Top 10 Duurste Fouten Ooit Gemaakt 

man-boos

Fouten zijn een deel van het menselijk leven. Ieder mens maakt fouten in zijn leven en leert van die fouten en gaat dan weer verder. Er wordt ook gezegd dat mensen het ‘standbeeld van fouten’ zijn. 

Gelukkig ‘stoot een ezel zich niet twee keer aan dezelfde steen.’ Maar als we fouten maken die te maken hebben met geld, en dan ook nog eens heel veel geld, dan is het niet zo makkelijk om daarvan te herstellen. 

Hieronder hebben we enkele van de duurste fouten ooit besproken die door mensen zijn gemaakt en miljoenen dollars hebben verloren vanwege hun gemaakte fout.

10. Excite.com

In de jaren 1990 en 2000 was Yahoo de meest bezochte website of zoekmachine ter wereld. In dezelfde periode was Excite.com de op één na meest bezochte zoekmachine ter wereld. In 1999 kreeg excite.com een aanbod om Google te kopen voor 1 miljoen USD maar de CEO van excite.com weigerde Google te kopen en het was de grootste fout van zijn leven. Want op de dag van vandaag heeft Google een marktwaarde van 1 biljoen dollar en is het de meest bezochte website ter wereld.

9. Nieuwe SNCF-treinen

In 2014 bestelde Frankrijk 1800 nieuwe treinen bij de SNCF Company ter waarde van 20,5 Miljard dollar. De treinen werden besteld om het spoorwegsysteem in Frankrijk beter te maken. Maar de regering gaf verkeerde afmetingen aan het bedrijf en de treinen werden een beetje breder dan de oude stations toen de treinen een beetje slanker waren. De regering heeft de 30 jaar oude stations opgemeten, maar de meeste stations waren 50 jaar geleden gebouwd en hier hebben ze dus een flinke fout gemaakt. Daarna werd de Franse regering geconfronteerd met een verlies van 68,4 miljoen dollar om de oude stations aan te passen aan de nieuwe treinen.

8. Londen Millennium Brug

millenium-bridge-londen

Met de bouw van de beroemde Millennium Footbridge in Londen werd begonnen in 1998 en hij werd officieel geopend in juni 2000. De brug werd over de rivier de Theems gemaakt om mensen te kunnen laten oversteken. De brug werd voltooid tegen een kostprijs van 18,2 miljoen pond. De ingenieurs van de brug concentreerden zich op het ontwerp, de zwaartekracht en het zeeniveau. Maar ze vergeten de kracht die wordt uitgeoefend door mensen die over de brug lopen. Op de openingsdag kwamen duizenden mensen om de nieuwe brug te ervaren, maar de brug begon te slingeren. De brug werd uiteindelijk gesloten voor die dag en daarna voor de volgende twee jaar om aanpassingen te doen en hem stabiel te houden. De kosten van de herbouw bedroegen bijna 6,3 miljoen dollar en het bedrijf leed een enorm verlies. Het is een van de duurste fouten die ooit zijn gemaakt.

7. Een miljoenenfout van Alitalia

alitalia-vliegtuig

In 2006 werd Alitalia Airlines geconfronteerd met een enorm verlies van 7,7 miljoen dollar als gevolg van een domme fout. In 2006 kostte de Business Class op een vlucht van Toronto naar Cyprus ongeveer 3900 dollar, maar Alitalia Airlines drukte de prijs verkeerd uit voor slechts 39 dollar, waardoor bijna 2000 mensen hun ticket boekten. In eerste instantie weigerde de luchtvaartmaatschappij de tickets door te laten gaan, maar later accepteerden ze de tickets voor 39 dollar. Zoals ik hierboven al zei, zul je niet geloven dat de maatschappij door zo’n domme fout ongeveer 7,7 miljoen dollar heeft verloren. Dit was de grootste dure fout die ooit door een luchtvaartmaatschappij is gemaakt in de geschiedenis van de mensheid.

6. De miljoen Dollar Decimaal Fout

Terug in de tijd werd er een onderzeeër gebouwd voor de Spaanse Marine, maar die onderzeeër heeft nooit gewerkt voor de Spaanse Marine. Het vaste gewicht voor de onderzeeër was ongeveer 7,7 ton maar één van de ingenieurs maakte een wiskundige fout. De ingenieur verwijderde de decimalen uit het getal en drukte het gewicht af op ongeveer 77 ton. Nadat de fout was erkend, moest de Spaanse regering een verlies van 11 miljoen dollar incasseren. Maar zelfs daarna heeft de onderzeeër nooit meer gewerkt, er was ongeveer 6,3 miljard dollar verloren gegaan.

5. Gooi nooit je bitcoin weg

bitcoin

In 2009 bezat een man genaamd James Howell 7500 bitcoins. Maar hij gooide de harde schijf van zijn computer met zijn bitcoins weg. In 2013 kwam bitcoin in populariteit en meer en meer mensen begonnen te investeren in bitcoin. In 2013 was de prijs van zijn 7500 bitcoins ongeveer 3,5 miljoen dollar en in 2020 was de prijs van zijn 7500 bitcoins ongeveer 70 miljoen dollar. Dit was de grootste fout die hij heeft gemaakt en hij zou dagelijks kunnen huilen in een hoek van zijn huis.

4. De Loterij

lot-loterij

In 2010 kocht een vrouw in Midden-Engeland een loterijbriefje en wachtte op de resultaten. Toen de resultaten bekend werden gemaakt, voelde ze zich verre van gelukkig, ook al won ze een loterij van 183 miljoen dollar. Dit is de grootste loterijprijs ooit. Ze voelde zich niet gelukkig, omdat haar man het lot in de vuilnisbak had gegooid, slechts 1 dag voordat de resultaten bekend werden gemaakt!

3. De S.I. Eenheid Verwarring

Zoals we allemaal weten zijn er vaste meeteenheden zoals millimeter, centimeter, meter, kilometer, milligram, gram, kilogram, liter en nog veel meer. Maar de Britten gebruiken andere meeteenheden, de Engelse Units, zoals feet, inches, pounds, wounces en nog veel meer. In 1999 lanceerde NASA de ruimtemissie, Mars Orbiter en de aanwijzingen naar de satelliet werden gegeven in meters en kilometers, maar Martin Aerospace Company gaf aanwijzingen in voeten en inches. Het gevolg was dat de satelliet van zijn koers werd afgeleid en in de ruimte verloren ging. In dit project werd 125 miljoen dollar van de NASA verspild.

2. Een miljoen dollar beursfout

aandelen-koers

Op 12 december 2005 maakte een persoon een zeer goede fout. De aandelenkoers van J-Com company 1 was rond de 610000 Yen (1 aandeel=610000 Yen). Maar een persoon in de Mizuho Company van Japan verkocht 610000 aandelen in 1 Yen. Hoe heeft hij zo’n grote fout kunnen maken, echt ongelooflijk. Door deze fout leed het bedrijf een enorm verlies van ongeveer 225 miljoen dollar. Je zal het maar op je geweten hebben!

1. Goudmijn te koop

In 1867 dacht Rusland dat hun landoppervlakte was toegenomen en dat het moeilijk was om zo’n groot gebied te controleren. Daarom besloot de Russische regering 1,72 miljoen vierkante kilometer te verkopen aan de VS voor de prijs van 7,2 miljoen dollar. Maar dit was de grootste fout die Rusland heeft gemaakt, want vandaag de dag heet dat land Alaska en heeft het goudmijnen, aardgas en olie met een marktwaarde van ongeveer 200 miljard dollar.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten