Flirten met je Ogen: 10 Manieren die Altijd Werken

flirten-met-je-ogen-manieren

Lukt het je niet om indruk te maken op potentiële romantische interesses omdat je de gave van het praten mist? Zo ja, maak je dan geen zorgen. Woorden zijn niet het enige middel waarmee je iemand die je leuk vindt kunt betoveren. Door de kunst van de oogverleiding te leren, kun je iedereen verliefd op je laten worden. Flirten met je ogen is een eeuwenoude techniek die de truc bevat om iedereen die je begeert te laten smelten en het hof te maken.

Nee, je hoeft niet te proberen te toveren met je ogen of gezegend te zijn met verleidelijke ogen om de persoon met wie je praat te betoveren, een paar goed getimede momenten van oogcontact kunnen al voldoende zijn. Je opent de deur naar een prachtig gesprek en je lijkt een stuk toegankelijker als je oogcontact met iemand maakt.

Denk er eens over na: Wanneer was de laatste keer dat je je op je gemak voelde om met iemand te praten die je niet in de ogen wilde kijken? Misschien wel nooit, toch? Want er is iets inherent verontrustends aan een gesprek waarbij de ander je niet in de ogen wil kijken. Het duidt op onoprechtheid. Aan de andere kant kan intens oogcontact de sleutel zijn tot het achterlaten van een blijvende indruk op iemand aan wie je je hart hebt verpand.

Of je nu gewoon een band met iemand wilt opbouwen of op zoek bent naar die tweede date, flirten met ogen is een truc die je moet leren. Voordat je in de ziel van je date gluurt met goo-goo ogen, laten we eens kijken naar alles wat je moet doen om een miljoen keer zelfverzekerder over te komen (ongeacht hoe je misschien van binnen flipt!).

Wat zijn flirterige ogen?

blij-koppel-man-verrast

Oogflirtende lichaamstaal of oogverleiding betekent dat je met iemand probeert te flirten met behulp van je ogen. Je probeert met je ogen de aandacht van een ander te trekken en de persoon te laten weten dat je romantisch in hem of haar geïnteresseerd bent. Flirterige ogen gebruiken om je gevoelens over te brengen aan de persoon die je leuk vindt zonder echt met hem of haar te praten is een vaardigheid en het vergt enige oefening.

Probeer echter niet opeens naar je volgende date te gaan staren terwijl je niets zegt. Als je het goed doet, kan flirten met ogen je helpen een geweldige band met iemand op te bouwen, maar als je alleen maar griezelig staart, zul je je date wegjagen. Oogverleidingstechnieken kun je het beste toepassen als je niet emmers zweet op je date. Probeer er niet te veel aan te denken en dan komt het vanzelf naar je toe.

Wat flirterige ogen zijn: het is de blik die je iemand geeft als je hem wilt kussen. Het is wanneer je naar iemand toe leunt en hem recht in de ogen kijkt, alsof je hem wilt zeggen: “Vertel me meer, ik hoor je graag praten.” Omdat je je gevoelens niet echt onder woorden brengt, is het ongecompliceerd. En als de ander begrijpt dat er oogverleiding in het spel is, zal hij of zij wederkerig reageren.

Subtiele manieren om te flirten met je ogen

Flirterige ogen kunnen je beste wapen zijn als je iemands aandacht probeert te trekken. Daarom moeten we ervoor zorgen dat je deze oogverleidingstechnieken in je ultieme voordeel gebruikt. Hoewel het misschien klinkt als een ingewikkeld iets om te doen, omvatten eenvoudige flirttekens voor oogcontact het maken van kort oogcontact met iemand om te helpen een betrouwbaardere indruk te maken. En dan overgaan op langdurig oogcontact om je belangstelling voor hem of haar duidelijk te maken.

Als ze je ogen opsluiten en je blik vasthouden, kun je er zeker van zijn dat dit intense oogcontact leidt tot iets meer. Een wederzijdse blik is immers een teken van liefde. Wist je zelfs dat er zoveel verborgen liefdessignalen voor oogcontact kunnen worden uitgewisseld, alleen al door de manier waarop jij naar iemand kijkt en zij naar jou? Fascinerend, nietwaar? We wedden dat je niet kunt wachten om meer te leren over het gebruik van verleidelijke ogen om je interesse in iemand uit te drukken en ook te leren om de oogcontact liefdessignalen te decoderen.

Is hij dus aan het flirten met zijn ogen als hij niet kan stoppen met naar je lippen te kijken en dan weer naar je ogen? Probeert zij je iets te vertellen als ze iets te veel knippert terwijl ze met je praat? Laten we eens uitzoeken wat deze oogcontact flirttekens betekenen, en wat je moet gaan doen om ze te gebruiken.

1. Houd je blik in het begin zo ongedwongen mogelijk

Meteen beginnen met intens oogcontact is een grote nee. Dit is heel belangrijk omdat je de ander niet ongemakkelijk wilt maken. Zorg er dus voor dat je de persoon die je interesseert af en toe terloops aankijkt. Als je blikken steelt en op een ontspannen manier met je ogen blijft kijken, dan zullen ze je aanwezigheid zeker opmerken.

Het is het universele signaal om iemand te laten weten welke communicatielijnen tussen jullie twee geopend kunnen worden. Een moment van oogcontact en een glimlach tegenover een volle barzaal…kun je echt om een betere uitnodiging vragen dan dat?

2. Maak even oogcontact met de persoon

flirten-oogcontact

Als de persoon je eenmaal begint op te merken, wacht dan op een geschikt moment om oogcontact met hem of haar te maken. Op het moment dat je voelt dat hij of zij naar je terugkijkt, laat je ogen elkaar ontmoeten, in ieder geval heel even. Denk eraan de persoon niet te lang aan te staren. Dit is niet het moment om langdurig oogcontact te maken of de oogdriehoekverleiding te proberen. De duur van je oogcontact moet net lang genoeg zijn om de boodschap aan die persoon over te brengen dat je in hem of haar geïnteresseerd bent.

Kun je met je ogen flirten zonder met de persoon te praten? Nou, dat zou je eigenlijk niet moeten doen, tenzij je door de beveiliging eruit geschopt wilt worden omdat je naar iemand lonkt en hem of haar een ongemakkelijk gevoel geeft. Laat in plaats daarvan eerst zien dat je openstaat voor een gesprek met hem of haar.

3. Scan de kamer en kom bij hem of haar terug

Nadat je je ervan verzekerd hebt dat de persoon zich ervan bewust is dat je naar hem of haar kijkt, schuif je je ogen door de kamer terwijl ze je nog aankijken en vestig je ogen dan weer op hem of haar. Dit is jouw manier om die persoon te laten weten dat zij de enige waren die in de hele kamer jouw aandacht wisten te trekken. Gebruik deze oogflirtende lichaamstaal om je boodschap over te brengen.

Natuurlijk zal deze persoon pas kennis nemen van dit oogcontact flirten teken als je al een gesprek met hem of haar bent aangegaan. Gebruik deze tactiek alleen als je weet dat ze je aankijken en laat het zo natuurlijk mogelijk overkomen. Het geheim tot succes? Zelfvertrouwen. Als je eenmaal hun aandacht hebt met je voorzichtige maar zelfverzekerde bewegingen, heb je de basis gelegd voor het versturen van liefdessignalen met oogcontact.

4. Vergeet niet te blozen of te glimlachen terwijl je de persoon aanstaart

Flirterige ogen plus een verlegen glimlach is een dodelijke combinatie, genoeg om ieders hart te veroveren. Als jullie beiden je ogen op elkaar richten, zorg er dan voor dat je de ander een oprechte, flirterige glimlach geeft om je aantrekkingskracht duidelijk te maken. Kijk blozend of glimlachend weg. Als ze geïnteresseerd zijn, zullen ze terug glimlachen. Zo weet je dat de oogverleiding werkt.

Dus, in plaats van je vrienden iets te vragen als: “Kun je flirten met je ogen? Hoe doe je dat?”, verzamel gewoon de moed om iemand aan te kijken en te glimlachen. Geloof ons, dat is meer dan genoeg. Uitzoeken hoe je een vrouw opwindt met je ogen of hoe je het hart van een man doet overslaan door hem alleen maar aan te kijken is geen raketwetenschap. Als je je kaarten goed speelt, zullen je verleidelijke ogen de boodschap overbrengen.

5. Knipper met een gepaste hoeveelheid

gesprek-vrouw-flirten-oogcontact

Je wilt zeker niet overkomen als een engerd die niet knippert. Zorg er dus voor dat je een gepaste hoeveelheid knippert. Hoe meer je naar hen knippert, hoe groter de kans dat je hun aandacht trekt (maar knipper niet te veel, dat komt raar over!). Als de persoon ook probeert het tempo van je knipperen te evenaren, wees er dan van verzekerd dat hij of zij zich evenzeer tot je aangetrokken voelt.

Een langzamer knippertempo moet echter niet worden opgevat als een teken van desinteresse van de ander. Misschien proberen ze het intense oogcontact tussen jullie twee te begrijpen, anticiperend op je volgende stap, terwijl ze ook zelf beslissen. Vergeet niet dat jij je huiswerk hebt gedaan over hoe je kunt flirten met oogcontact, maar de persoon aan de ontvangende kant kan volledig verrast worden.

6. De driehoekstechniek

Als jullie beiden op één lijn lijken te zitten, kun je proberen de driehoekstechniek van oogverleiding toe te passen. Beweeg je ogen van het linkeroog van de persoon naar de mond, dan naar het rechteroog, en ten slotte terug naar het linkeroog om een driehoek te maken. Dit oog-lip-oog flirten, of driehoek-truc flirten zoals het genoemd wordt, is een beproefde methode om iemand te verleiden door hem alleen maar aan te kijken.

Op deze manier wordt je aantrekkingskracht op de persoon ongetwijfeld duidelijk. De focus op de lippen laat zien dat je je echt aangetrokken voelt tot de ander. Driehoeksoogcontact flirten is een geweldige tactiek om te gebruiken waarvoor je eigenlijk niet veel hoeft te doen. Het enige wat je doet is naar de ogen van deze persoon staren en af en toe naar zijn lippen kijken. Als je dit eenmaal effectief gebruikt, hoef je je nooit meer af te vragen hoe je een vrouw opwindt met je ogen of hoe je een man voor je laat vallen met alleen je ogen.

Als er ooit een eenvoudigere manier was om te proberen met iemand te flirten, dan betwijfelen we of die effectiever is dan deze. Niet alleen laat dit de gesprekspartner weten dat je in hem geïnteresseerd bent, maar als zij ook geïnteresseerd zijn, kijken ze misschien ook wel naar je lippen. Dit is een onfeilbare manier van flirten met ogen.

7. Staar de persoon langer aan

Nu je de verleiding met de oogdriehoek onder de knie hebt, is het tijd om je spel te verbeteren en langer oogcontact in het spel te brengen. Je kunt de duur van je blik verlengen als je zeker weet dat de persoon je gevoelens ook beantwoordt. Door de blik van de persoon lang vast te houden, kun je het ijs tussen jullie beiden breken. Vermijd echter vreemd lange blikken, want die kunnen griezelig zijn voor de ander.

Er is een dunne lijn tussen hoe je moet flirten met oogcontact en hoe je iemand afschrikt door de manier waarop je hem aankijkt. Zorg ervoor dat je aan de goede kant van deze lijn blijft. Word niet te verwaand, alleen omdat je nu de driehoeksmethode onder de knie hebt.

8. Doe alsof jij niet degene bent die naar hen staart

flirten-koppel-kermis-attractie

Flirten met ogen kan ook ongemakkelijk worden voor de ander, vooral als ze met vrienden of familie zijn. Als dit het geval is, dan kan het simpelweg omkeren van het oogcontact helpen. Nadat je de persoon hebt laten weten dat je belangstelling voor hem hebt, kun je doen alsof je hem niet meer ziet staan.

Maar blijf de persoon subtiel vanuit je ooghoeken opmerken. Doe dit zo dat wanneer ze je proberen aan te kijken, je hun blik kunt vangen. Laat ze denken dat zij degene zijn die het oogflirten initieert. En als je hun blik kunt vasthouden als ze in jouw richting kijken, heb je geluk. Wederzijdse blikken zijn een teken van liefde, of in ieder geval een teken van wederzijdse aantrekkingskracht. Waar aantrekkingskracht is, kan altijd liefde volgen.

Wees echter voorzichtig met deze oogverleidingstechniek. Omdat je in feite flirt met ogen door NIET te veel naar ze te kijken, moet je een beetje opletten met de snelle blikken die je vanuit je ooghoek naar ze maakt. PS: Als je aantrekkingskracht tot hen natuurlijk is (en je niet alleen maar verliefd bent), komt het flirten ook vanzelf.

9. Knipogen: Het ideale oogflirtmiddel

Om de boel wat pittiger te maken en de hele flirtervaring gedenkwaardig, kun je naar de persoon knipogen. Doe dit op een schattige en toch sexy manier. Koppel het aan een stralende glimlach en de persoon zal je onweerstaanbaar vinden. Maar zorg ervoor dat je dit alleen doet als je weet hoe je met gemak moet knipogen. Een geforceerde knipoog zal een ongemakkelijke deal-breaker zijn.

Zorg er bovendien voor dat je een duidelijke verstandhouding hebt opgebouwd met deze persoon. Als je naar een vriend knipoogt terwijl je met hem of haar probeert te flirten, zal hij of zij hoogstwaarschijnlijk alleen maar raar opkijken. Tenzij je al duidelijk met iemand hebt vastgesteld dat je met hem of haar gaat flirten, probeer dan misschien niet naar hem of haar te knipogen.

10. Observeer en reageer zorgvuldig met behulp van je ogen

Misschien heb je het initiatief genomen om met de ander te flirten omdat je vond dat hij of zij de juiste persoon voor je was. Maar dat geldt misschien niet voor die persoon. Ze zijn misschien niet in jou geïnteresseerd. In plaats van door te gaan met een illusie, moet je eerst observeren hoe de persoon reageert op je oogflirttechniek.

Krijg je een positieve reactie, dan kun je je zeker verheugen. Maar als de persoon niet wederkerig reageert en vermijdt om in je ogen te kijken, dan moet je verder gaan en je nederlaag accepteren. Het is essentieel dat je de ander niet ongemakkelijk maakt met je oogverleiding. Het beste is om je terug te trekken en hen hun bezigheden te laten hervatten en hun grenzen te respecteren.

Oogcontact in liefde en relaties is heel essentieel omdat het een teken is van een sterke chemie. Zorg er daarom voor dat je goed oogcontact maakt met de persoon die je leuk vindt en als een zelfverzekerd persoon op hem of haar overkomt. Flirten met je ogen mag niet griezelig overkomen, en moet subtiel genoeg zijn om een leuke en spannende relatie te starten met de persoon die je aanbidt.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten