Wie is Daan Boom? (Leeftijd, Vriendin, TV-programma’s)

daan-boom-gezicht

The Dean, oftewel Daan Boom (34) is al jaren actief in de entertainmentwereld. In zijn jonge jaren stond hij al regelmatig op het podium. Maar hij werd pas echt bekend dankzij Streetlab. Samen met vier vrienden deden ze de meest gekke experimenten, iets wat altijd garant stond voor vermakelijke momenten en goede televisie. Lees hier alles over de vrolijke alleskunner Daan Boom.

  • Volledige naam: Daan Boom
  • Artiestennaam: The Dean
  • Leeftijd van Daan Boom: Daan Boom is 34 jaar oud
  • Beroep: Presentator, komiek, rapper, programmamaker
  • Bekend van: Streetlab de FOMO-show en als rapper The Dean

Wie is Daan Boom?

daan-boom-feestje
Bron: Instagram @daanboom

De komiek, programmamaker en presentator werd op 12 november 1989 geboren in Utrecht. Op de basisschool had Daan moeite met leren en hing liever de lolbroek uit. Maar zijn vader leerde hem een aantal nuttige tips die hem hielpen om zich te concentreren.

Daan Booms vader die leraar was leerde zijn zoon om zijn gedachten op te schrijven. Door ze op te schrijven kon Daan zich daarna concentreren op schoolwerk. Daan is het schrijven nooit verleerd en is er zelfs heel goed in geworden. Samen met Stein Vliet schreef hij in 48 uur een roman met de naam Polder Glamour roman.

Daan begon al op jonge leeftijd met het maken van video´s en wilde heel graag in een musical spelen. Die interesse werd mede aangewakkerd door de geschiedenislerares van Daan Boom. Zij stimuleerde hem om werk te maken van zijn passie en maakte voor hem contact met RTV Utrecht.

Toen Daan Boom 15 jaar was bracht hij een bezoek aan RTV Utrecht zodat hij kon leren om betere video´s te maken. Tot de dag van vandaag is Daan Boom zijn geschiedenislerares Francine Jeanneau dankbaar voor haar inspiratie en support.

Daan Boon wint de Nationale Kunstbende Award

Daan Boon begint theater te maken met een paar vrienden. Samen met Stein van Vliet en Jasper Demollin maken ze een theatershow vol absurde humor. Deze show slaat goed aan want in 2008 wint het trio de Nationale Kunstbende Award. Dit was het begin van een zeer veelzijdige carrière. Hij maakt onder andere komedie, maar is ook presentator en rapper.

Streetlab

daan-boom

Vanaf 2014 is Daan Boom te zien in het programma Streetlab. Dit is een programma dat hij presenteert samen met Stijn van Vliet, Jasper Demollin en Tim Senders. In het programma dagen de mannen elkaar uit voor sociale experimenten.

De vier jeugdvrienden doen allerlei dingen die niet gebruikelijk zijn en vaak niet social geaccepteerd zijn. Daan Boom wist zich bijvoorbeeld op het podium te praten voor de slotceremonie van het Cannes filmfestival.

Het programma werd zeer goed bekeken en werd in 2015 genomineerd voor de Gouden Televizier Ring. In dezelfde categorie werden in dat jaar Expeditie Robinson en SynDROOM genomineerd. Die laatste werd uiteindelijk winnaar van de 50e Gouden Televizier-Ring.

Drie jaar lang maakten de jeugdvrienden de meest grappige en interessante afleveringen. Voor veel van hun experimenten hadden ze de hulp van het publiek op straat nodig. Omdat het programma zo populair was ging dat niet meer en besloten ze de stekker uit het programma te trekken.

Doorstart voor Streetlab

In 2020 maakte het programma Streetlab een doorstart onder de naam Streetlab: De Liefde. In dit programma lag de focus op het helpen van kijkers met liefdeproblemen en het doen van experimenten rondom liefde.

Daan Booms rapcarrière

daan-boom-the-dean

Dat Daan Boom van alle markten thuis is, blijkt wel uit het feit dat hij sinds een paar jaar ook rapper is. Onder de naam The Bean maakt hij aanstekelijke muziek waarmee hij al heel wat fans aan zich heeft weten te binden.

The Dean had al sinds zijn jeugd een fascinatie voor rappers. Hij stond vroeger dan ook regelmatig voor de spiegel te oefenen. En dat hij kon zingen wisten we ook al dankzij de boyband Side 2 Side. Samen met zijn vrienden richtte Daan Boom deze boyband op voor het programma Streetlab. Ze maakten samen met René Froger het lied Forget My Name. Hiermee wisten ze de 73e plek in de Single Top 100 te behalen.

Alle perikelen en succesverhalen rondom zijn Daan Booms nieuwe rapcarrière legde hij vast in een webserie met de naam The Dean op zijn eigen YouTubekanaal. In de serie wordt al snel duidelijk dat het helemaal zo makkelijk nog niet is om rapper te worden. Gelukkig heeft Daan Boom een zeer groot netwerk waardoor deuren geopend worden die voor anderen gesloten blijven. Met behulp van zijn vrienden van Streetlab wist hij in de afgelopen jaren steeds meer populariteit te vergaren als rapper.

Dat is onder andere te danken aan de vele samenwerkingen. Zo wist hij eerder al de artiesten Bizzey, Donnie en René Froger over te halen om met hem samen te werken. Een paar maanden geleden wist hij zelfs The Game te strikken voor een samenwerking. Samen maakten ze het nummer Angel dat ondertussen 147.000 keer bekeken is op YouTube en 345.000 keer beluisterd op Spotify.

Het lijkt er ondertussen op dat wat als geintje lijkt te zijn begonnen nu echt serieus is. De laatste videoclip die Daan Boom uitbracht doet niet onder voor die van grote rappers. The Dean treed bovendien regelmatig op in grote zalen zoals 013 in Tilburg. En als je kijkt naar het aantal streams op Spotify kun je er niet omheen. Daan Boom is een echte rapper.

De FOMO-show

fomo-show

Sinds 2021 maakt Daan Boom samen met Jasper Demollin en Tobias Camman het programma de FOMO-SHOW op KRO-NCRV. In dit programma gaan de drie vrienden op pad om allerlei activiteiten te doen die je absoluut niet mag missen. Hierbij stappen ze regelmatig uit hun comfortzone wat zorgt voor een hoop hilariteit.

Zo gaan de vrienden bijvoorbeeld ziplinen in de buurt van Split, maar ze duiken ook in het leven van een student, gaan op skivakantie en drinken bier op het Oktoberfest. Vaak doen Jasper, Tobias en Daan dingen waar ze eigenlijk niet zo goed in zijn zoals vuur maken. Iets wat dit programma alleen maar leuker maakt

Hoe Daan Boom met zijn beroemdheid omgaat

daan-boom-tobias

Doordat Daan Boom steeds vaker op tv te zien is, wordt hij steeds vaker herkent. Vroeger kon hij zonder problemen over straat en werd zelden herkend. Die periode is nu definitief voorbij. Hij wordt letterlijk overal herkent.

De laatste keer dat hij samen met zijn vriendin naar een festival ging was geen pretje. De aandacht was zo groot dat de twee nauwelijks konden genieten van hun uitje. Het is zelfs zo erg dat zijn vriendin zegt dat ze liever niet meer met hem naar een festival gaat.

Daan Boom zegt hierover in een interview dat hij dat absoluut niet prettig vindt, hij wil deze dingen eigenlijk gewoon blijven doen. Ondertussen vindt hij overigens ook dat hij niet zo mag zeuren. Hij vindt dat hij gewoon lekker van de roem moet genieten en blij moet zijn dat hij een podium krijgt.

Daan Boom zegt nee tegen foto’s met fans

daan-boom-vader

Daan Boom vond het in het begin moeilijk om nee te zeggen tegen fans die met hem op de foto willen. Die mensen zijn simpelweg enthousiast om hem te zien en hebben geen idee dat Daan al dertig keer met iemand op de foto moest.

Uiteindelijk werd het Daan Boom een beetje te veel. Hij besloot tijdens carnaval om gewoon eens nee te zeggen. Wie tijdens carnaval vroeg om met Daan Boom op de foto te mogen kreeg waarschijnlijk “nee” te horen. Volgens Daan reageerden mensen daar eigenlijk prima op. De kans dat je in de toekomst “nee” te horen krijgt als je vraagt om op de foto te gaan met Daan Boom is dan ook vrij groot.

De vriendin van Daan Boom

daan-boom-selfie

We weten ondertussen dat de vriendin van Daan Boom liever niet meer met hem naar een festival gaat. Maar samen op vakantie doen de twee nog regelmatig. Volgens Daan Boom moet je het boeken van die vakanties echter niet aan hem overlaten.

Een tijdje geleden had hij beloofd om een weekendje weg te regelen. Pas 1,5 dag voor vertrek besloot hij een accommodatie te boeken. Hij kwam uit bij een huisje met sauna en hottub op de Veluwe.

In zijn hoofd dacht hij aan een schattig huisje In het midden van de bossen. Helaas bleek het huisje een omgebouwde stacaravan te zijn op een druk bungalowpark. En het ergste was dat ze de hottub met de buren moesten lenen. De gedachte bij in hetzelfde water zitten als de buren sprak Daan absoluut niet aan.

Daan Boom irriteerde zich kapot, maar zijn vriendin had het volop naar haar zin. Uiteindelijk besloot Daan om zich neer te leggen bij de staat van het huisje en toch maar te gaan genieten. Ze bezochten het Kröller-Müller museum, trokken erop uit op de fiets en genoten van hun vrije tijd samen.

Veelgestelde vragen over Daan Boom

daan-boom-foto

Wil je nog meer weten over Daan Boom lees dan hier de meest gestelde vragen over Daan Boom en alle antwoorden.

Wat is de leeftijd van Daan Boom?

De leeftijd van Daan Boom is 34 jaar.

Wie is de vriendin van Daan Boom?

Daan Boom houdt de naam van zijn vriendin angstvallig geheim. We weten wel dat ze al een paar jaar samen zijn en houden van reizen en festivals.

In welke Tv-programma’s zat Daan Boom?

Daan Boom zat in een groot aantal tv-programma´s als presentator. Een van de meest bekende zijn Streetlab en de FOMO-show. Daarnaast was hij kandidaat in Marble Mania, De Kluis en Jachtseizoen.

Waar komt Daan Boom vandaan?

Daan Boom is geboren in Utrecht. Hij groeide ook in deze stad op en woont hier nog steeds.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten