Het is alweer bijna zover; het wintersportseizoen. Of je nu al zeker weet dat je deze dit jaar in Oostenrijk gaat doorbrengen of nog twijfelt of Oostenrijk het wintersport oord is voor jou. Met deze Oostenrijkse gerechten wordt jouw wintersportvakantie er eentje om echt van te genieten!
Zoete klassiekers
Wanneer je op wintersport naar Oostenrijk gaat zijn er twee zoete klassiekers die je echt geprobeerd moet hebben. De welbekende Apfelstrudel! Warme appel, rozijnen en suiker geserveerd in een krokant deeg met een heerlijke vanille saus; perfect voor bij een heerlijke kop koffie of warme chocolademelk. Een andere topper die je tussen het wintersporten door niet mag missen is Kaiserschmarrn; het Oostenrijkse alternatief voor pannenkoeken. Heerlijk met rozijnen en poedersuiker, dit gerecht geeft je alle energie die je nodig hebt om nog even door te kunnen gaan op de pistes!
Onderweg naar de après-ski
Bij wintersport hoort après-ski, helemaal de après-ski’s in Ischgl zijn een gezellige bedoening voor na het harde werken op de pistes. Toch eerst snel nog een kleine bodem leggen voordat je gaat après-skiën? Dan is een echte curryworst toch een perfecte oplossing voor de wandeling van de piste naar de après-ski, op het vuistje mee te nemen en heerlijk warm in de winterse kou.
Heerlijk lunchen
Genieten van een echte warme, Oostenrijkse lunch? Dan moet je Tiroler Gröstl bestellen, een Tiroler gerecht dat bestaat uit gebakken aardappels, spekjes, kruiden en soms ook een spiegelei. Liever een wat minder uitgebreide, koude lunch? Bestel dan een Speckplatte. Deze wordt in verschillende varianten aangeboden, maar komt vaak neer op een plankje met verschillende soorten beleg zoals gerookt spek, ham, kaas, mierikswortel, peper en zuur. Hier wordt vaak een mandje brood bij geserveerd zodat je hier heerlijk van kan genieten zonder gelijk helemaal vol te zitten gezien je zelf kan kiezen hoeveel je eet.
Niet te missen
Als je op wintersport gaat naar Oostenrijk is een Wiener Schnitzel bijna niet te missen. Op de meeste menukaarten zul je deze tegenkomen en deze tenminste een keer te bestellen is dan ook aan te raden. Een heerlijk mals stuk vlees, gepaneerd en geserveerd met patat en een gezonde hoeveelheid citroen om eroverheen uit te knijpen.
Onverwachts lekker
Een minder opvallende delicatesse die je een moet proberen is de Germknödel. Dit witte bolletje met maanzaad lijkt op het eerste gezicht niet speciaal, maar wanneer je hierin bijt wordt je verrast door de pruimenvulling en de hierbij geserveerde vanillesaus. Een zoete verrassing die je niet mag overslaan dus!