Een Fietsverzekering: Wat Wordt er nu Gedekt?

fietsverzekering-wat-wordt-gedekt

Een fiets verzekering is een verzekering die schade en diefstal van uw fiets dekt. Een fiets kan een kostbaar gebruiksvoorwerp zijn, waardoor een verzekering wel fijn is om te hebben. Met een fiets verzekering kan je een claim indienen bij de verzekeraar als je fiets schade heeft opgelopen of is gestolen. Er zijn verschillende soorten verzekeringen voor een fiets. Hieronder wordt meer uitleg gegeven over de soorten en de verschillende fietsverzekeringen.

Normale fiets of Elektrische fiets?

Allereerst is er een verschil tussen het verzekeren van een normale fiets en een elektrische fiets. Een groot verschil bij het verzekeren van een elektrische fiets is dat ook de accu gedekt wordt bij verzekering. Dit is namelijk een waardevol onderdeel van je elektrische fiets. Hierdoor is de waarde van een elektrische fiets veel hoger: de fiets is duurder. Daarom is de premie van een elektrische fiets verzekering ook hoger dan een normale fietsverzekering.

Diefstalverzekering of een Allriskverzekering

Een fietsverzekering is er in verschillende soorten, zo heb je een diefstal- en een Allriskverzekering. De diefstalverzekering spreekt al een beetje voor zich: als je fiets gestolen wordt of als de accessoires van je fiets worden gestolen worden dit gedekt. Bij deze verzekering wordt ook vaak de schade aan je fiets of aan je accessoires gedekt bij poging tot diefstal. Bij een Allriskverzekering wordt dit net zoals een diefstalverzekering gedekt. Verder wordt de schade die jezelf aan de fiets of elektrische fiets maakt ook gedekt. Als je fiets bijvoorbeeld omvalt door een harde wind, hoef je je met een Allrisk fietsverzekering geen zorgen te maken over de kosten.

Een fietsverzekering afsluiten

Een fietsverzekering kan je ieder moment afsluiten voor een bepaalde tijd, verschillend per verzekeraar. De verzekering hangt af van de leeftijd van de fiets en dus de waarde van de fiets. Verder is het verstandig om te bedenken waar je de fiets het meest gaat gebruiken. Sommige verzekeraars bieden namelijk alleen dekking in Nederland. Als jij graag op vakantie gaat met je fiets en een stukje gaat fietsen in het buitenland, is het verstandig om een speciale dekking voor in het buitenland af te sluiten.

De dekking en bescherming van je fiets

Per fietsverzekering hangt het af van wat er wordt gedekt: alleen diefstal of ook de schade door poging tot diefstal. De premie van de verzekering hangt af van onder andere de waarde van de fiets. Wil je een elektrische fiets verzekeren? Dan ben je wellicht iets meer premie kwijt door de waardevolle onderdelen van de fiets zoals de accu. Een fietsverzekering afsluiten kan op ieder moment.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten