10 Dingen die Ongelukkige Mensen Doen (+Tips om ze te Vermijden)

ongelukkige-man

Een ongelukkig leven leiden leidt alleen maar tot een verspild leven. Het leven is kort, dus waarom zou je een minuut verspillen met boos zijn over dingen waar je geen controle over hebt? Hoewel we allemaal onze negatieve emoties moeten omarmen in plaats van ze verwaarlozen, is het van belang dat je verdriet niet blijft hangen. Als je een gelukkiger leven wilt leiden, kijk dan naar wat ongelukkige mensen doen, zodat je weet wat je moet vermijden.

1. Ze volgen hun hart niet

Ongelukkige mensen hebben een manier om zich op bepaalde overtuigingen die ze hebben gerecreëerd te concentreren. Hierdoor hebben ze de neiging om logisch over dingen na te denken, waarbij ze hun hersenen gebruiken en niet hun hart. Ze negeren hun instinct en kiezen ervoor om over de dingen na te denken, waarbij ze de voor- en nadelen afwegen.

Maar wat vertellen de films je? Zeggen ze dat je de voor- en nadelen moet opsommen? Nee, ze zeggen dat je je hart moet volgen om gelukkig te zijn. De voor- en nadelen kunnen je vertellen om niet naar het verjaardagsfeestje van je vriend te gaan, maar wat als je hart je anders zou vertellen?

Je hart is de sleutel tot je geluk. Je moet erop vertrouwen dat het je leidt naar wat je wilt in het leven. Dus de volgende keer dat je een beslissing moet nemen, luister dan naar je instinct.

2. Ze zien alleen de minpunten

duim-omlaag-negatief

Als het nog niet duidelijk voor je was: ongelukkige mensen zien alleen de negatieven punten in het leven. Hun hele kijk op het leven is dat de wereld een ellendige plek is. Ze zien de positieve dingen in het leven niet, zoals de goede dingen in hun leven. 

Ze zien alleen de minpunten in het leven, zoals wat ze niet hebben en wat er mis gaat in hun leven. Dit maakt ongelukkige mensen pessimistisch.

Wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagingen in het leven, moet je je niet concentreren op de negatieve kant. Ik weet dat het makkelijker is gezegd dan gedaan, maar je moet echt proberen je focus te verleggen naar het positieve van een situatie.

Heb je iets aan deze situatie gehad? Misschien betekent die verloren baan dat je een kans hebt op een betere baan. Soms lijkt het alsof er alleen maar negatieve gevolgen zijn, maar je kunt nog steeds de positieve punten vinden. Denk maar eens na, wat heb je geleerd van deze ervaring? Heeft dit je meer geleerd over jezelf en wat je leuk vindt? Heeft het je de vaardigheden opgeleverd om de volgende keer beter voorbereid te zijn? Onthoud dat je altijd een positief punt kunt vinden in een situatie.

3. Ze gaan om met de verkeerde mensen

Ongelukkige mensen trekken anderen van hun soort aan. Er wordt gezegd dat je de energie aantrekt die je geeft, dus negatieve mensen trekken meer negatieve mensen aan. En als je in de buurt van negatieve mensen bent, zal je humeur verminderen, waardoor je een somberder kijk op het leven krijgt.

Als je gelukkig wilt zijn, laat je dan niet omringen door negatieve mensen. Negatieve mensen zuigen je energie op en beïnvloeden je in een negatieve houding. Sta alleen positieve mensen toe om je heen, mensen die je aansporen, niet focussen op je gebreken.

4. Ze zoeken goedkeuring van anderen

Ongelukkige mensen zoeken geluk op de verkeerde plaatsen. Ze besteden hun tijd aan het focussen op wat anderen van hen denken, terwijl ze zich op zichzelf zouden moeten concentreren. 

Een ongelukkig persoon concentreert zich op het proberen anderen te plezieren, in een poging om goedkeuring te krijgen.

Dit is iets waar we ons van moeten onthouden. Je kunt niet altijd goedkeuring van anderen krijgen, en je kunt je overtuigingen ook niet aanpassen aan die van anderen. Daarin vind je alleen maar onvrede. Om gelukkig te zijn, moet je jezelf en je overtuigingen op de eerste plaats zetten. Doe wat je gelukkig maakt en niet wat anderen zullen goedkeuren.

5. Ze moeten alles onder controle hebben

Horse Moving GIF by Barbara Pozzi

Ongelukkige mensen moeten het gevoel hebben dat ze de touwtjes in handen hebben. Ze willen ervoor zorgen dat ze elk detail weten, zodat ze volledige controle hebben. Ze geloven dat ze door volledige controle te hebben, de mogelijkheid hebben om eventuele negatieve bijwerkingen te stoppen.

Maar je kunt niet alles controleren. Het leven is onzeker en onvoorspelbaar, wat betekent dat je je niet op alles kunt voorbereiden. Wanneer je in de volledige controle modus gaat, merk je dat je te veel energie verspilt. Maar uiteindelijk kunnen dingen veranderen en zijn je inspanningen zonde van je tijd geweest. Besteed dus niet al je tijd aan het focussen op elk detail. Accepteer dat je niet alles kunt beheersen. Doe je best en laat wat er ook gebeurt gebeuren.

6. Ze nemen geen verantwoordelijkheid

Ongelukkige mensen geven anderen de schuld als er iets misgaat. In plaats van verantwoordelijkheid te nemen, wijzen ze met de vinger naar iemand anders. Ze zouden iets kunnen zeggen als: “Als Anna er niet was geweest, zou ik niet tot laat zijn weggebleven en mijn ochtendcollege niet hebben gemist”.

Wat je zou moeten doen is je eigen verantwoordelijkheid nemen. Door met de vinger naar iemand anders te wijzen, kun je niet toegeven dat je iets fout hebt gedaan. Je ontwijkt het. Al snel loopt het uit de hand en geef je alles en iedereen de schuld. Accepteer wanneer je ongelijk hebt en leer van je fouten. Je kunt niet leren als je niet ziet dat je schuldig bent.

7. Ze richten zich op wat ze niet hebben

jongen-verdrietig-negatief

Ongelukkige mensen zien de negatieve kanten in het leven, waarbij hun belangrijkste focus ligt op wat ze niet hebben. Ze zeggen tegen zichzelf: “Als ik deze baan maar had, zou ik gelukkiger zijn” of “had ik maar meer tijd, dan kon ik me op mijn echte talenten concentreren”. Ongelukkige mensen geloven dat ze iets nodig hebben dat ze niet nodig hebben om gelukkiger te zijn. Hun focus blijft op de dingen die ze niet hebben, waardoor hun dagelijks leven saai en onbevredigend wordt.

Misschien zou het beter zijn als je een andere baan had of meer tijd over had. Maar dat mag je er niet van weerhouden om in het nu te leven. Als je die droombaan hebt gekregen, zal er altijd weer iets anders zijn dat je wilt (meer geld, meer tijd enzovoort).

Je moet onthouden dat je je moet concentreren op wat je wel hebt, of wat goed is in je huidige situatie. Heb je leuke vrienden en familie om je heen? Heb je een dak boven je hoofd en geld om rekeningen te kunnen betalen? Gebruik die tijd en energie die je hebt besteed aan dromen over een ander leven en geniet van wat je hebt.

8. Ze houden vast aan wrok

Ongelukkige mensen laten hun wrok niet los en houden in plaats daarvan vast aan de pijnlijke herinnering. Ze stellen zichzelf vragen als “Wat als…” en “Waarom is dit gebeurd?” Ze vinden het moeilijk om contact te maken met mensen die hen onrecht hebben aangedaan en vinden het moeilijk om hen te vergeven. In plaats daarvan kiezen ze ervoor om stil te staan ​​bij wat anderen hebben gedaan en de pijn die ze hebben gevoeld.

Je mag nooit ongelukkig zijn vanwege iets dat iemand je heeft aangedaan. Ja, het kan oneerlijk en totaal ongerechtvaardigd zijn. Je zou willen dat je iets anders had gezegd, anders had gehandeld of dat de benadeelde persoon zich zou verontschuldigen. Maar het is verkeerd om zo te denken. Het is verkeerd om iets uit het verleden je leven vandaag te laten beheersen.

Laat de acties of woorden van iemand anders niet bepalen hoe jij je vandaag voelt. Jij bent degene die zal lijden door vast te houden aan deze pijnlijke herinnering. Leer te vergeten en te vergeven, want je verdient het om vandaag gelukkig te zijn.

9. Ze genieten niet van het heden

Ongelukkige mensen richten zich op de negatieve kanten van het leven. Ze kijken naar wat ze niet hebben en de negatieve ervaringen die ze hebben gehad. Omdat ze verdwaald zijn in hun bittere herinneringen, kunnen ze zich niet concentreren op het huidige moment. Omdat hun gedachten hen bezighouden, kunnen ze geen plezier hebben en loslaten.

Echt geluk is leven in het huidige moment, om vandaag plezier te kunnen hebben en te genieten van het leven. Wat er in het verleden is gebeurd, of wat er in de toekomst kan gebeuren, doet er niet toe. Je zou nu van dit moment moeten genieten. Raak betrokken bij een gesprek om je heen of kijk gewoon naar de mensen om je heen. Geniet van het moment waarin je je nu bevindt.

10. Ze nemen geen risico

Do you think we should all live like we're dying? - Quora

Ongelukkige mensen hebben de gewoonte om geen risico’s te nemen. Als ze kansen kregen, sloegen ze vaak de uitnodiging af of vonden ze excuses om het niet te doen. Een vriend kan hen bijvoorbeeld vragen of ze in het weekend willen gaan karten. De eerste reactie van een ongelukkig persoon zou zijn of ze het zich kunnen veroorloven, of hoe eng karten lijkt (hoe riskant het is). Hun eigen angst weerhoudt hen ervan die kans te grijpen en dus geen risico te nemen. Het probleem hiermee is dat hoe meer je weigert, hoe angstiger een situatie wordt.

Je moet loslaten en risico’s nemen om gelukkig te zijn. Nee zeggen tegen de kansen van het leven weerhoudt je er alleen maar van om je leven volledig te leven. Dus laat je niet tegenhouden door excuses, als je het kunt, doe het dan! Je kunt meer dan je denkt!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten