Hoe laat je je Baard Groeien op je Wangen? 6 Bewezen Manieren!

hoe-baard-groeien-wangen

Een volle baard ziet er majestueus en stijlvol uit. Velen hebben echter moeite om gezichtshaar op de wangen te laten groeien.

Dit artikel zal je gids zijn voor hoe je een baard op de wangen kunt laten groeien.

Inhoudsopgave

Het is heel gewoon dat mannen worstelen met vlekkerige gezichtshaargroei op de wangen. Meestal groeit gezichtshaar dikker op de mondstreek.

Als je echter een vollere baard wilt laten groeien, moet je op zoek zijn naar manieren om de schaarsere plekken te verdoezelen.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om de groei van gezichtshaar te stimuleren.

Lees verder om te leren hoe je een baard op de wang kunt laten groeien.

Wat de baardgroei op de wangen regelt

tips-baardgroei-stimuleren-man

Je genetica bepaalt grotendeels de manier waarop je haar groeit. Sommigen geloven dat lage testosteronspiegels bijdragen tot dunner en schaarser haar. Maar tenzij je testosteronspiegel klinisch laag is, zijn het waarschijnlijk niet je hormonen die een vlekkerige groei veroorzaken.

Ons lichaam zet testosteron om in dihydrotestosteron (DHT) via het enzym 5-alfa reductase. DHT is verantwoordelijk voor binding met receptoren op gezichtshaarfollikels, die dan de haargroei stimuleren. Je DHT gehalte of je testosteron gehalte verhogen is niet voldoende om een dikke baard te garanderen. Het hangt af van de DHT gevoeligheid van je haar, die grotendeels van je genetica afhangt.

Dus, hoe kun je sneller een baard op de wangen laten groeien?

6 Beste manieren om baard op wangen te laten groeien

man-blij-manieren-om-trotser-te-zijn-op-jezelf

Er zijn misschien beperkte dingen die je kunt doen om een volle en dikke baard te bevorderen. Het is echter niet hopeloos. We geven je verschillende tips om een baard op je wangen te krijgen. De volgende methoden zijn je beste kans om een vollere baard te krijgen.

1. Laat je baard uitgroeien

Soms is het beste wat je kunt doen je baard uit te laten groeien. Deze haargroei kan voldoende zijn om plekken te verbergen waar de haargroei schaarser is.

2. Gebruik Minoxidil

Minoxidil is een geneesmiddel dat zonder recept verkrijgbaar is en dat in gel- of crème-varianten komt. Veel mensen gebruiken het op hun hoofdhuid om haaruitval te behandelen. Het kan echter ook op het gezicht gebruikt worden om een vollere baard te krijgen.

3. Verander van baardstijl

Als het je niet lukt een volle baard te laten groeien, kun je overwegen een ander soort baard te laten groeien. Misschien kun je een snor of sikje proberen.

4. Probeer micro-needling

Micro-needling verwijst naar een medische procedure waarbij met minuscule naaldjes in je gezicht geprikt wordt om de doorbloeding te bevorderen.

5. Baardtransplantatie

Als natuurlijke methoden en receptvrije medicijnen niet werken, kun je kiezen voor een baardtransplantatie. Bij deze procedure oogst een chirurg haarfollikels van je achterhoofd en transplanteert ze op je gezicht.

6. Gebruik supplementen of serums

Er zijn tonnen geweldige haarverzorgings- en haargroeiproducten in de handel, zoals baardgroeiserums en baardgroeitonics, die je kunnen helpen.

Hoe laat je baard op wangen groeien op een natuurlijke manier

baard-man-wangen-groeien

Als je een meer natuurlijke weg wilt bewandelen, kun je leren hoe je op natuurlijke wijze een baard op je wangen kunt laten groeien. Huismiddeltjes en doe-het-zelf oplossingen zijn vaak de beste natuurlijke oplossingen voor veel van de problemen des levens. Dit zijn enkele eenvoudige hoe je baard op wangen kunt laten groeien huismiddeltjes:

1. Drink water

Je moet jezelf hydrateren door dagelijks 6-8 glazen water te drinken. Je kunt ook elektrolyten drinken, zoals kokoswater en ORS (Oral Rehydration Therapy).

2. Zorg voor je gezondheid

Dit omvat een goed uitgebalanceerd dieet, voldoende slaap, vermijden van roken en drinken van alcohol, en regelmatig bewegen. Al deze leefstijlfactoren spelen een grote rol in de kwaliteit van je huid en haar.

3. Reinig je huid

Was je gezicht dagelijks. Dode huidcellen, olie en vuil vormen een barricade op je huid. Dit maakt het moeilijker voor haarfollikels om door de huid heen te breken. Gebruik warm water en een mild reinigingsmiddel om je gezicht te wassen. Een schone en gezonde huid helpt de haargroei.

4. Dieet

Het helpt om eiwitten en verzadigde vetten aan je dieet toe te voegen. Omdat haarzakjes voor het grootste deel uit eiwitten bestaan, helpt het toevoegen van meer eiwitten aan je dieet om je haar te versterken. Testosteron wordt uit vet gemaakt; vandaar dat het eten van verzadigde vetten helpt testosteron voor haargroei aan te moedigen.

5. Gebruik kokosolie

Kokosolie is niet zo vettig als andere oliën. Het bevat laurinezuur, dat helpt gemakkelijk in de huid door te dringen. Het hydrateert ook je baard en maakt de wortels zachter en gezonder.

6. Gebruik Amla olie

Amla’s vitaminen, mineralen en fytonutriënten helpen de bloedcirculatie te verhogen, wat nodig is voor de haargroei.

7. Verminder Stress

Stress beïnvloedt ons lichaam op verschillende manieren. Je kunt je stressniveau verminderen door te sporten of je bezig te houden met hobby’s die je gelukkig maken. Je kunt zelfs yoga of gezichtsoefeningen doen om de bloedcirculatie en de zuurstofopname te verbeteren.

Wat maakt het groeien van een baard moeilijk?

baard-groeien-wangen

Genetica speelt een grote rol bij de groei van je gezichtshaar. Je kunt echter bepaalde producten of de hierboven genoemde tips gebruiken om te leren hoe je sneller een baard op je wangen kunt laten groeien. De volgende factoren kunnen de groei van gezichtshaar beïnvloeden:

1. Alopecia Areata

Deze auto-immuunziekte zorgt ervoor dat je lichaam de haarzakjes aanvalt, wat leidt tot haaruitval op je hoofd of baard. Er is misschien geen genezing, maar je kunt het behandelen met topische geneesmiddelen zoals Minoxidil, dithranol, of corticosteroïde crèmes.

2. Klinisch laag testosteron

Als je een klinisch laag testosterongehalte hebt, kun je worstelen met baardgroei. Lage testosteronspiegels dragen ook bij tot andere symptomen zoals prikkelbaarheid, erectiestoornissen, en weinig zin in seks.

3. Leeftijd

Veel mannen verklaren dat hun baardgroei dikker wordt in hun 30er jaren. Als je nog in je tiener- of twintigerjaren bent, merk je misschien dat je baard dikker wordt naarmate je ouder wordt.

4. Tekort aan voedingsstoffen

Een tekort aan vitaminen en mineralen kan leiden tot een beperkte baardgroei. Een laag eiwitgehalte kan invloed hebben op de manier waarop je lichaam testosteron aanmaakt, en zo de groei van je gezichtshaar beïnvloeden.

5. Ras

Dit is weer een andere genetische factor die de baardgroei beïnvloedt. Zo hebben Oost-Aziatische mannen vaak een schaarsere gezichtshaargroei in vergelijking met Kaukasische mannen.

Wat is de gemiddelde groeitijd van een volle baard?

man-vrouw-koppel-kus-affectie-liefde

Je genetica bepaalt hoe snel je baard groeit. Deze groeisnelheid kan bij verschillende mensen sterk variëren. Hoewel er geen onderzoek over bestaat, zeggen veel mensen anekdotisch dat hun baard in een maand ongeveer ½ centimeter groeit. Het duurt ongeveer een maand om een korte baard te laten groeien en 2-4 maanden voor een volle baard.

Mythes rondom baardgroei

Op het internet horen we veel mythen over het groeien van baarden. Verkeerde informatie speelt een grote rol bij het helpen van mensen om producten te verkopen die je misschien niet echt een dikkere baard geven. Veel van deze producten worden niet door voldoende onderzoek ondersteund. Als een product te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat ook. Misschien heb je de volgende mythes wel eens gehoord:

Mythe 1: Scheren maakt je baard dikker

Veel mensen zeggen dat het scheren het haar dikker doet terugkomen. Maar het scheren van je baard doet niets voor de verbetering van de baardgroei. Wat er werkelijk gebeurt is dat het geschoren haar stompe punten heeft die grof zijn, waardoor ze opvallen. Je haar groeit vanuit de wortel van de huid. Het scheren van de uiteinden van je haar doet niets om de groei ervan te verbeteren.

Mythe 2: Meer testosteron leidt tot een dikkere baard

Een laag testosterongehalte kan de baardgroei afremmen. Dat is echter niet per se waar. Studies tonen aan dat alleen als je testosteronspiegel klinisch laag is, het je baardgroei beïnvloedt. Het is eigenlijk de gevoeligheid van je haarzakjes voor DHT die de groei van je gezichtshaar beïnvloedt.

Mythe 3: Baardoliën kunnen je baard dikker maken

Er heerst een misvatting dat baardoliën baarden dikker doen groeien. Maar wat ze in feite doen is je haar en huid hydrateren. Daardoor voorkom je uitdroging en gaat je haar glanzender glanzen, waardoor het er voller uitziet.

Mythe 4: Supplementen verhogen de baardgroei

Hoewel er supplementen zijn die je kunnen helpen bij baardgroei, is het beter om je dieet te veranderen. Je problemen met de groei van gezichtshaar kunnen te wijten zijn aan een tekort. Je dieet veranderen om alle micronutriënten erin op te nemen kan dat probleem gemakkelijk verhelpen.

Samenvattend over hoe baard op wangen te laten groeien

man-bril

Hoewel de groei van je baard afhangt van je genetica, kun je toch groeipotentieel hebben. Veel mannen geven de voorkeur aan een volle baardlook. Als je echter niet in staat bent een baard te laten groeien, betekent dat niet dat er iets mis met je is. Hoogstwaarschijnlijk loop je geen risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, zeker niet als je al gezond bent. Je kunt misschien geen gezichtshaar op je wangen laten groeien, maar je kunt je baardstijl veranderen in iets dat gemakkelijker te onderhouden is.

FAQs

Hoe lang duurt het voor wangbaardjes groeien?

Het duurt meestal 2-4 maanden om een volle baard te laten groeien. Dat komt omdat gezichtshaar elke dag ongeveer 0,3-.0,5 mm groeit. Dit betekent dat het in een maand tot 1/3 of ½ centimeter groeit.

Hoe kan ik vanuit het niets een baard op mijn wangen laten groeien?

Er zijn een paar methoden die je kunt proberen om een vollere baard te laten groeien. Ze zijn als volgt:

  • Gebruik minoxidil
  • Gebruik derma rollers
  • Laat je testosteron en DHT gehalte controleren
  • Gebruik supplementen
  • Controleer op tekorten
  • Laat je baard uitgroeien

Laat kokosolie baarden groeien?

Ja, kokosolie kan heel nuttig zijn bij de verzorging van je baardhaar. Dit komt omdat kokosolie laurinezuur bevat, dat de haargroei helpt stimuleren. Het wordt gemakkelijk in je haarfollikels en huid opgenomen dankzij zijn lage gewicht en moleculaire structuur. Het bevat ook vitamine E en K, die helpen je baard zachter te maken en de groei ervan te bevorderen. Kokosolie voorkomt ook oxidatieve stress en verhoogt het testosterongehalte, dat nodig is voor de haargroei.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten