Feng Shui Checklist voor het Kopen van een Nieuw Huis

yinyan-feng-shui

Wanneer je een nieuw huis gaat kopen, wil je dat die natuurlijk zoveel mogelijk Feng Shui is. Feng Shui gaat over hoe je gevoel en geluk positief wordt beïnvloed door je omgeving. Aangezien je huis de plek is waar je het meeste tijd spendeert, wil je deze als eerste zoveel mogelijk Feng Shui hebben.   

Het kopen van een huis kan erg leuk en spannend zijn, maar is soms ook beangstigend en onzeker. Het toepassen van Feng Shui bij het kopen van een huis is op veel niveaus een verstandige tactiek. Het zal je zekerheid geven en je gemoedsrust goed doen en ervoor zorgen dat je huis een goede financiële investering is.

Goede feng shui betekent goede energie en mensen voelen zich er altijd toe aangetrokken! Dit helpt je in de toekomst ook nog eens mee bij de verkoop van je huis. Goede Feng Shui betekent ook een goede gezondheid, geluk en voorspoed. Genoeg redenen dus om Feng Shui op je nieuwe huis toe te passen. Lees hieronder hoe je dat kunt doen.   

Locatie, buurt en perceelplaatsing

straat

In feng shui krijgt de locatie van het huis een diepere betekenis, omdat het gaat over de kwaliteit van de energie die je huis binnenkomt. Zorg ervoor dat je huis goede energie krijgt van de omgeving: een schone straat, goede buren, geen Sha Chi (negatieve energie) van nabijgelegen gebouwen, etc.

In algemene feng shui-termen wil je dat het huis wat ademruimte heeft, een klassieke feng shui-positionering van een huis op een grond is wanneer de achtertuin iets groter is dan de voortuin. Je 

Sterke voordeur

De voordeur is ook erg belangrijk in Feng Shui, omdat dit de manier is waarop het huis zijn Chi (levenskracht en vitale energie) ontvangt. Een deur met een sterke en evenwichtige energiekwaliteit zal betere Chi aantrekken voor het hele gebouw. 

Bovendien symboliseert het ook je gezicht naar de wereld, hoe anderen je zien of hun eerste indruk van jou. De ingang is ook het laatste wat je ziet als je vertrekt en het eerste wat je ziet als je thuiskomt. In feng shui erkennen we alle subtiele manieren waarop de voordeur je humeur, welzijn, gezondheid en welvaart enorm kan beïnvloeden.

Vergeet dus niet om naar alle elementen van een sterke feng shui-voordeur te kijken. Denk aan:

  • De grootte en verhouding van de deur ten opzichte van de rest van het huis en het pad dat ernaartoe leidt. 
  • Een voordeur met een mooie kleur is ook bepalend voor je Feng Shui. Deze kun je natuurlijk makkelijk zelf veranderen. Rood is waarschijnlijk de meest populaire kleur voor een feng shui-geïnspireerde voordeur. In feng shui staat rood voor geluk, bescherming en vuurenergie. Bruin en geel tinten zijn kleuren die verband houden met het aarde-element, dat draait om zelfzorg, geaard zijn en ondersteuning van je algehele welzijn. Deze kleuren zijn geweldig voor een voordeur als je meer stabiliteit en rust in je huis wilt brengen. Grijs of wit zijn de kleuren van het metalen element. Metaalenergie roept precisie, schoonheid en elegantie op. Een zwarte voordeur trekt positieve energie en welvaart aan. Blauw en groen stimuleren groei en vriendelijkheid en flexibiliteit.

Deur uitlijning

voordeur

Het is verstandig om een ​​huis met directe uitlijning van de voordeur naar de achterdeur te vermijden. Hetzelfde feng shui-principe, maar in mindere mate, geldt voor alle deuren in huis. Als vuistregel voor feng shui is geen directe uitlijning van de deur goed, omdat het een sterke stroom van Chi veroorzaakt en dus een verlies van goede energie.

Hoofdingang

Hoe goed het huis goede energie kan behouden en voeden, wordt grotendeels bepaald door wat er in de gang na de voordeur gebeurt. 

  • Wat zie je zodra je het huis binnenkomt?
  • Ervan uitgaande dat je de achterdeur niet meteen ziet, wat is er dan nog meer dat een potentiële slechte feng shui-opstelling zou zijn?
  • Loop je bij binnenkomst tegen een muur aan?
  • Is er een trap naar de voordeur?
  • Is er een trap tegenover een badkamerdeur of een kastdeur?
  • Een badkamer op de bovenverdieping direct boven de voordeur?

Conclusie

Tenzij je een ingrijpende renovatie plant, zijn dit allemaal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het zoeken naar een goed feng shui-huis. Klaar om te verhuizen? Gebruik onze uitzetlijst!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten