5 Dingen die Je als Schoondochter Nooit Moet zeggen

dingen-die-je-als-schoondochter-nooit-moet-zeggen

Het opvoeden van een gezin omvat miljoenen beslissingen per dag, en miljoenen gelegenheden om fouten te maken. Niemand is perfect. Soms zeggen mensen dingen die ongetwijfeld schade aanrichten. Dat is een fout.

Als mensen zichzelf een minuut geven om over hun reacties na te denken, kunnen ze altijd een manier vinden om te zeggen wat ze bedoelen zonder een relatie te schaden. Hier zijn vijf dingen die een schoondochter nooit tegen haar schoonmoeder moet zeggen.

1. “Je doet meer voor HUN kinderen dan voor die van ons!”

kinderen

Rivaliteit tussen broers en zussen en schoonfamilie kan weer oplaaien als er kleinkinderen in het gezin komen. Zelfs als je kunt bewijzen – met tijdschema’s en taartdiagrammen – dat grootouders favorieten spelen, zoek dan een andere manier om meer aandacht voor je kinderen te krijgen.

Als je schoonmoeder meer betrokken is bij andere kleinkinderen, kan dat zijn omdat ze het gevoel heeft dat haar inbreng daar meer welkom, of nodig is. Als je wilt dat ze oppast, moet je het misschien gewoon vragen.

Als je vindt dat ze meer tijd met je kinderen moet doorbrengen, reik haar dan de hand en nodig haar uit om wat uitjes met de kinderen te plannen op hun eigen voorwaarden en wanneer het hun uitkomt. Ga dan uit de weg.

2. “Jij bent mijn model voor hoe je NIET moet opvoeden!

Echt? Tenzij je echtgenoot mishandeld werd, is het waarschijnlijk dat zijn ouders hun best deden om goed voor hem te zorgen, en, zoals ze zeggen, is hij goed terechtgekomen. Misschien was je schoonmoeder strenger dan jij zou zijn geweest; maar als je kinderen nog klein zijn, weet je nog niet zeker hoeveel strengheid je in je hebt.

Maar hoe dan ook, deze beschuldiging zal je gezin niet helpen. Confronteer je schoonmoeder, rustig, over specifieke kwesties, als je de lucht moet klaren. Misschien ontdek je dat ze flexibeler en bedachtzamer is dan je dacht.

3. “Ik laat je de kinderen niet meer zien!”

Mad Season 1 GIF by The Good Place

Dit is een troef die je altijd tegen je schoonmoeder kunt gebruiken, maar dat moet je niet doen. Misschien kom je uit een gezin waarin de communicatie voor langere tijd kon uitvallen. Sta erboven.

Misschien is dit het soort dingen dat je schoonmoeder tegen haar eigen uitgebreide familie zegt. Volg haar voorbeeld niet. Denk aan karma, en aan je eigen kinderen. Je zou nooit willen dat ze dit tegen je zeggen. Dus laat ze niet horen dat je het tegen hun oma zegt.

4. “Je weet vandaag de dag niets van ouderschap!”

Schoondochters: Heeft je schoonmoeder jaren geleden dingen gedaan die tegenwoordig door de opvoedkundige gevestigde orde worden afgekeurd? Waarschijnlijk wel. Doe jij dingen die je kinderen hopeloos onwetend zullen lijken als ze ouders worden? Reken maar.

Medicijnen kopen in het digitale tijdperk is zo eenvoudig als je het zelf maakt.
Vind je plan
Als schoonfamilie goedbedoelde adviezen geeft die ingaan tegen de huidige trends of persoonlijke keuzes over de opvoeding van kinderen, luister dan naar ze, bedank ze voor hun inbreng – en ga verder met het volgen van je eigen instincten. Maar blijf vooral luisteren: Ze zullen uiteindelijk ongetwijfeld gelijk krijgen, en jij zult er bij willen zijn.

5. “Je bent te egoïstisch om te helpen!”

Tja, wat is het: Wil je dat ze uit de weg blijft, of een grotere rol in je gezin op zich neemt? Soms kan een grootmoeder gewoon niet winnen. De waarheid is dat ze het recht verdiend heeft om een beetje egoïstisch met haar tijd om te gaan.

Dat is het mooie van grootouder zijn: Alle vreugde, (bijna) geen verantwoordelijkheid. Wees dankbaar dat haar leven niet om je kinderen draait – maar houd haar in de buurt, zodat ze kan helpen als je haar echt nodig hebt.

Waarom het belangrijk is

Uiteindelijk zou het model van je relatie met je schoonmoeder een van de grootste geschenken moeten zijn die je je kinderen geeft. Dus voordat je iets zegt waar iedereen spijt van zal krijgen, stop, denk na, en zeg iets anders.

Beschouw dit als de gouden regel: Laat je kinderen zien hoe je hun grootouders respecteert, zodat ze, als je zelf grootouder bent, zullen weten dat ze hetzelfde voor jou moeten doen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten