50x Date Ideeën voor tijdens Corona Lockdown

date-jong-koppel

Als “Netflix & chill” een beetje afgezaagd wordt en alleen al de gedachte aan nog een rondje door het park je herhaaldelijk op de snooze-knop doet drukken, dan begrijpen we je. 

Liefde in lockdown heeft zijn uitdagingen, om maar te zwijgen van het bedenken van een origineel antwoord op “wat zullen we vandaag doen?”. 

Gelukkig zijn we hier om je uit die lockdown downtime sleur te halen door middel van een aantal leuke lockdown date ideeën. We hebben ideeën in overvloed die je niet alleen iets geven om naar uit te kijken, maar je ook vers gespreksvoer geven (man, wat hebben we dat nodig)!

Zet ten minste één van de volgende dingen in je agenda en maak je klaar om de lockdown-monotonie vaarwel te zeggen.

1. Avondje poker

poker-drink-spelletje

Maak het een beetje spannender en speel een kaartspel waarbij als je een ronde verliest, je een kledingstuk verliest.

2. Rollenspel 

Nee, niet zo’n rollenspel. Hoewel je dat ook kunt doen als je dat wilt! Doe een dag lang alsof je een ander bent, of zelfs maar een uur. Zet je echt in voor de rol.  

3. Kookwedstrijd 

Organiseer een kookwedstrijd en bekritiseer elkaars gerechten in Gordon Ramsay-stijl – of laat Gordon en zijn niet zo vertederende taal er misschien buiten. De verliezer moet opruimen! 

4. Ga wild zwemmen

Het is niet het meest originele idee, maar er is iets spannends aan wild zwemmen, of het nu in de zee is of een veilige zwemplek bij jou in de buurt. Lees wel eerst de borden voordat je erin duikt – er is niets romantisch aan een buikgriepje.

5. Seks bucket list

Met de zeeën van tijd die je nu hebt is er geen beter moment om je te richten op het ontwikkelen van je fysieke intimiteit en je seksuele wensenlijstje af te werken.

6. Karaoke

microfoon-karaoke-zingen

Een minder rustgevend maar even stress verlagend karaoke-afspraakje voor twee zorgt vrijwel zeker ook voor de nodige lachscenario’s. Investeer in een karaoke-set voor thuis en je zult de sterren van de hemel zingen. Zorg er wel voor dat je de buren waarschuwt. 

7. Maak de meest Fancy Cocktails

Breng de boel in beweging met een lesje mocktail/cocktail maken voor twee personen. Maak er meer dan een ervaring van door een complex recept te kiezen met je favoriete ingrediënten. Ga deze samen maken, dat geeft veel lol en natuurlijk samen opdrinken! 

8. At home Spa

Pak je slippers en badjassen en wijdt een dag aan spa-esque ontspanning. Laat het bad vollopen, leer je partner een Indiase hoofdmassage te geven met een massage olie en poets je eigen lichaam op met een body scrub.  

9. Ga ‘nep’ kamperen 

camperen-tent-wildernis

Net als een eigen picknick, is kamperen (binnen of buiten) beter dan een gewone dag in bed. Het gaat allemaal om de verbeelding.     

10. Wees elkaars leermeester 

Geef je partner een lezing. Er moet minstens één ding zijn dat jij weet waar de ander niets van af weet. Zet een presentatie op met behulp van je PowerPoint vaardigheden (of gewoon een whiteboard/ stuk papier) en deel ze. Je mag mobieltjes in beslag nemen en ze straffen voor praten in de klas.  

11. Deel het grappigste dat je ooit hebt gezien en bekijk het samen

Wat is één ding dat je op het randje van plassen van het lachen krijgt? Tijd om het erbij te pakken en de lachspieren op te laten werken.

12. Maak een parodie op iets 

Kies een film/serie/muziekvideo waar jullie allebei van houden en maak er een parodie op. 

13. Spelletjes

Mens erger je niet, monopolie of uitdagende puzzels!

14. Maak een ontbijt in hotelstijl

ontbijt-bed

Een ontbijt op een wit bord naast een bord met toast, roerei en gerookte zalm.

Doe de Coco Pops weg en ga voor een volledig ontbijtbuffet, of hang een menu-optiekaart aan de deur zodat je partner kan kiezen waar hij zin in heeft en ontbijt op bed kan bezorgen (zilverwerk en uniform optioneel). 

15. Tennis

Tennis is een van de beste sporten voor sociaal vermaak. Alle openbare banen zijn weer open en de meeste liggen naast parken. Dat betekent dat je een paar sets kunt combineren met een parkdate.

16. Ga naar een online tentoonstelling 

De meeste museums hebben allemaal volle online showkalenders en digitaal aangepaste voorstellingen van permanente collecties.

17. Potten maken

klei

Of kommen, plantenbakken, mokken, vazen, kandelaars, snuisterij schaaltjes… wat je maar inspireert als je wat klei in je handen hebt.

18. Live stream een comedy avond

Veel grote komieken hebben geplande wereldwijde tours online. 

Bekijk live comedy van je favoriete grappenmaker zonder het risico te lopen op de eerste rij ‘geroast’ te worden. 

19. Ga naar een virtueel optreden

Je staat dan wel niet in een stadion te dringen, maar je kunt nog steeds artiesten live zien optreden. Houd ook op Instagram en Youtube in de gaten wat je favo bands en muzikanten doen, want er zijn veel geïmproviseerde optredens tijdens de lockdown. 

20. Neem een dansles

dansend-koppel

Doe samen een online dansles en schut die heupen! Als jullie nou echt goed worden in de tango, dan heb je meteen je openingsdans af voor de bruiloft!

21. Doe samen een andere Work-out

Samen een nieuwe of onbekende work-out les proberen kan de boel wat opleuken en de endorfine aan het werk zetten. 

22. Creëer een thuisbioscoop

Het is geen grote omweg in vergelijking met Netflix, maar door van je avondje film kijken een evenement te maken, wordt het kijken naar een film veel minder een standaard lockdown date. Maak toegangskaartjes, koop een projector online, zet de popcorn klaar, maak een pick’n mix bar, maak van de film een verrassing of ga voor de hele ervaring met een thema filmfestival. Je kunt zelfs een film onder de sterren bekijken als je het geluk hebt dat je buiten ruimte hebt en het weer warmer wordt. 

23. Leer een nieuw gerecht koken

Nu is de tijd om dat fancy gerecht dat je altijd al hebt willen maken, te koken. Of maak voor elkaar je meest favoriete gerecht super romantisch en lekker. Dat word genieten!

24. Ga wijn proeven

wijn-alcohol-hapjes

Shop wat lekkere wijnen, het liefst zoveel mogelijk uiteenlopende soorten! En proef ze als een echte wijn-expert! Omschrijf aan elkaar wat je proeft. Gegarandeerd lol.. 

25. Ga picknicken

Of het nu binnen of buiten is, er is iets magisch aan het op de grond zitten voor een reeks lekkere dingen dat kinderlijk en vrolijk aanvoelt. 

Bak een taart, maak kleine sandwiches, maak er een afternoon tea van of laat de bubbels knallen bij zonsondergang om echt te genieten van een maaltijd die niet achter je bureau wordt opgeslokt of op een doordeweekse avond van je schoot wordt opgegeten.

26. Maak een fietstocht door de stad

Een gestructureerde fietstocht is niet alleen voor toeristen – stippel een route uit langs de belangrijkste bezienswaardigheden of zoef gewoon door een griezelig stille stad bij jou in de buurt. 

Je kunt er zeker van zijn dat het er minder druk zal zijn dan in je plaatselijke park.

27. At home Spa

bad

Pak je slippers en badjassen en wijdt een dag aan spa-esque ontspanning. Laat het bad vollopen, leer je partner een Indiase hoofdmassage te geven met een massage olie en poets je eigen lichaam op met een body scrub.  

28. Plan een vakantie of huwelijksreis

Laten we eerlijk zijn, we hebben er allemaal een nodig, en het creëren van een ‘vision-board’ voor de reis van je leven zal jullie beiden een boost geven. 

Verzamel foto’s, citaten, een lijst van bezienswaardigheden die je niet mag missen, je ideale vakantiegarderobe en al het andere dat je blij maakt en maak samen een bord dat je op een alledaagse plek kunt ophangen, zodat je iets hebt om naar uit te kijken.

29. Teken/schilder portretten van elkaar 

Onthul je kunstwerk pas aan je muze als je klaar bent.

30. Probeer een ‘5 Minute Crafts’ DIY 

Als je ooit een ‘5 Minute Crafts’ video hebt gezien, weet je hoe absoluut bizar sommige ervan zijn, maar toch lijken ze zo leuk om te maken. Het beste is dat de meeste van de DIY’s betrekking hebben op gewone huishoudelijke artikelen.  

31. Upcycle oude kleding 

Kies een kledingstuk dat jullie allebei niet meer dragen, geef het aan de ander om te upcyclen en kijk wie er met de beste nieuwe creatie komt. Op YouTube kun je veel inspiratie opdoen en misschien ga je wel sporten met de nieuwe items die je hebt gemaakt. 

32. Schrijf brieven aan je toekomstige zelf of aan elkaar 

brief

Stel je voor dat je over een paar jaar leest hoe je de pandemie hebt doorstaan. Doe het voor je toekomstige kleinkinderen die er absoluut voor zullen pleiten om je verhalen voor de 100ste keer te horen!

33. Graaf diep

Je kent elkaar nooit echt helemaal, dus start gesprekken met interessante vragen om elkaar nog beter te leren kennen of doe een spelletje “doen, durf of de waarheid”.

34. Geef elkaar een muziek album om de dag naar te luisteren en ‘s avonds te bespreken 

Wissel je favoriete muziekalbum uit, iets dat je onmiskenbaar heeft gevormd of dat op een ander niveau met je resoneert en laat de ander ernaar luisteren en bespreek dan je gedachten aan het einde van de dag.

35. Kijk samen naar een buitenlandse film

Als je eenmaal de hoge barrière van ondertitels hebt overwonnen, zul je kennismaken met zoveel meer verbazingwekkende films. Er ligt een wereld van verbazingwekkende films te wachten om ontdekt te worden en dit is een goed moment om je erin te verdiepen. 

36. Geef elkaar serieuze make-overs 

En de andere persoon krijgt geen inspraak in wat er met die gene gebeurt. Dat zijn de regels! Ga los met make-up en bestel zelfs coole kleding voor elkaar. Maak voor-en-na foto’s. Behandel de hele zaak alsof je in ‘hotter than my daughter’ zit.

37. Blinde smaaktests 

Shop de meest grappige bijzondere voedselwaren voor elkaar en blindeer elkaar om de beurt. Wie raad de meeste ingrediënten?  

38. YouTube uitdagingen 

Alles van de ‘Try Not To Laugh’ tot de ‘Dog Picks My Makeup’ uitdagingen, er zit zeker iets bij om je goed mee te vermaken. 

39. Deel je jeugdfoto’s en herinneringen 

Deel je schattigste, meest gênante foto’s. Praat over primeurs, cringeworthy verhalen, dierbaarste herinneringen, enz. 

40. Doe een fotoshoot thuis 

Maak een DIY-achtergrond van lakens, doe jullie beste out-fits aan, zoek het beste licht, en je bent klaar om te gaan! 

41. Vlog

vlog relationship goals GIF by StyleHaul

Begin met het vloggen van je leven in lockdown. Het kan een leuke manier zijn om herinneringen te creëren om op terug te kijken of je kunt het gewoon doen om influencers te parodiëren. Pak je boodschappen uit alsof het een PR-pakket is.    

42. Organiseer een Zoom-feestje 

Zoom is in deze tijd een populaire optie om contacten te leggen. Kies een thema, sta erop dat iedereen zich verkleed en organiseer een Zoom party met familie en vrienden.

43. Geef iets terug 

We zijn ongelooflijk bevoorrecht dat we sommige van deze activiteiten in deze tijd kunnen doen. Houd altijd rekening met degenen die de donkere kant van de pandemie ervaren en help waar je kunt, groot of klein. Alle beetjes helpen.

44. Ga naar het strand

strand-zand-wandeling

Als je het geluk hebt dat je in de buurt woont van een strand dat weer open is voor bezoekers, dan zijn stranden de perfecte date spot. Neem je zwembroek mee, want een duik in het kille water is een geweldige manier om een band te krijgen.

45. Rolschaatsen

Een leuke manier om dat standaard afspraakje in het park wat spannender te maken. Neem elle boog- en kniebeschermers mee als het nieuw voor je is, want vallen gebeurt vaak en je kunt eindigen met een paar snijwonden en blauwe plekken…

46. Een stadswandeling

De meeste stadscentra zijn veel rustiger dan ze ooit waren en het is een geweldige tijd om toeristische hotspots te zien zonder de drukte.

47. Lees je sterrenbeeld of doe een tarot kaartlegging

Niets zegt meer op gebied van romantiek dan een sterrenbeeld lezen.

Download samen een nieuwe sterrenbeeld app en deel je eigen lezing met je date en check jullie compatibiliteit. Of pak je tarot dek en kijk wat je tekent als je aan je date denkt.

48. Repareer iets in je huis 

Er moet toch minstens één ding zijn dat wat aandacht nodig heeft naast jou.

49. Podcast 

stitcher you gotta hear this GIF by LeVar Burton

In plaats van een boekenclub, luister naar een aflevering van een podcast voor de date en maak je klaar om te delen wat je hebt geleerd. Of luister samen/apart een podcast en bespreek hem achteraf.

 50. Samen hardlopen

Ga lekker naar buiten samen, want beweging is belangrijk! Samen elkaar pushen tijdens het hardlopen schept een enorme band!

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten