30 Dingen die je Schoondochter tegen je wilt Zeggen

dingen-je-schoondochter-wilt-zeggen

Verliefd worden en een groot gigantisch “ja!” zeggen tegen het idee om een leven te delen met iemand anders betekent “ja” zeggen tegen hun vrienden en familieleden en is een spannende tijd als je schoonmoeder wordt. Hopelijk kunnen jullie families samenkomen om solide relaties op te bouwen, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk. Voor de pasgetrouwden is het opschieten met sommige dierbaren van hun partner niet zo’n eenvoudige opgave.

Een relatie die misschien een beetje moeilijk is om uit te zoeken is de relatie met de nieuwe echtgenoot van je zoon of dochter. Als je schoonmoeder wordt, kun je het gevoel hebben dat je net een tweede kind hebt gekregen – iemand die je steunt en liefhebt. Maar soms kunnen ze het gevoel hebben dat je te veel zegt en te veel probeert te doen, en ze kunnen geïrriteerd raken, boos en onzeker over hoe ze met de situatie moeten omgaan.

Als je een schoondochter hebt of er in de komende maanden een krijgt, kun je maar beter weten dat er sommige dingen zijn die ze je wil vertellen, maar gewoon niet weet hoe ze ze moet zeggen. Lees verder voor de 30 dingen die je schoondochter wil weten, maar misschien te bang is om ze je te vertellen.

1. Haar beslissingen bekritiseren helpt nooit

depri-vrouw-boos

Ze voelt het aan als je kritiek hebt op haar elke stap. Ook al voel je je zo, hou het voor jezelf.

2. Ze wenst dat jullie twee gewoon met elkaar kunnen opschieten

Uiteindelijk staat een gelukkige schoondochter en een gelukkige schoonmoeder gelijk aan een echt gelukkige relatie en een beter huwelijk.

3. Ze wenst dat je niet achter haar rug om praat

Een goede schoonmoeder zijn is net als een goede vriendin zijn. Weersta de verleiding om achter de rug van je schoondochter om te praten.

4. Haar zoon of dochter houdt anders van haar dan jij

De liefde die je zoon of dochter voor haar heeft is een ander soort liefde dan die hij of zij voor jou heeft. Probeer je niet jaloers te voelen of als een derde wiel in hun relatie. Zelfs als je je zo voelt, laat het dan niet merken.

5. Ze zou willen dat er meer respect was

Respect is iets dat echt van twee kanten komt. Als je het gevoel hebt dat je schoondochter je niet respecteert, toon dan eerst respect aan haar en kijk of haar houding tegenover jou verandert.

6. Ze wenst dat je stopt met het opdringen van je familietradities aan de bruiloft

Schrijf een lijst op van al je betekenisvolle familietradities en kies er een of twee uit die je het paar graag op de bruiloft zou laten houden, maar dat is het dan ook.

7. Ze wenst dat je haar zou bereiken

mijn-schoondochter-mag-mij-niet

Als je hebt gemerkt dat er een kloof zit in de relatie die je met je schoondochter hebt, is het misschien gewoon makkelijker om het voortouw te nemen en haar de hand te reiken. Maak plannen met haar of zet de eerste stap om haar eens per week te bellen of te sms’en.

8. Ze wenst dat je geen extra groep mensen uitnodigt voor de bruiloft

Praat met het bruidspaar voordat je automatisch huwelijksuitnodigingen naar een heleboel mensen stuurt. Als ze zeggen dat je maar een bepaald aantal gasten mag uitnodigen, luister dan naar hen.

9. Ze wenst dat je niet probeert zoals haar moeder te zijn

Hoewel het misschien moeilijk is om hiermee in te stemmen, is schoonmoeder zijn niet precies hetzelfde als moeder zijn. Wees er alleen voor je schoondochter op de manieren die zij nodig heeft.

10. Complimenten betekenen de wereld voor haar

Ze is misschien een beetje geïntimideerd door jou en jouw mening over haar. Een compliment gaat ver, vooral als de relatie in het verleden stroef is geweest.

11. Ze wenst dat je begrijpt dat ze geen kind is

Alleen omdat ze jonger is dan jij, moet je haar levenservaringen en hoe ze ook wijs is op haar eigen manieren niet in diskrediet brengen.

12. Ze wil dat je meer van de bruiloft betaalt

The Office Wedding GIF

Als je de traditie volgt dat de familie van de bruid de hele bruiloft betaalt, voelt ze zich misschien een beetje verbitterd tegenover jou, vooral als haar gastenlijst lang is en die van jou ook. Bied aan om meer van de bruiloft te betalen als daar een uitnodiging voor is.

13. Ze zou willen dat je niet zo met jezelf bezig was

Probeer het stel op de eerste plaats te zetten, vooral als het gaat om het geven van suggesties over hun bruiloft of hun toekomstplannen samen.

14. Ze wenst dat je hun doelen als stel accepteert

Zelfs als de doelen die het stel heeft anders zijn dan de doelen die jij had toen je voor het eerst trouwde, probeer dan minder veroordelend en meer nieuwsgierig en accepterend te zijn.

15. Ze wenst dat je niet onverwachts komt opdagen

Een eenvoudige manier om respect te kweken bij je schoondochter is om te bellen voordat je langskomt en gedag te zeggen, of ze erop attent te maken dat je mee wilt op een afspraak of om een trouwverkoper te zien.

16. Ze wenst dat je haar partner geen kant laat kiezen

Als er ruzie ontstaat, probeer dan je kind niet in het midden te plaatsen. Als je merkt dat dat gebeurt, maak er dan een eind aan, want dat is extra schadelijk voor de relatie.

17. Ze wil dat je hoog over haar denkt

dingen-niet-zeggen-tegen-schoondochter

Er is geen beter gevoel voor een schoondochter dan te weten dat haar schoonmoeder haar op een positieve manier beschouwt.

18. Ze waardeert je mening – soms

Jouw mening is belangrijk voor haar, maar alleen in situaties waarin ze openstaat voor suggesties. Zorg ervoor dat je vraagt of ze feedback of jouw mening wil voordat je die uitdeelt.

19. Ze wenst dat je haar wat fouten laat maken

Je hebt misschien je oordelen over het leven dat zij en je kind leiden, maar laat ze na het geven van advies zelf op pad gaan en wat fouten maken – vooral als die fouten ongevaarlijk zijn.

20. Ze wenst dat je stopt met haar te testen

Neem een stap terug en kijk of je in de loop der jaren dingen hebt gedaan om haar te testen. Zo ja, maak er dan een eind aan, want het laat deuken achter in jullie relatie.

21. Ze wenst dat je niet oordeelt over de unieke huwelijkskeuzes die ze maakt

Zelfs als je het niet eens bent met het soort bloemen dat ze heeft uitgekozen of de trouwjurk waar ze verliefd op is geworden, werk er dan aan om meer te accepteren en minder kritisch te zijn.

22. Ze zal je om advies vragen als ze dat nodig heeft

the bold and the beautiful mother daughter GIF by CBS

Je wordt gewaardeerd en ze waardeert je wel degelijk. Maar wees op je hoede voor het zomaar uitdelen van advies. Geef alleen advies als ze erom vraagt, vooral in de eerste jaren dat ze elkaar kennen.

23. Ze wil dat je haar verschillen begrijpt

In plaats van haar te vergelijken of af te zetten tegen jou of je andere kinderen, geniet van haar verschillen, begrijp ze, en probeer te waarderen wat haar uniek maakt.

24. Ze wenst dat je een geheim kunt bewaren

Hoezeer je dit misschien ook niet denkt, je schoondochter wil je wel degelijk in vertrouwen nemen over bepaalde dingen. Ze wil er alleen zeker van zijn dat je haar partner niet precies gaat vertellen wat ze gezegd heeft.

25. Vergeet niet dat je kind ook fouten heeft

Niemand is perfect. Je zoon of dochter heeft ook zijn of haar fouten. Dus als je bij een ruzie wordt betrokken, kies dan geen partij.

26. Ze zou willen dat ze een vakantie kon organiseren – of twee

Een van de grootste geneugten waar je schoondochter misschien enthousiast over is, is het organiseren van een vakantie bij haar thuis. Praat daar met haar over en als het waar is, laat haar dan volgend jaar een vakantie of twee organiseren.

27. Ze wenst dat je harder werkt aan het cultiveren van een relatie

Relaties vergen twee mensen die bereid zijn er tijd en energie in te steken om ze te laten bloeien. Als de relatie tussen jou en je schoondochter muf aanvoelt, zoek dan manieren waarop je wat harder kunt werken om hem weer geweldig te maken.

28. Ze wenst dat je beter communiceert

Een gemakkelijke manier om een betere relatie met je schoondochter op te bouwen is om de manier waarop ze communiceert beter te begrijpen. Zo kun je uitzoeken hoe je haar kunt aanspreken in moeilijke situaties zonder te bruusk over te komen.

29. Ze is niet je identieke kloon

Behandel haar niet alsof ze een mini jij is. Ze heeft haar eigen persoonlijkheid, haar eigen levenservaringen en haar eigen ideeën over hoe je een huwelijk in stand houdt en een gezin sticht.

30. Dit is geen wedstrijd

Als er momenten zijn dat je het gevoel hebt dat je de aanstaande bruid overtreft om de aandacht van je kind te krijgen, dan kan ze dat voelen. Onthoud dat dit geen wedstrijd is.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten