En, zou je dat moeten doen?

Kun je eigenlijk een behoorlijk rendement verdienen door eenvoudig Lego sets te kopen en te verkopen? En hoe moet je weten hoeveel je eraan uit moet geven of ze in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen, en ook welke soort Lego sets je moet kopen?

Hoe in Lego’s investeren

investeren-lego-geld

Er is een secundaire markt voor Lego’s ontstaan, waarbij onbesproken sets sinds 2000 elk jaar met 12% zijn gestegen. Nu de volwassenen die ermee opgroeiden en er dol op waren besteedbaar inkomen hebben om te investeren, is investeren in Lego’s een leuke alternatieve investering geworden.

Lego sets zijn niet alleen speelgoed meer. Ze kunnen ook een geweldige investering zijn! Je zult misschien verbaasd zijn te horen dat je met beleggen in Lego’s een geweldig rendement op je geld kunt behalen.

Vind de juiste Lego-set om in te investeren

Lego sets die kans maken om in de loop van de tijd in waarde te stijgen zijn die series die Lego na ongeveer een jaar met nieuwere, populairdere sets terugtrekt. Enkele van de beste Lego sets die mettertijd in waarde kunnen stijgen zijn specifieke sets zoals Harry Potter en Star Wars. Deze series worden vaak elk jaar uit productie genomen om plaats te maken voor nieuwe sets. Uit productie genomen sets zijn meestal leuk om te bouwen, hebben een hoge doorverkoopwaarde op de secundaire markt, en hebben die unieke factor ten opzichte van andere sets.

The Brick Brown Fox: Lego 2012 Star Wars Battle Packs | Lego star wars sets, Lego star wars, Star wars set

Bijvoorbeeld, toen Lego in 2012 hun Star Wars serie uitbracht, was dat meteen een hit bij de consument. De productlijn was in het hele land snel uitverkocht, niet alleen door hoe populair de films zijn, maar ook hoe goed ze ontworpen waren. Lego heeft de serie sindsdien tot een vaste aanwinst in hun assortiment gemaakt, wat betekent dat dit sets zijn die altijd in productie zijn. Lego heeft de neiging om bepaalde sets met pensioen te laten gaan en nieuwe te brengen, wat geweldig is om de waarde in de loop van de tijd te verhogen.

Productlijnen als deze met mooie ontwerpen en snel verkopende trends kunnen leuk zijn om je geld in te investeren. Deze sets hebben potentieel om zowel een familie-erfstuk te zijn als in waarde te stijgen.

Als je een goed rendement op je investering wilt maken, hoeveel moet je dan uitgeven? Als een set nu €90 kost en dan met pensioen gaat, kan de waarde ervan in de toekomst stijgen tot €250. Dat is een behoorlijk rendement op je investering!

Het bewaren van je Lego set investeringen is de gouden tip

Lego set organization. Dollar store bins to keep the Lego sets organized so they can be built mor… | Lego storage, Lego set organization, Lego storage organization

Het bewaren van je Lego investering is de sleutel om ervoor te zorgen dat ze hun waarde behouden. Anders behouden je Lego’s niet dezelfde waarde en kunnen ze zelfs in waarde afnemen.

Je kunt je Lego investeringen op verschillende manieren bewaren, zoals in een luchtdichte verpakking, waardoor de stukjes niet vuil worden of breken. Als je nog een andere optie wilt, kun je ook beschermende koffers kopen, die helpen voorkomen dat de stukjes verloren gaan en beschermen tegen vocht en stof.

Je kunt ook investeren in koffers die doorzichtig zijn of van kristal om je investering te helpen beschermen tegen stof en vochtigheid. Deze koffers zijn geweldig als je de Lego set tentoonstelt nadat je hem in elkaar gezet hebt.

Wil je het hoogste rendement op je investering verdienen als je je Lego sets doorverkoopt, dan wil je ze ongeopend in hun originele verpakking bewaren. Op die manier zijn de stukken gegarandeerd in mint conditie. Als je set geopend is, kan de waarde minder zijn dan wanneer dat niet het geval is.

Als je de Lego sets voor je kinderen bewaart, dan zorgt het opbergen ervoor dat ze hun waarde kunnen behouden en blijven groeien als investeringsgoed. Wil je ze gewoon tentoonstellen waar iedereen kan zien hoe geweldig ze eruit zien, dan is ze achter glas of plexiglas plaatsen een goede manier om ze bewaard te houden en tegelijk iedereen te laten zien hoe geweldig je investeringssets er uitzien.

Of je ze nu bewaart zodat ze aan waarde kunnen winnen of om herinneringen te bewaren, investeren in bewaarcontainers is een verstandig idee.

Overweeg te investeren over een lange tijdshorizon

spaarpot-geld-sparen

Als je het hoogste rendement op je investering wilt verdienen als je je Lego sets doorverkoopt, kun je je Lego sets misschien beter een paar jaar bewaren. Het duurt vaak vrij lang voor je een groot rendement op je investering ziet.

Zoals met elke andere vorm van investering moet je geduld hebben om een groot rendement te zien. Wacht tot de Lego set niet meer verkrijgbaar is voor je hem verkoopt. Probeer het niet meteen te verkopen. Wees, terwijl je wacht, voorzichtig want LEGO kan een bijgewerkte versie uitbrengen die je verzameling verouderd maakt.

Het is niet altijd gemakkelijk om te weten hoe je in iets kunt investeren dat een goed rendement oplevert. Hoe investeer je bijvoorbeeld in Lego’s? Veel factoren kunnen invloed hebben op hoeveel je verdient als je je Lego’s doorverkoopt. Een van de belangrijkste factoren is hoe lang je je sets bewaart voor je ze verkoopt. Als je het hoogste bedrag wilt verdienen als je besluit ze weer te verkopen, is het meestal het beste om ze minstens een paar jaar te bewaren.

De Millennium Falcon is een geweldige Lego set die vaak een groot rendement op je investering biedt.

LEGO bracht de Ultimate Collector’s Millennium Falcon (Set #10179) uit in 2007. Hij wordt vaak beschouwd als een van de meest waardevolle LEGO sets en een geweldige set voor doorverkoop op de secundaire markt nadat hij in mei 2010 uit de handel werd genomen. Lego bracht daarna een tweede Collectors Edition uit in 2017.

De oorspronkelijke verkoopprijs voor de Millennium Falcon was €500 in 2007. Nu zie je op de secundaire markt vaak nieuwe en verzegelde exemplaren verkocht worden voor €3.500 of meer. Dat komt neer op een jaarlijkse prijsstijging van ongeveer 14%.

Hou er rekening mee dat de toestand van de Lego set een grote rol speelt in de restwaarde ervan. Is hij geopend of nieuw in de doos, verzegeld, en in mint conditie? Verkoop je een complete set? Verkoop je er een die je zelf al in elkaar gezet hebt? Deze factoren zijn van invloed op de prijs die je op de secundaire markt kunt verwachten als je het verkoopt.

Om een mooie grafiek van historische verkoopprijzen te zien, kun je op de website Brick Economy kijken. Dit is bijvoorbeeld de grafiek van de millennium falcon.

Beperk hoeveel je investeert

lego-blokjes

Zoals alle alternatieve investeringen moet je de hoeveelheid geld die je in Lego sets investeert beperken. Doorgaans zou je slechts ongeveer 10% van je beleggingsportefeuille in Lego’s en andere unieke alternatieve beleggingen mogen investeren.

Investeren in Lego sets is een van de vele alternatieve benaderingen die investeerders kunnen gebruiken. Andere benaderingen zijn beleggen in onroerend goed, cryptocurrency, edelmetalen, landbouwgrond, films, enz. Kijk voor enkele andere alternatieve beleggingsideeën zeker ook eens in dit blogbericht.

Beleggen in Lego sets maakt deel uit van een alternatieve beleggingsstrategie die over het algemeen een lager risico kan hebben dan andere soorten beleggingen. Het kan ook een omgekeerde correlatie met de totale aandelenmarkt opleveren. In sommige gevallen kunnen alternatieve beleggingen zoals Lego’s in waarde stijgen als de aandelenmarkt in een neerwaartse spiraal zit.

Beleggen in alternatieve keuzes kan je in gevaar brengen door je pensioenrekeningen te beperken of anderszins niet genoeg geld te sparen voor andere prioriteiten. Daarom is het belangrijk te beperken hoeveel je in Lego sets en andere alternatieve beleggingen investeert. Beleggen buiten je pensioenrekeningen kan een lager rendement opleveren dan beleggen binnen die rekeningen en niet profiteren van de belastingvoordelen van bijdragen en lange termijn vermogenswinsten en dividenden die in die plannen tegen een lager tarief belast worden.

Zorg voor een Exit Plan om je Lego Sets te verkopen

lego-set-verkopen-investering

Het zou het beste zijn als je een plan had om je lego-sets te verkopen om een hoog rendement op je investering te krijgen. Investeren in Lego sets is een geweldige manier om wat extra geld te verdienen. De sleutel is een plan te hebben en geen impulsaankopen te doen, wat de verkoopprijs en het mogelijke rendement op je investering zal beïnvloeden.

De eerste stap is onderzoek doen. Onderzoek verschillende websites die lego’s verkopen, zoals eBay, Amazon, Lego, etc. Zoek naar lego sets die op dit moment trending zijn. Onderzoek waar ze in het verleden voor verkocht werden en hoe vaak ze verkocht werden.

Zoek vervolgens uit wat de prijsklasse is voor gebruikte lego’s. Onderzoek hun verkrijgbaarheid en in welke gebieden er misschien meer transacties mee gebeuren, zoals een regio.

Bepaal dan de beste tijd om ze te verkopen. Onderzoek welke tijd van het jaar het meest winstgevend zal zijn om lego’s te verkopen. Onderzoek of de prijzen in bepaalde tijden van het jaar stijgen of dalen. Zo kan Kerstmis een populaire tijd zijn om lego’s te kopen, zodat het geen goed moment zou zijn om ze te verkopen.

Bepaal bovendien waarvoor je je lego’s gaat verkopen en hoeveel winst je voor je investering wilt maken. Onderzoek de gemiddelde en hoogste waarde van lego sets, zodat je kunt bepalen of het de moeite waard is er op uit te trekken en ze te verkopen of weg te geven!

Wat zijn de beste Lego Sets om te kopen?

Vaak zijn sommige van de beste Lego sets om als investering te kopen de grotere. Daarom zie je kastelen en de Millennium Falcon in de loop der jaren in waarde stijgen. Enkele geweldige lego sets om te kopen omvatten, maar zijn niet beperkt tot deze hieronder.

 • Star Wars Lego Sets
 • Harry Potter Lego Sets
 • Lord of the Rings Lego Sets
 • Lego Stad Sets
 • Schepper Sets
 • Modulaire gebouwen
 • Torenbrug
 • Alle Limited Edition Sets
 • Unieke minifiguren
 • Disney Assepoesters kasteel
 • lego’s kopen op Amazon

populaire-lego-sets-investeren

Investeren in Lego’s kan een geweldige manier zijn om een goed rendement op je geld te krijgen. Maar hoe weet je hoeveel je moet uitgeven en welke soort Lego sets je moet kopen? Je kunt het beste nagaan hoe lang je de investering wilt houden, hoe gemakkelijk ze te verkopen zal zijn, hoeveel je zou kunnen ontvangen bij verkoop van de Lego sets, hoe oud ze zijn, hoe zeldzaam ze zijn, en hoeveel er verkocht worden. Dit zal je helpen bepalen hoeveel je kunt uitgeven.

Klaar om in Lego te investeren? Zoek de juiste soort set om te kopen. Doe je huiswerk! De beste Lego sets zijn niet per se de nieuwste of grootste uitgave. Je kunt mooie aanbiedingen krijgen voor gepensioneerde sets die zeldzame stukken bevatten die in de loop van de tijd waarschijnlijk in waarde zullen stijgen.

Dit zal je helpen bepalen welke soorten lego-set investeringen het beste voor jouw situatie kunnen werken. Investeer alleen in lego-sets die in de loop van de tijd in waarde zullen stijgen, want als dat niet zo is, dan heeft het geen zin ze te kopen! Maar zorg er uiteindelijk voor dat je niet te zwaar in lego-sets investeert, want het enige dat onvermijdelijk is in het leven is dat niets eeuwig meegaat!

Hoe zit het bij jou? Beleg je in Lego’s en andere alternatieve beleggingen? Welke sets hebben je het meeste rendement op je investering opgeleverd? Laat het ons weten in de reacties!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten