Duurste Huisdieren Ter Wereld (Top 16)

bengaalse-kat-duurste-huisdieren-ter-wereld

Als je ervaring hebt met het bezitten van een huisdier, dan weet je hoe duur het kan zijn om deze te onderhouden. Zelfs een gewone hond of kat kan wat reeksen gewicht aan je maandelijkse uitgaven toevoegen.

Als je op zoek bent naar een iets exotischer huisdier, zorg dan dat je voorbereid bent op wat volgt, want het bezit van een van deze dure huisdieren kost je een arm of been.

Hier is een lijst van de 16 duurste huisdieren ter wereld, met het duurste huisdier op nummer 1.

16. Micro Varken – 2.000 euro

Why You Should Never Buy A Micro Pig | HolidogTimes

Op nummer 16 staat niet alleen het goedkoopste huisdier op deze lijst, maar ook de kleinste.

Micro varkens groeien slechts tot kniehoogte, zijn een van de kleinste varkens op de planeet en zijn te herkennen aan hun opgewipte oren, buik, afgeronde kop en korte snuit.

Een schattig micro varkentje kost je ongeveer 2.000 euro en nog eens 100 euro per maand aan onderhoud.

15. Ajam Tjemani Kip – 2,500 euro

De Ayam Cemani : de zwarte kip van Indonesië - Thalmaray.co | Black chickens, Chicken breeds, Melanism

Ajam Tjemani is een zeldzaam kippenras uit Indonesië, dit gevogelte word ook wel de Lamborghini van de kippen genoemd.

En geloof het of niet, maar deze kip is helemaal zwart. Van de botten, het vlees en de tong, echt alles is zwart!

14. Tijgerwelpjes – 2.500 euro

Wie had gedacht dat je een tijger kunt bezitten voor maar een paar duizend euro! Het kan echt en dat is de huidige prijs voor een van deze prachtige beesten.

Het bezit van een tijger of welp is echter op de meeste plaatsen in de wereld illegaal, maar er zijn een aantal plaatsen waar het wel legaal is.

Stel dat je er toch in slaagt er een te kopen, dan kost het je ongeveer 10.000 euro per jaar om hem te verzorgen.

Gerelateerd: Top 16 Duurste Tech Gadgets Ter Wereld

13. Bengaalse kat – 5.000 euro

bengaalse-kat-duurste-huisdieren

De exotische Bengaalse Kat is een tamme kat die meer op je gemiddelde huiskat lijkt.

Zoals de meeste katten zijn ze zeer intelligent en vriendelijk van aard.

Ze hebben hele kenmerkende patronen op hun vacht, die erg op een jungle kat lijken.

Een Bengaalse kat kost je ongeveer 1.000 euro per jaar om voor te zorgen!

12. Samojeed – 14.000 euro

Samojeed (puppy info, geschiedenis, karakter) - Puppygroep.nl

De Samojeed is een van de meest geliefde hondenrassen ter wereld. De meeste mensen kunnen de witte wolkachtige vacht van deze honden niet weerstaan. Niet alleen zijn deze honden erg in trek, maar het zijn ook dure honden voor verantwoordelijke fokkers om te fokken en te verzorgen. Het zijn zeer sociale en avontuurlijke hondachtigen, wat veel hondenliefhebbers aanspreekt.

Hun witte vacht verhaart echter vaak en komt over je donkere kleren, dus moeten ze vaak geborsteld worden om al het losse bont te verwijderen. Helaas zijn ze vatbaar voor veel dure gezondheidsaandoeningen, zoals hoornvliesdystrofie, auto-immuunziekten, en hartstoornissen.

Hoewel bekend is dat deze puppy’s maar voor een paar duizend euro verkocht worden, is in het verleden gemeld dat ze tot 14.000 euro kostten. Als een fokker ze voor een goedkopere prijs verkoopt, wees dan op je hoede voor waar ze vandaan komen. Een gerenommeerde fokker zal veel kennis over het ras hebben en je graag de ouders van de pup en de fokplaats laten zien.

11. Hyacint Ara – 14.000 euro

Hyacinthara - Wikipedia

De Hyacint Ara, de grootste papegaai van alle soorten, is een prachtige vogel om te zien, met zijn kenmerkende diepblauwe en gele kleuren.

Het is ontegenzeggelijk een van de duurste huisdieren ter wereld, als je de aankoopprijs, de voedselrekeningen en de huisvesting meerekent. Een kooi van goede kwaliteit kost je al snel 2.000 euro.

Dat gezegd hebbende, zijn het geweldige huisdieren, want ze zijn gemakkelijk te trainen en erg aanhankelijk.

10. Palmkaketoe – 16.000 euro

Kaketoe Vogel Hoofd Palm - Gratis foto op Pixabay

Nog zo’n indrukwekkend uitziende vogel, dBack-up / Terugzettene Palmkaketoe is vooral bekend om zijn opvallende rode kuif die van kleur verandert als hij opgewonden is.

Uiterst intelligent vragen Palmkaketoes, ook bekend als Goliath Koekoeks, ontzettend veel aandacht, anders beginnen ze lawaai te maken.

Ze komen oorspronkelijk uit Nieuw-Guinea en kunnen soms agressief worden.

Ze zijn echter een van de goedkoopste huisdieren om te onderhouden, ze kosten ongeveer 1.000 euro per jaar.

Gerelateerd: Top 22 Duurste Schoenen Ter Wereld

9. Savannah kat – 20.000 euro

De Savannah kat is een van de mooiste dieren om naar te kijken. Het is een hybride tussen een gewone huiskat en een Afrikaanse Serval.

Ze zijn lang en slank en zijn anders dan veel andere katten. Uiterst vriendelijk en speels houden ze van spelen in het water en kunnen ze zich gemakkelijk vermaken.

Na de eerste aanschafprijs kost het ongeveer 500 tot 1000 euro per maand om voor een Savannah kat te zorgen.

8. Koningspython – 40.000 euro

 

Als je geen fan bent van slangen dan kun je deze misschien beter overslaan!

Ondanks hun onheilspellende rode ogen en opvallende gele tekening is de Lavender Albino koningspython een uitstekend huisdier.

Het is een van de kleinste Afrikaanse Pythons die de mens kent en als je een duur huisdier zoekt om je te onderscheiden van de rest, kan dit een perfecte keuze zijn!

7. Vliegend hert kever – 89.000 euro

Vliegende herten bedreigd: alleen nog te vinden in Brussel en Voeren | Binnenland | hln.be

De meeste mensen willen geen insecten in hun huis, dus ze zouden er zeker geen duizenden euro’s voor betalen om er een in huis te hebben. Deze massieve kevers worden door velen als een kostbaar bezit beschouwd, waardoor insectenliefhebbers hoge prijzen zullen betalen alleen al om er een te bezitten. Ondanks dat ze enorme knijpers hebben, eten ze in de eerste plaats alleen bladeren.

Jammer genoeg leven deze kevers meestal maar 1 tot 2 jaar, maar er is gemeld dat ze in sommige gevallen tot 7 jaar kunnen worden. Hoewel de prijs om er een te bezitten over het algemeen heel redelijk is, verkocht een Japanse kweker deze kever eens voor zo’n 89.000 euro! Dus, als je een groot insect in je huis ziet, plet het dan niet als het een vliegend hert kever is!

6. Arabier Paard – 100.000 euro

13 Facts You Didn't Know About Arabian Horses

Het Arabier paard is veruit een van de duurste huisdieren, want het is het eerste huisdier op onze lijst dat de grens van 100.000 euro doorbreekt.

Het is een uiterst populair ras en staat bekend om de liefde en genegenheid die het aan mensen geeft.

Het Arabische paard is een van de oudste rassen ter wereld. Het is geschikt voor endurance rijden en paardensport.

Heb je een spaarzame 100.000 euro die je aan een huisdier wilt uitgeven, dan is dit misschien een goede investering voor je!

Gerelateerd: Top 10 Duurste Fouten Ooit Gemaakt

5. Witte leeuwen welpen – 140.000 euro

Als je dacht dat het bezit van een tijger of een leeuw cool zou zijn, wat dacht je dan van een “witte” leeuw.

Deze leeuwen werden voor het eerst gespot in 1938 in Zuid-Afrika en zijn het resultaat van een zeldzame kleurmutatie.

Men gelooft dat de mutatie het gevolg is van recessieve genen in beide ouders.

Nadat je 140.000 euro uit je mouw geslingerd hebt om een welpje in huis te nemen, zal je er waarschijnlijk nog een moeten kopen, want ze zijn liever niet alleen.

4. Gekloonde hond – 155.000 euro

Florida family pays $155,000 for clone of dead dog

Als je dacht dat gewone honden duur waren, denk dan nog maar eens na. Het klonen van je hond is vaak duurder dan het kopen van een willekeurige raszuivere pup. De reden dat sommige mensen deze route kiezen is omdat ze hun hond gewoon niet kunnen laten gaan. Als hun hond overlijdt, willen ze een hond hebben die bijna identiek is.

Toch zal een kloon nooit hetzelfde zijn als een origineel, dus in plaats van zoveel geld uit te geven om je eigen hond te klonen, is het misschien beter om een hond in nood te adopteren en de rest van dat geld te doneren om ook duizenden andere honden te helpen.

Het klonen van een hond kost gewoonlijk tussen 50.000 en 100.000 euro. Dat alleen al klinkt misschien als te veel, maar veel gezinnen hebben zoveel uitgegeven alleen maar om hun geliefde hond terug te hebben. Een echtpaar gaf 155.000 euro uit om hun hond, Sir Lancelot genaamd, te klonen. Nu hebben ze zijn kloon, die Sir Lancelot Encore heet.

3. Rode Raszuivere Tibetaanse Mastiff – 582.000 euro

10 Dogs Developed from Tibetan Mastiff - HubPages

Een van de duurste honden ter wereld, de Tibetaanse Mastiff is uiterst zeldzaam. Daardoor is de prijs voor een exemplaar krankzinnig hoog.

Gewoonlijk word een raszuivere Tibetaanse Mastiff gemiddeld voor ongeveer 582.000 euro verkocht, maar in 2011 werd de laatste zeldzame Tibetaanse Mastiff verkocht voor 1,5 miljoen euro.

Oorspronkelijk gefokt om waakhonden te zijn, zijn ze sindsdien gekruist met andere honden en vormen ze een geweldig huisdier als je het je kunt veroorloven er een te kopen.

2. Miss Missy – Koe – 1,2 Miljoen euro

Eastside Lewisdale Gold Missy EX-95 - EMBRYOSALE EMBRYOS

Miss Missy is een wereldberoemde Holstein koe, die in 2009 voor 1,2 miljoen euro verkocht werd.

Haar prijs dankt ze aan haar populariteit en succes, want ze won verschillende belangrijke titels en produceert 50% meer melk dan een gewone koe.

Ze is misschien niet zo speels en liefdevol als sommige van de andere duurste huisdieren op dit lijstje, maar ze is zeker een van een soort!

Gerelateerd: Top 11 Duurste Gouden Items Ter Wereld

1. Volbloed renpaard – 16 Miljoen euro

The Green Monkey, the $16M Horse, Euthanized at 14

De meeste kinderen hebben er wel eens van gedroomd hun eigen pony te hebben, maar een volbloed renpaard hebben is een heel ander verhaal. Zoals de meeste paarden is ook hun verzorging niet gemakkelijk. Ze moeten elke dag 15 tot 20 pond schoon gras eten, en denken aan het opruimen na hen is al vermoeiend genoeg. De zorg voor een van deze actieve paarden kan dus aanvoelen als een full-time baan.

Een kwaliteitsvol volbloed kost vaak tussen de 100.000 en 300.000 euro. Maar een bepaald paard, Green Monkey genaamd, brak het record voor duurste huisdier. Hij werd verkocht voor 16 miljoen euro.

Waarom is hij zo verrekte duur? Nou, het heeft iets te maken met zijn ongelooflijke snelheid. Hij werd ook verwekt door een ander volbloed Amerikaans renpaard, Forestry. Een combinatie van zijn indrukwekkende snelheid en perfecte genetica maakte hem dus tot een van de meest gezochte paarden in de paardenwereld.

Hij werd in 2009 voor 16 miljoen euro geveild!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten