Wat zijn Goede Relatiegeschenken om te geven aan Klanten?

goede-relatiegeschenken-klanten

Ben je van plan om relatiegeschenken aan je klanten te geven? Dan sta je voor een leuke uitdaging. Het aanbod van relatiegeschenken is namelijk erg divers. Het kan hierdoor lastig zijn om de juiste keuze te maken. Bijkomende uitdaging is dat je geen afgezaagd product wilt geven. Je wilt iets geven waar de klant iets aan heeft én iets dat enigszins creatief en uniek is.

In dit artikel vind je de beste tips om de beste relatiegeschenken te geven. In dit artikel vind je niet zozeer voorbeelden van goede producten, maar juist eisen waar een goed relatiegeschenk aan moet voldoen.

Een goed relatiegeschenk moet praktisch zijn

pakje-cadeau-relatie-geschenk

Geef je een product weg waar niemand iets aan heeft? Dan weet je één ding zeker: dit product belandt bij de meeste ontvangers direct in de prullenbak. Uiteraard is dit zonde van het geld, waardoor je altijd op zoek moet gaan naar een praktisch product.

Een goed voorbeeld hiervan is een beker. Een beker wordt door veel mensen gebruikt, zeker nu er een nieuwe wetgeving is. Deze wetgeving verbiedt plastic bekers, waardoor men een ander soort beker nodig heeft. Kies jij voor een beker bedrukken en geef je deze bedrukte beker weg? Dan geef je in ieder geval een praktisch product weg.

Een goed relatiegeschenk hoeft niet super duur te zijn

Het is een misvatting dat een geschenk duur hoeft te gaan. Bij veel relatiegeschenken gaat het niet om de waarde, maar juist om het gebaar. Door regelmatig geschenken te geven, spreek je bijvoorbeeld je dankbaarheid uit. Die dankbaarheid is onbetaalbaar. Je hoeft dus niet zozeer te investeren in dure relatiegeschenken.

Een goed relatiegeschenk stelt je in staat om marketing te voeren

Een relatiegeschenk geef je als teken van dankbaarheid. Dat is echter niet de enige reden waarom veel ondernemers/bedrijven besluiten om geschenken weg te geven. Nee, een andere reden is terug te vinden in de marketingwereld. Door je relatiegeschenken met je logo te laten bedrukken, voer je namelijk op een hele slimme manier marketing.

Kijk maar eens naar een aansteker met logo. Als je zo’n aansteker weggeeft, ziet de ontvanger regelmatig jouw logo staan. Dit roept een bepaalde betrokkenheid op, waardoor de kans aanwezig is dat de ontvanger contact met je opneemt. Dit is precies het doel van marketing voeren.

Het voorbeeld van een aansteker met logo sluit ook op bovengenoemde eisen aan. Voor zo’n aansteker betaal je een gering bedrag, terwijl het wel een praktisch product is. Veel mensen hebben nu eenmaal een aansteker nodig, zowel binnenshuis als buitenshuis.

Voer in ieder geval op deze manier marketing. Het is een slimme, simpele en goedkope manier om aan de naamsbekendheid van je onderneming te werken. Bovendien doet je concurrentie dit hoogstwaarschijnlijk ook.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten