Top 22 Duurste Schoenen Ter Wereld (2021)

duurste-schoenen-ter-wereld

Het zal geen verassing zijn, maar in de top 5 van duurste schoenen staan geen herenschoenen. Dankzij het gebruik van zeldzame diamanten, platina en goud voor deze schoenen. Toch zijn de duurste schoenen voor mannen ook volledig bezaaid met diamanten. 

Uitzonderlijk dure materialen en luxueuze schoenmerken, vermenigvuldigd met honderden uren handwerk, maken deze schoenen ongelooflijk duur. 

Het is wel met zekerheid te zeggen dat deze schoenen hun functie om voeten te beschermen voorbijgaan. Tegenwoordig zijn ze een integraal onderdeel van iemands garderobe en een modebehoefte geworden. 

Schoenen worden gemaakt van verschillende materialen en kunnen variëren van een paar honderd tot duizenden dollars. Maar voor de ultrarijken zijn schoenen ook een indicatie van iemands sociale status. Als je een paar van de onderstaande schoenen bezit, dan weet je dat je het gemaakt hebt.

Vind hier de duurste schoenen ter wereld op volgorde van de prijs laag naar hoog, met de duurste schoenen ter wereld op nummer 1:

22. LOUIS VUITTON MANHATTAN RICHELIEU MEN’S SHOES – $10,000

Manhattan Richelieu Men's Shoes Online Sale, UP TO 55% OFF

Dit merk wordt beschouwd als het toppunt van luxe in de wereld van de mode. Het is dus logisch dat het product dat het levert ongelooflijk gedetailleerd zal zijn. En dat is te zien aan de vintage stijl en het vakmanschap van deze schoenen. De gewaxte alligatorhuid samen met de complexe steekpatronen en het genuanceerde perforatiemotief maken het prijskaartje van $10.000 de moeite waard.

21. NIKE AIR MAG 2016 – $26.000 

Als je een fan bent van sneakers, dan is dit een schoen waarvoor je zou kunnen overwegen een tweede hypotheek op je huis te nemen. De 2016 editie van de Air Mag is direct gelift van de cult 80’s sci-fi hit Back to the Future II. Terwijl de auto-lacing functie en lichten in dat paar werden bereikt met behulp van filmische effecten, 30 jaar later, is al die technologie werkelijkheid geworden. Deze sneakers werken op batterijen en hebben een motor. Er zijn er maar 100 gemaakt door het merk, waardoor ze ongelooflijk zeldzaam zijn. Op dit moment hebben deze schoenen een gemiddelde marktprijs van $26.000.

20. TESTONI MAN’S DRESS SHOES – $30,000 

7 A. testoni ideas | testoni, dress shoes men, oxford shoes

De geklede schoenen voor heren gemaakt door Testoni zijn ook geen makkie. Ze zijn een bewijs van fijn Italiaans vakmanschap en het schoeisel wordt wereldwijd op alle markten zeer gewaardeerd. Deze schoenen zijn ongelooflijk licht en volledig waterbestendig. Geen wonder dat de prijs op 30.000 dollar ligt.

19. DE HERMÈS BIRKENSTOCK SANDALEN – $34.000 TOT $76.000 

$76,000 Birkinstocks Made From Actual Birkin Bags? - The New York Times

Zou je ooit een Hermès tas in stukken snijden? De meesten zouden zich beledigd voelen bij de gedachte alleen al, maar MSCHF, een collectief uit Brooklyn, deed het wel. Het nam ook de kurken zolen van de Duitse Birkenstocks sandalen en versmolt de twee. De nogal vreemde samensmelting is door modeliefhebbers toegejuicht en er zijn al drie paar van verkocht. Dit nogal destructieve modemerk heeft eerder op soortgelijke wijze T-shirts van 10 streetwear modemerken samengevoegd. De Birkin Bag, gemaakt door Hermès, wordt vereerd in de high-street fashion. MSCHF werd door ten minste twee leerateliers afgewezen voor zelfs maar het idee om een Birkin door te hakken. De sandalen hebben een prijskaartje tussen $34.000 en $76.000. Men zou denken dat dit potentiële kopers zou hinderen. Maar, het merk heeft verklaard dat ze misschien slechts 4 – 6 paar over hebben om te verkopen.

18. TESTONI SCHOEN – 38.000 dollar 

The world's most expensive men's leather shoes by A. Testoni costs $38,000 - Luxurylaunches

Mannen hebben vaak geen idee wat goed staat aan hun voeten, maar zelfs de meest stijlloze persoon moet toegeven dat deze schoenen er prachtig uitzien. En dat moet ook, want elk paar kost maar liefst 38.000 dollar. Als je je afvraagt hoe het merk het hoge prijskaartje rechtvaardigt, komt het allemaal neer op de innovatieve Norvegese techniek die door dit merk wordt gebruikt. Het leer dat wordt gebruikt om deze schoenen te maken is afkomstig van het beste alligatorleer ter wereld en is uiterst duurzaam. Hoewel het merk al dateert uit 1929, is het vakmanschap van Testoni zijn tijd ver vooruit. Een andere belangrijke reden waarom deze schoenen zo duur zijn, is de super waterbestendige eigenschap, iets wat elke man wil in een ideaal paar leren schoenen.

17. NIKE SO CAL AIR FORCE 1 SUPREME MAX – $50.000 

NIKE SO CAL AIR FORCE 1 SUPREME MAX $50000 Reliable old Nike comes next on the list with the NIKE SO CAL AIR F… | Most expensive shoes, Expensive shoes, Old nikes

Wederom komt Nike op de lijst met deze futuristisch klinkende Air Force 1 Supreme Max, een van de duurste Nike schoenen. Elke man heeft gefantaseerd over het bezitten van een paar van deze schoenen sinds de lancering. In tegenstelling tot de Air Force One reeks, die een met diamanten bezette extravaganza was, gaat dit paar een stap verder. Het bedrijf heeft de duurzaamheid van de schoenen deze keer verhoogd. De felle neonspatten op de romp van deze schoenen zijn wat overdreven, maar ze passen goed bij de gestroomlijnde look. Terwijl de bovenkant van deze schoenen is samengesteld uit eersteklas leer, is de onderkant gemaakt van 3 M reflecterend materiaal. De neongroene veters zijn een leuke touch.

16. AIR JORDAN SILVER SHOES – $60.000 

Air Jordan Silver Shoes valued at $60k | Most expensive shoes, Expensive shoes, Shoes world

Sinds de lancering is dit slanke paar Air Jordans de afgunst van schoenenliefhebbers over de hele wereld. Ze zijn een lust voor het oog, en zijn gesigneerd door de legende Michael Jordan zelf. Het beste deel over deze schoenen is dat ze heel comfortabel zijn om te dragen, dat is niet iets wat kan worden gezegd voor veel van de schoenen in deze lijst. De zilveren details op deze Air Jordans zijn een kunstwerk, waardoor het de duurste basketbalschoenen zijn. Deze lijn van schoenen is zo populair geworden dat ze nu synoniem zijn met het Nike merk zelf over de hele wereld. Als je jezelf als de grootste Michael Jordan fan beschouwt, en een paar wilt bezitten, moet je bereid zijn om 60.000 dollar te betalen.

15. NIZAM SIKANDAR JAH’S SHOES – $160.000 

De 15 duurste schoenen ter wereld | lovelyjenx

Deze schoenen behoorden ooit toe aan Sikandar Jah, de 18e eeuwse Nizam van Hyderabad. Het delicate ontwerp is uiterst complex en alles wat je nog nooit eerder hebt gezien. De hele schoen is geborduurd met gouddraad en is voorzien van talrijke robijnen, smaragden, diamanten en andere dure edelstenen. De schoenen, met een waarde van 160.000 dollar, waren eigendom van een museum in Toronto, maar werden gestolen. Gelukkig werden ze teruggevonden, maar hadden daarbij wel enige schade opgelopen.

14. KATHRYN WILSON’S PUMP – $400.000

Top 10 Most Expensive Shoes In The World - Moneis Buzz

Kathryn Wilson, de in Nieuw-Zeeland gevestigde ontwerpster, beheerste de voorpagina’s van de mode toen ze dit prachtige stuk creëerde voor een liefdadigheidsveiling. Elk stuk van dit paar kostte bijna 50 uur om te maken. En dat is logisch, aangezien er voor een miljoen pond aan diamanten in zijn verwerkt. Elk van deze diamanten werd individueel met de hand geplakt in die tijdspanne. Deze decadent uitziende schoenen werden op de veiling verkocht voor een enorm bedrag van 400.000 dollar.

13. STUART WEITZMAN DIAMOND DREAM STILETTOS – $500.000 

Stuart Weitzman Diamond Dream Stilettos Online Sale, UP TO 57% OFF

Dit artikel begint iets weg te hebben van de grootste hits van Stuart Weitzman, maar we kunnen het niet helpen. De man heeft tenslotte een imperium opgebouwd door schoenen te maken die wereldwijd aandacht zouden trekken. De Diamond Dream stiletto’s werden met de hand gemaakt met 1.500 diamanten, elk ter waarde van 30 karaat. Geen wonder dat ze de aandacht van de kijker trekken. En als je bereid bent om 500.000 dollar uit te geven, kun je dit prachtige paar in je bezit krijgen.

12. STUART WEITZMAN “MARILYN MONROE” SCHOENEN – $1 MILJOEN 

Top 11 Most Expensive Shoes in the World

Geïnspireerd door de beroemde uitspraak “Diamonds are a girl’s best friend”, creëerde Weitzman deze prachtige schoenen met kristallen. Het kostte veel moeite om ze te maken en dat is te zien aan het vakmanschap. De schoenen werden in 2005 gedragen door Regina King tijdens de Oscars en brachten 1 miljoen dollar op bij een veiling.

11. STUART WEITZMAN RETRO ROSE PUMPS – $ 1 MILJOEN 

Top 10: 's Werelds duurste schoeisel | Glamourland Magazine

Ontworpen in de jaren 1940 stijl door Weitzman, zijn deze mooie retro hakken voorzien van T-strap enkelbandjes die vaak werden gevonden in dat tijdperk en ze zijn 1 miljoen dollar waard. Het teengedeelte van deze schoenen is voorzien van roos ornamenten gemaakt van 1.800 Kwiat diamanten, met een totaal karaatgewicht van 100 karaat. Afgezien van deze prachtige kenmerken, zijn de schoenen zelf bezaaid met nog eens 400 Kwiat diamanten. De schoenen werden een gespreksonderwerp in tinsel town toen Diablo Cody, de Oscarwinnende scenarioschrijfster voor Juno, weigerde ze te dragen tijdens de ceremonie van 2008 omdat ze ze slechts een “goedkope publiciteitsstunt” vond.

10. STUART WEITZMAN PLATINUM GUILD STILETTOS – $1.09 MILJOEN

Stuart Weitzman Platinum Guild Stilettos - $1,090,000 | GODLY SOLES

Inmiddels zou je moeten weten dat wanneer je de naam Stuart Weitzman leest, dit geassocieerd wordt met iets zeer waardevols, over-the-top en luxueus. En deze schoenen zijn daar een perfect voorbeeld van. De hakken, de natte droom van een schoenmaker, zijn over het hele lichaam versierd met 464 ongerepte diamanten. Het opvallende kenmerk? Nou, in dit geval zijn de bandjes die deze show sieren gemakkelijk afneembaar, en je kunt ze 

om je nek dragen als een statement stuk. Het is dus stijl en functionaliteit van de hoogste orde. Voor het eerst vertoond tijdens de Academy Awards in 2002, zullen deze schoenen waarschijnlijk elke vrouw gelukkig maken en elke man armer met 1,09 miljoen dollar.

9. STUART WEITZMAN WIZARD OF OZ RUBY STILETTOS – $1.6 MILJOEN 

A Closer Look at the $1.6 Million Stuart Weitzman Wizard of Oz Ruby Stilettos

Wizard of Oz heeft zeker een trend in gang gezet, nietwaar? Na Harry Winston’s versie van de robijnrode muiltjes, komt Stuart Weitzman met een meer bijgewerkte versie van hetzelfde. Alleen deze keer zijn het hakken. Opvallend en glamoureus, deze schoenen zijn gemaakt met 123 karaat robijnen. Er werden in totaal 643 stuks gebruikt en ze werden gezet in een pond platina, het zeldzaamste metaal op aarde. Aan de schoenen hangt een prijskaartje van 1,6 miljoen dollar.

8. TOM FORD CUSTOM BY JASON ARASHEBEN – $2 MILLION 

tom ford custom by jason arasheben,befabmakina.com

Toen Nick Cannon in 2014 America’s Got Talent presenteerde, wilde hij een statement maken. En hij slaagde erin om de verwachtingen van men te overtreffen door het dragen van een paar 2 miljoen dollar all-diamond schoenen. De Tom Ford schoenen werden op maat ontworpen door Jason Arasheben, de bekende juwelenontwerper, en ze waren een lust voor het oog. Meer dan 14.000 volledig geslepen ronde witte diamanten werden zorgvuldig in witgoud gezet. Het totale karaatgewicht was maar liefst 340 karaat. Het kostte meer dan 2.000 manuren en bijna een jaar om de schoenen te maken, maar zo te zien was het dat meer dan waard.

7. STUART WEITZMAN TANZANITE HAKEN – $ 2 MILJOEN 

Stuart Weitzman Tanzanite Heel - $3,000,000 | GODLY SOLES

De derde Stuart Weitzman op deze lijst, deze naaldhakken zijn het resultaat van de samenwerking tussen Eddie Le Vian en Weitzman. Met een waarde van 2 miljoen dollar zijn deze hakken een lust voor het oog. Dat kan ook niet anders, want ze zijn versierd met tanzaniet, een edelsteen van buitengewone schoonheid. De bandjes zijn versierd met 185 karaat tanzaniet en 28 karaat diamanten. Wat deze schoenen nog aantrekkelijker maakt, is het feit dat ze gemaakt zijn van glanzend zilver, waardoor ze een delicate, etherische uitstraling hebben.

6. STUART WEITZMAN CINDERELLA SLIPPERS – $ 2 MILJOEN

Most+Expensive+Shoes+Of+The+World%21 | Most expensive shoes, Heels, Expensive high heels

Nog een creatie van Stuart Weitzman, deze prachtige slippers werden vervaardigd uit Italiaans leder. De inspiratiebron was het populaire sprookjesfiguur Assepoester. 565 Kwiat diamanten werden in platina gezet en in een complex, kantachtig ontwerp gedraaid om de teenbandjes en de enkel te maken. Alsof dat nog niet genoeg is, bevat de rechterschoen een 5 karaat amaretto diamant, die alleen al meer dan een miljoen dollar kost. De 4-inch stiletto’s werden gedragen door Alison Krauss, de country zangeres, naar de Oscars van 2004 en leken op te gaan in de achtergrond, zodat het publiek zich kon vergapen aan de massa’s fonkelende diamanten.

5. STUART WEITZMAN RITA HAYWORTH HAKEN – $ 3 MILJOEN 

Stuart Weitzman's Rita Hayworth Heels

Een van de lievelingen van het oude Hollywood, Rita Hayworth, vond een plaats in de modegeschiedenis toen een paar oorbellen die de ster droeg, door Stuart Weitzman tot schoenen werden gemaakt. Wat opvalt aan deze hakken is de mooie, gedempte tint Sienna Satijn die is gebruikt bij de constructie – een welkome afwisseling van alle glitter en glamour die vaak te vinden zijn in duur schoeisel. De oorbellen zijn prominent aanwezig in het midden van de schoenen en verheffen de hele look tot pure poëzie. Ondanks de ingetogen elegantie, bevat dit paar verschillende soorten kostbare edelstenen, van diamanten tot saffieren en robijnen in een satijnen ruche bij het teengedeelte. Gewaardeerd op een koele $ 3 miljoen, zijn deze open-tenen hakken niet te koop – ze zijn het eigendom van Hayworth’s dochter, prinses Yasmin Aga Khan.

4. HARRY WINSTON RUBY SLIPPERS – $3 MILJOEN 

15 Most Expensive Shoes in The World - The Teal Mango

Juwelenontwerper Harry Winston’s zoon, Ron Winston, wilde de 50ste verjaardag van de Hollywood klassieker The Wizard of Oz op de grootst mogelijke manier herdenken. En hij koos ervoor om dat te doen door de robijnrode muiltjes na te maken die de jonge Dorothy droeg. Deze schoenen, die met de grootste zorg vervaardigd zijn uit 4.600 robijnen, zijn het toppunt van luxe. Naast 1.350 karaat robijnen, bevatten deze prachtige schoenen ook 50 karaat diamanten. Met een prijskaartje van 3 miljoen dollar overtreffen deze robijnrode muiltjes ver het origineel, dat gemaakt werd met gewone rode lovertjes.

3. DEBBIE WINGHAM HIGH HEELS – $ 15,1 MILJOEN 

Designer debuts world's MOST expensive shoes, priced at $15 million | Most expensive shoes, Expensive shoes, Expensive mens shoes

Hoeveel is te veel voor schoenen? Duizend? Tienduizend? Honderdduizend? Een miljoen? Nou, wat dacht je van 15,1 miljoen. Dit peperdure paar werd ontworpen als verjaardagscadeau door Debbie Wingham, die geen onbekende is als het gaat om het maken van luxeartikelen. De hoge hakken zijn bezet met enkele van de duurste en zeldzaamste edelstenen ter wereld, zoals blauwe en roze diamanten, wat het belachelijke prijskaartje verklaart. De romp van de schoen is gemaakt van platina, terwijl de bovenste laag van puur goud is. De rest van de schoenen is van leer, maar met 24-karaats goudlak. Er is 18-karaats gouddraad gebruikt om dit onbetaalbare paar te stikken.

2. JADA DUBAI EN PASSION JEWELERS PASSION DIAMOND SCHOENEN- $ 17 MILLION 

With a Price Tag of $17 Million, 'Passion Diamond Shoes' Are the Most Expensive in the World | Diamond Designs | Orange, CT Jewelry Store

Jada Dubai en Passion Jewelers hebben samengewerkt om een van ‘s werelds duurste schoenen te creëren. De pumps met naaldhak hebben een prijskaartje van 17 miljoen dollar en zijn bezet met een paar diamanten van 15 karaat van de D-klasse. Er zijn nog eens 238 diamanten gebruikt om de sierrand te versieren. Het paar, dat meer kost dan de meeste herenhuizen aan de Franse Rivièra, was te zien in de Burj Al Arab in Dubai, samen met een minder exotisch rood paar, ingelegd met robijnen, voor slechts 27.000 dollar. Het heeft deskundige schoenmakers 9 maanden gekost om het uit puur goud te vervaardigen. Het is niet bekend of het verkocht is.

1. MOON STAR SHOES BY ANTONIO VIETRI – DUURSTE SCHOENEN, $19.9 MILJOEN

Shoes Reportedly Worth $20 Million, Made of Gold, Diamonds, Meteorite

Dit paar hakken is bijna 20 miljoen dollar waard en is gemaakt van massief goud, 30 karaat diamant en meteoriet uit 1576. Ja, dat spul uit de ruimte. Het debuteerde in Dubai als onderdeel van MIDE Fashion Week. Deze pumps zijn een statement-stuk gemodelleerd naar de Burj Khalifa. De massief gouden hakken hebben de vorm van de wolkenkrabber en het voorblad is bezaaid met diamanten. Antonio Vietri is berucht voor het ontwerpen van ‘s werelds eerste 24k gouden schoenen in 2017, die werden geprijsd op een forse 32.000 dollar. Deze werden aan kopers geleverd via helikopters. Over over-de -top gesproken. 

 

Lees ook: duurste jurken ter wereld

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten