Dit wil je weten als je een Borstvergroting Overweegt

dit-wil-je-weten-borstvergroting-overweegt

Veel dames dromen van een prontere boezem. Maar voordat je de keuze maakt om daadwerkelijk een borstvergroting te laten doen, wil je er vast wat meer over weten. We behandelen een aantal vraagstukken in dit artikel, zodat je een beter beeld krijgt bij wat je van deze ingreep kan verwachten.

Welke cupmaat kiezen?

Het is belangrijk dat je voor een cupmaat kiest die bij je past. Die keuze hoef je gelukkig niet zelf te maken, want een gedegen kliniek kan jou hier goed in adviseren, door je bijvoorbeeld een opgevulde beha te laten passen. De opvulling wordt normaal gezien aangegeven in cc, waarbij een borstvergroting tussen 200cc en 500cc in de meeste gevallen geprefereerd wordt. Tijdens een intakegesprek zou je bijvoorbeeld ook foto’s kunnen laten zien van wat je mooi vindt. Ervaren klinieken hebben bovendien een goed beeld van wat mooi zou zijn bij jouw lichaam.

Hoe zit dat met merken en vormen implantaten?

vrouwen-liggen

Het ene merk implantaat is het andere niet en het is dan ook belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Bekende merken borstimplantaten zijn bijvoorbeeld Laboratoires Arion, Mentor en Natrelle. Bovendien zijn er ook verschillende vormen verkrijgbaar. De meeste dames willen de ronde implantaten, maar er zijn ook druppelvormige verkrijgbaar. Het gaat er maar net om of je meer de look van ‘neppe borsten’ of ‘natuurlijke vorm’ zou willen. Je kunt naar de mogelijkheden informeren bij de betreffende kliniek.

Hoe gaat een borstvergroting operatie?

De operatie hangt af van de gekozen techniek voor borstvergroting. We nemen als voorbeeld Wellness Kliniek, die inzet op hun zelf ontwikkelde MIBIS-methode. Dit is een relatief snelle methode die zo’n 45 minuten in beslag neemt en waarbij de incisie minimaal is, zo’n 2,5 tot 3 centimeter. Het is belangrijk dat je bij de betreffende kliniek navraagt wat je van de operatie mag verwachten en waar de incisie precies komt. Zo weet je ook wat je kunt verwachten qua litteken (al zal dat normaal gezien na verloop van tijd vervagen).

En hoe zit dat met de herstelperiode?

Het is van belang om de juiste nazorgregels na te vragen bij de kliniek. Normaal gezien vindt het grootste herstel plaats binnen een week en draag je circa zes weken een sportbeha. Het volledige genezingsproces duurt toch wel ongeveer drie tot zes maanden, waarna je het definitieve resultaat ziet. De wonden en het verband moeten zo’n drie weken droog blijven, waardoor je dus niet compleet kunt douchen. Je moet je goed wassen (kun je vaak wel wat hulp bij gebruiken, vooral in het begin) en mag na zes weken weer in bad.

Overige zaken om rekening mee te houden?

Het litteken kun je in het begin het beste afschermen van invloeden. Zo kun je deze beter het eerste jaar uit de zon houden (of afdekken als je gaat zonnen of onder de zonnebank gaat). Wil je nog borstvoeding geven na de ingreep? Dat is vaak wel mogelijk. Vraag dat zeker nadrukkelijk na bij de kliniek, want het gaat er wel om welke methode precies gebruikt wordt. Normaal gezien is een jaarlijkse controle niet nodig. Moet je een mammografie laten doen, dan is het belangrijk vooraf te melden dat je borstimplantaten hebt.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten