De Top 3 Duurste Autokosten die je kan Oplopen bij Autoschade

duurste-autokosten-bij-autoschade

Autoschade is nooit leuk, of het nu om een kleine of een grote schade gaat. Sommige schades raken je echter harder in de portemonnee dan andere. Gelukkig kan regelmatig onderhoud ervoor zorgen dat onderdelen niet kapot gaan of breken, maar dat neemt het risico op schade door derden of onvoorziene omstandigheden niet weg. Krijg je met een van de onderstaande drie situaties te maken? Dan is het te hopen dat je goed verzekerd bent.

1. Brandschade

Hoewel auto’s met regelmaat in brand vliegen in actiefilms, gebeurt het in het dagelijks leven zelden. Wel is het belangrijk om alert te zijn op defecte onderdelen, kortsluiting en lekkende vloeistoffen om brand te voorkomen. Een (elektrische) auto die eenmaal in brand staat is namelijk moeilijk te blussen. Je kunt een beginnende brand proberen te blussen met een brandblusser, maar vaak is dit een verloren zaak en wordt de auto totall loss verklaard. Het hangt van je verzekering af of je hier een vergoeding voor krijgt. Bij bijvoorbeeld de WA+ (Beperkt Casco) en All Risk (Volledig Casco) verzekering van Univé valt schade door brand onder de dekking.

2. Stormschade

autoschade-stormschade-auto-boom

Hagelstenen zo groot als golfballen, afbrekende takken en rondvliegende dakpannen. Storm is gevaarlijk en kan voor enorme schade zorgen. Aan je huis, maar ook aan je auto. Zo kunnen ruiten barsten door hevige neerslag en kan je auto bekneld komen te zitten door een omgevallen boom.

Ben je op vakantie met de auto als er een flinke storm losbreekt? Pechhulp bij autoverzekering kan dan een uitkomst bieden door vervangend vervoer te regelen en indien mogelijk de auto te repareren. De kosten van deze reparaties kunnen flink oplopen als je alleen WA-verzekerd bent. Heb je een beperkt casco of All Risk verzekering? Dan dekt deze veelal de schade als gevolg van extreem weer.

3. Vandalisme

autoschade-raam-vandalisme

Iedereen kan ermee te maken krijgen: vandalisme. Ook als je in een nette buurt woont en je auto op je eigen parkeerplaats hebt staan. Zo is op het nieuws geregeld te horen dat pyromanen auto’s in brand steken of dat er banden bewerkt worden met een mes. Naast het treffen van maatregelen als het verlichten van parkeerplaatsen, het ophangen van camera’s en het installeren van een dashcam is hier weinig aan te doen. Helaas kunnen de gevolgen wel heel groot zijn, ook financieel. Voor de schade draai je in veel gevallen namelijk zelf op, tenzij je all risk verzekerd bent.

Elk van bovengenoemde autoschades kan ervoor zorgen dat een auto total loss wordt verklaard. Het schadebedrag is dan hoger dan de dagwaarde van de auto, waardoor het niet meer rendabel is om de auto te repareren. Wie een autoverzekering met beperkt casco of volledig casco heeft afgesloten, kan in bepaalde situaties wel rekenen op een vergoeding.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten