Deze Tattoos Staan Symbool voor Geluk (23 Tattoo ideeën)

tattoo-ideeen-geluk-symbool

Als je in geluk gelooft, en het type bent dat een geluksbrenger of een symbolische talisman bij zich draagt om het kwaad af te weren en je geluk te brengen, dan zijn deze tatoeages iets voor jou.

Hoewel niet alle tatoeages betekenis hoeven te hebben, worden er toch veel gezet met een bijzondere persoonlijke betekenis erachter, en de meeste van die betekenissen worden uitgebeeld door symbolen van goed geluk.

Dus ben jij opzoek naar inspiratie voor je nieuwe tattoo die geluk en voorspoed moet symboliseren? Wij hebben 23 ideeën op een rij gezet die als gelukbrengend beschouwd worden.

Dromenvanger

40 Best Dreamcatcher Tattoo Designs to Get Inspired In 2020 – Page 35 – DiyBig

De Indiaanse dromenvanger wordt gebruikt voor wie moeite heeft met slapen, vooral voor wie nachtmerries heeft. Als de persoon slaapt, wordt van de dromenvanger gezegd dat hij alle nachtmerries van de slaper opsluit, geluk schenkt en goede dromen vrij laat stromen. Als je vindt dat je bescherming nodig hebt tegen kwaadaardige geesten in de nacht, of als je de geest van je vijand voor altijd op je huid wilt dragen, is het laten zetten van een dromenvanger tatoeage misschien een optie voor je.

Ogen

Top 120 Best Eye Tattoo Ideas For Women - Insightful Designs

De talismannen die gemaakt zijn om tegen het boze oog te beschermen worden ook vaak “boze ogen” genoemd. Deze boze ogen weren ongeluk af als ze als amulet of als tatoeage gedragen worden. In tegenstelling tot veel amuletten en symbolen van goed geluk, waarvan de kracht berust in het bezit van het voorwerp zelf, is de kracht van het boze oog amulet de bescherming tegen het boze oog zelf.

Sleutels

32 Must-See Skeleton Key Tattoo Designs - TattooBlend

Sleutels zijn een populair gelukssymbool en een van de oudste bedels. Een sleutel die als geschenk tussen geliefden wordt gegeven, wordt beschouwd als een symbool voor het ontsluiten van de deuren die naar de liefde leiden. De gever van de sleutel zal geluk hebben op het gebied van de liefde. In de Japanse cultuur worden drie samengebonden sleutels ook als een krachtig geluksamulet beschouwd, waarmee de drager de deuren van liefde, gezondheid en rijkdom kan ontsluiten. 

Koi vissen

20 Lucky Koi Fish Tattoo Ideas For Women - Tikli

In de Japanse cultuur symboliseren koi vissen geluk, overvloed en doorzettingsvermogen, hoewel de betekenis van een koi vis tatoeage kan variëren naar de positie van de vis en de kleur.

Eikel

Beautiful detail on cap, not sure about shading on the acorn | Acorn tattoo, Small tattoos, Tattoos for women

Volgens de Noorse folklore brengen eikels geluk. De Vikingen associeerden eikenbomen met Thor, de god die donder en bliksem schiep met zijn grote aambeeld en hamer. De eik was heilig voor Thor omdat hij bliksemschichten aantrok, en de Vikingen geloofden dat eikels Thor’s toorn ontliepen, dus plaatsten ze een eikel op hun vensterbanken om hun huizen tegen bliksemschichten te beschermen.

Gekruiste vingers

Crossed fingers tattoo on the inner forearm. | Cross finger tattoos, Girly tattoos, Small tattoos

Het kruisen van de vingers is een handeling die algemeen wordt uitgevoerd om geluk te wensen, God om bescherming te smeken of om kwaad en ziekten af te weren, onder andere. Het gebaar wordt aangeduid met de gangbare uitdrukkingen “cross your fingers”, “keep your fingers crossed”, of gewoon “vingers gekruist”. Dit handgebaar laten tatoeëren wordt een populaire trend die vaak gebruikt wordt om geluk te wensen.

Olifant

 

11 ideas for an elephant tattoo | olifanten, tatoeage, tatoeage ideeën

Olifanten zijn een symbool van gezondheid, lang leven, liefde, rijkdom en deugdzaamheid. In sommige culturen worden Olifantenbeeldjes op planken en bij deuropeningen gezet om een lang leven en geluk te verzekeren. Ganesha, de godheid met olifantenhoofd en menselijk lichaam, wordt vereerd als de heer van succes en verwijderaar van hindernissen.

Dolfijnen

Tiny dolphin tattoo on the forearm - Tattoogrid.net

Dolfijnen op zee tegenkomen wordt beschouwd als een vriend, helper en gids, en is door de eeuwen heen in culturen over de hele wereld beschouwd als een goed voorteken en een groot symbool van geluk, speciaal voor zeelieden die maanden op zee doorbrachten, want het zien van een dolfijn was vaak het eerste teken dat land in de buurt was. Tegenwoordig is de tatoeage van de dolfijn een symbool van bescherming, en van zijn afbeelding wordt gezegd dat ze geluk brengt.

Geluk bamboe

Bamboo🎋 tattoo @comotattoo | Bamboo tattoo, Simplistic tattoos, Subtle tattoos

Deze plant groeit in de tropische regenwouden van Zuidoost Azië en Afrika, en Feng Shui beoefenaars geloven dat het plaatsen van een bamboeplant aan de oostkant van een kamer de doorstroming van energie of “chi” zal verbeteren. Hoe meer stengels een gelukbrengende bamboeplant heeft, hoe meer geluk hij geacht wordt te brengen. Een plant met twee stengels staat voor liefde, drie stengels brengen geluk, rijkdom en een lang leven aan de eigenaars, vijf stengels staan voor de levensgebieden die invloed hebben op rijkdom, en zes stengels staan voor geluk en rijkdom. Maar sommige planten hebben nog meer stengels, waarvan gezegd wordt dat ze staan voor goede gezondheid, groei, groot geluk, volmaaktheid en krachtige zegeningen. Sommige tatoeëerders geloven dat een bamboe op de huid laten zetten ook geluk brengt.

777

777 ✖️✖️ . . . . . #tattooer #ink #tattoo #istanbul #art #dövmemodelleri #dövme #design #inked #nature #artist #linework #de… | Tattoos, 777 tattoo, Dainty tattoos

Volgens de numerologie is 777 een engelengetal en gelovigen denken dat degene die vertrouwen houdt in dit getal, ondanks zijn of haar religie, een engel over hem of haar zal hebben. De driedubbele zeven wordt ook gebruikt op veel casino automaten in de wereld om een jackpot aan te duiden, en bankbiljetten met een serienummer dat 777 bevat worden door verzamelaars en numismatici vaak op prijs gesteld, omdat het als een geluksgetal wordt beschouwd. Sommigen geloven dat zijn tegenhanger het getal 666 is, ook bekend als het ‘getal van de duivel’.

Hamsa

Hand poked hamsa hand tattoo - Tattoogrid.net

De Hamsa is een algemeen teken van geluk in zowel de Joodse als de Moslim cultuur. Afhankelijk van de gemeenschap draagt het symbool van de Hamsa verschillende betekenissen. In het algemeen wordt gezegd dat het symbool mensen beschermt tegen negatieve energie en geluk brengt aan de aanschouwer. Het is de laatste jaren een erg populaire tatoeage geworden.

Hoefijzer

Tattoo tagged with: vasquez, small, micro, line art, horseshoe, tiny,  ifttt, little, minimalist, hand, other, fine line | inked-app.com

Hoefijzers symboliseren geluk, macht over het kwaad en vruchtbaarheid. Er zijn verschillende meningen over de juiste manier om het te laten tatoeëren. Velen geloven dat je het beste een hoefijzertatoeage kunt laten zetten met de punten naar boven gericht, zodat de “U” vorm geluk verzamelt en voor altijd binnenhoudt. Anderen geloven dat een naar beneden gericht hoefijzer je overlaadt met geluk, maar weer anderen geloven dat als de uiteinden naar beneden wijzen het geluk er “uit zal vallen”, waardoor het doel van je hoefijzer teniet wordt gedaan.

Dobbelstenen

Xuzinuo | Discover and Save Creative Ideas | Page 40

Deze werpbare voorwerpen worden gebruikt bij kansspelen, en worden door gokkers meestal als gelukssymbolen beschouwd. Een paar dobbelstenen aan de achteruitkijkspiegel van een auto hebben hangen als amulet wordt nogal eens gezien. Sommige gokkers die toevallig ook van tatoeages houden kiezen ervoor dobbelstenen te laten zetten, in de hoop dat ze meer geluk zullen hebben in het spel en in het leven.

Vallende sterren

60+ Shooting Star Tattoo Designs and Meaning - Tattoo Gallery - Tattoo  Ideas For Girls

In veel culturen wordt gesuggereerd dat de gelukkige die een vallende ster ziet een geheime wens mag doen, als hij snel genoeg is om de wens te vragen voor de ster uitbrandt, waardoor hij de kans krijgt een droom uit te laten komen. Het zien van een tatoeage van een vallende ster in je pols zal je misschien niet elke keer een wens schenken, maar sommigen geloven wel dat je een tatoeage van een vallende ster als talisman kunt gebruiken.

Lieveheersbeestje

Tiny Red Ladybug Tattoo | Lady bug tattoo, Bug tattoo, Small tattoos

Brenger van geluk en voorspoed, van het lieveheersbeestje wordt gezegd dat het de kracht heeft je te bevrijden van je dagelijkse problemen. Het hebben van een lieveheersbeestje tatoeage kan je dag opfleuren, je lasten lessen en je geduld geven met de mensen om je heen. De folklore suggereert dat als een lieveheersbeestje op de hand van een pas getrouwde vrouw landt, het aantal stippen op zijn rug, het aantal kinderen is dat ze zal krijgen. Het kan ook wijzen op het aantal gelukkige maanden die in het verschiet liggen. Anderzijds wordt het doden van een lieveheersbeestje als ongeluk beschouwd.

Maneki-Neko

Maneki Neko Tattoos: Origins, Meanings & Tattoo Ideas

Een andere Japanse talisman is de maneki-neko, een beeldje met een kat, waarvan men gelooft dat het de eigenaar geluk brengt, en dat meestal bij de ingang van verschillende bedrijven wordt uitgestald. In de moderne tijd zijn ze meestal van keramiek of plastic, en meer recent nemen mensen ze ook in de vorm van een tatoeage, in een poging geluk in hun leven te brengen.

Regenboog

40 Amazingly Tiny And Cute Tattoos Every Women Would Want - Doozy List | Tiny  tattoos, Tattoos for women, Rainbow tattoos

We hebben allemaal wel eens de legende gehoord die zegt dat de Ierse kabouters een pot met goud verbergen aan het eind van de regenboog. Maar in de symbolische zin is een regenboog iets dat moeilijk te zien is, magisch, en staat voor de juiste mix van dingen die het leven zelf weerspiegelt. Ze worden meestal gezien na een storm, een teken dat het weer beter wordt, en laat zien dat er hoop is na de storm. In het Oude Testament schiep God een regenboog na de zondvloed als teken dat de aarde nooit meer door een vloed vernietigd zou worden. Om deze redenen wordt vaak gedacht dat regenbogen (en ook regenboog tatoeages) geluk brengen.

Klavertje vier

Tattoo Designs | Clover tattoos, Shamrock tattoos, Celtic tattoo for women

Niet zo algemeen als de driebladige soort, bestaan er wel degelijk klavertjes vier, en het is een oud Iers gelukssymbool, dat ook in westerse culturen populair is. Als je er een vindt, wordt dat als geluk beschouwd. De vier bladeren staan voor geloof, hoop, liefde en geluk.

Saffier

23 Cute Small Tattoos You'll Want to Copy - StayGlam

Saffieren zijn al sinds de oudheid een symbool van geluk. De Grieken geloofden dat het dragen van een saffier de gunst van de goden uitnodigde, in het oude Midden-Oosten geloofde men dat ze bovennatuurlijke krachten bezaten, in India brengen saffieren gezondheid en rijkdom, en in andere culturen worden ze verondersteld spinnen af te weren, maagden te beschermen, en afgunst af te weren. Als je gelooft in de kracht van deze prachtige stenen, is een saffier tattoo misschien iets voor jou!

Wensbotje

Bestfriends Betsy & Jamie matching wishbone tattoos #bestfriend #tattoo # wishbone #matchingtatoos | Wishbone tattoo, Dainty tattoos, Tattoos

Een wishbone is een traditioneel symbool van geluk, en een wensbrenger. Als twee mensen aan de uiteinden van een wensbeen rukken en elk een wens doen, zal de wens in vervulling gaan van degene die het grootste stuk vasthoudt als het wensbeen breekt. Een wensbotje laten tatoeëren betekent dat je beide stukken vasthoudt, dus de wens die in vervulling gaat is gegarandeerd!

Varkens

Rate This Pig Small Tattoo 1 to 100 | Tasteful tattoos, Funny tattoos, Cute tiny  tattoos

Het varken is in veel culturen een geluksdier, een symbool van voorspoed, vruchtbaarheid en veel geluk. Voor boeren was het hebben van varkens een zekere manier om zich van voedsel te verzekeren, wat zich vertaalde in het welzijn van het gezin, en een reden om ze met rijkdom te associëren. In feite is de spaarpot een wereldwijd symbool van rijkdom. De laatste tijd is het hebben van een varken als huisdier een trend aan het worden, en in zeer algemene termen wordt verteld dat het een zeer sociaal en intelligent dier is. De betekenis van een varken tattoo kan met al het bovenstaande te maken hebben.

Ankh

Small Tattoos on Instagram: “Tiny Ankh, the key of life, by @ann_pokes ·  Saint Petersburg 🇷🇺” | Small tattoos, Tattoos, Line tattoos

Afkomstig uit het oude Egypte is de ankh een hiëroglyfisch symbool van het leven, en voor de farao’s was het een onmisbaar geluksbrenger. De goden werden vaak afgebeeld met een ankh in de hand, die hun leven gevende kracht voorstelde, en in graftombes werden ze ook afgebeeld terwijl ze ankh tekens gaven aan farao’s. Dit werd beschouwd als het raspen van leven aan de hele natie, want farao’s vertegenwoordigden Egypte als geheel. Sommigen geloven dat het krijgen van een ankh tatoeage geluk brengt aan de drager.

Bijl

24 Tattoos That Are Considered To Be Good Luck

Oude kunst uit het Verre Oosten, precolumbiaans Amerika, het Middellandse Zeegebied en Afrika beeldt vaak een tweesnijdende bijl af om macht aan te duiden. Archeologen hebben in alle delen van de wereld talismannen in de vorm van een bijlkop opgegraven, waarvan sommige met gaten erin, wat erop wijst dat ze om de hals werden gedragen in de hoop de drager succes te brengen. Gelovigen denken dat een bijltatoeage de drager ervan kracht kon brengen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten