Hoe stel je een Goedkope Zorgverzekering Samen?

goedkope-zorgverzekering-samenstellen

Door een zorgverzekering betaal je maandelijks extra vaste lasten. Je moet deze afsluiten, want een zorgverzekering boven 18 jaar is voor iedereen verplicht. Door de vrijemarktwerking van zorgverzekeringen betaal je elke maand wel meer dan 110 euro voor in ieder geval de basisverzekering. En dat terwijl studeren en uit huis wonen al duur genoeg zijn. Hoe kun je besparen op deze maandelijkse kostenpost? Je leest hier enkele tips om je vaste lasten met tientjes per maand omlaag te brengen.

Korting op de basisverzekering

Je zult nu wel denken: iedereen betaalt toch een vast bedrag voor de basisverzekering? Niet helemaal waar. Als je gebruik kunt maken van een collectieve regeling, krijg je ook korting op de basisverzekering. Het maximale percentage is 10 procent. Dat is toch al snel 100 tot 120 euro per jaar. Zo’n collectiviteitsregeling gaat meestal via je werkgever, sportclub of andere vereniging. Vraag na bij personeelszaken of dit geldt voor de organisatie waar je werkt.

Heb je wel de juiste aanvullende verzekering?

blij-gelukkig-trampoline-sport

Een zorgverzekering voor studenten is aangepast op de behoeften van studenten. Als jongvolwassene met een goed gebit hoef je bijvoorbeeld niet verzekerd te zijn voor implantaten, kunstgebitten en hulpmiddelen zoals rollators. Wat je wel nodig hebt, is fysiotherapie, voorbehoedsmiddelen, bril of contactlenzen en misschien psychologische zorg.

De studenten zorgverzekering is dus volledig aangepast op de behoeften van studenten. Je betaalt daardoor alleen voor wat je nodig hebt en waarvan de kans groot is dat je het gebruikt. Door dit pakket zorgvuldig samen te stellen, bespaar je ook nog eens flink op de kosten.

Overweeg de tandartsverzekering

Een tandartsverzekering is goed om te hebben, maar niet altijd nodig. Ga je maar één keer per jaar voor controle naar de tandarts, dan is de verzekering niet zo snel nodig. Je betaalt minder voor die ene controle dan voor de tandartsverzekering op jaarbasis. Je kunt je nog wel apart verzekeren voor ongelukjes en schade aan de tanden, maar dat pakket is veel goedkoper. Zo ben je toch verzekerd voor die ongelukjes tijdens het sporten of als je na de kroeg een drankje te veel hebt gedaan.

Verhoog je eigen risico

Ben je jong, gezond en weet je zeker dat je niets zal gebeuren? Verhoog dan je eigen risico. Je betaalt daarvoor niet meer bij de huisarts, maar alleen voor specialistische zorg. Verwacht je niets op dat gebied? Dan is het makkelijk te doen. Je betaalt niets extra’s aan zorg en ook dat scheelt je honderden euro’s per jaar.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten