Hoe Creëer je Goede Feng Shui in je Badkamer?

creëer-goede-feng-shui-badkamer

Feng shui is een oude Aziatische wijsheid die wordt gebruikt om de energiestroom in je huis te optimaliseren. Een van die energieën is het element water, dat te maken heeft met rijkdom, wijsheid en sociale netwerken. Daarom is de badkamer een gebied om aandacht aan te besteden als het gaat om feng shui.

Moderne badkamers kunnen in schril contrast staan met hoe ze waren toen feng shui werd ontwikkeld in het oude China. Je kunt je voorstellen dat badkamers toen onplezierige plekken waren om te zijn.

Tegenwoordig zijn moderne badkamers een ruimte om uit te rusten, te reinigen en te verjongen. Een badkamer kan een luxe en spa-achtige ruimte zijn die je ondersteunt. De traditionele feng shui benadering is zeker iets om in ere te houden als het gaat om je feng shui, maar we kunnen deze wijsheid ook toepassen in het moderne leven. Lees verder voor onze badkamer inspiratie tips om een goede feng shui in je badkamer te creëren.

1. Maak gebruik van zachte kleuren

badkamer-bad

Lichte houtkleuren op badkamermeubels en roomwitte muren zijn typisch voor Feng Shui badkamers. Er zijn echter nog veel meer alternatieven binnen de Feng Shui badkamerinrichting en Feng Shui badkamerkleuren. Lichtblauw en een aantal groenige en turquoise tinten zijn bijvoorbeeld perfect in een Feng Shui badkamer omdat op water geïnspireerde kleuren vaak de voorkeur hebben in Feng Shui badkamers.

Lichte pastelkleuren zijn ook belangrijk in de Feng Shui principes. Als je dus voor de rode kant van het palet wilt gaan, kun je de voorkeur geven aan perzikroze met wat gele of witte tinten.

2. Vervang je handdoeken

Handdoeken kunnen bacteriën en geurtjes gaan verzamelen. Maak ze indien mogelijk grondig schoon. Maar uiteindelijk moet je ze vervangen. Oude handdoeken kun je prima gebruiken als poetslap. Als je je handdoeken en ander badlinnen vervangt, kies dan voor duurzame, biologische en niet-giftige producten. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en je absorbeert de energie van de materialen die je erop smeert! Zo wordt ook je huis en feng shui beïnvloed door de kwaliteit en levensenergie van de materialen in de badkamer.

3. Maak gebruik van natuurlijk licht

Interieurverlichting is veel beter geworden dankzij geavanceerde technologie en er zijn tegenwoordig veel verlichtingsalternatieven op de markt. Toch kan er voor Feng Shui niets tippen aan natuurlijk zonlicht in een badkamer. Natuurlijk licht geeft je gezondheid en energie. Bovendien ziet natuurlijk zonlicht er in een Feng Shui badkamer uitnodigender en ontspannender uit.

Als het ontwerp van je huis geschikt is voor het plaatsen van een raam, dan heb je geluk. Vervang gewoon je oude kleine raam door een groot raam, waardoor de zon in je badkamer komt, je naar buiten kunt kijken en frisse lucht naar binnen krijgt. Als je je zorgen maakt over privacy, zijn er nu mooie glas- en raamtechnologieën die je een comfortabeler gevoel geven.

4. Ruim je producten op

badkamer-wasbak

Neem regelmatig de producten door die je in de badkamer bewaart, zoals cosmetica, toiletartikelen en medicijnen. Deze producten hebben een houdbaarheidsdatum, dus doe alles weg wat over de datum is of wat je niet meer nodig hebt. Ten eerste wil je geen producten gebruiken waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Op feng shui niveau heeft wat je in huis hebt opgeslagen invloed op je gezondheid en welzijn. Dus zelfs als je het niet gebruikt, beïnvloedt het je energie.

5. Kaarsen

Kaarsen zijn een van de populairste genezingsitems van Feng Shui. Badkamers zijn voornamelijk geïnspireerd op water en het toevoegen van een beetje vuur zorgt voor een goede balancerende energie in je badkamer. De energie omvat het gevoel van heiligheid, passie, creativiteit en levendigheid. Natuurlijk moet je met een aantal dingen rekening houden voordat je kaarsen in je badkamer plaatst.

Kies bijvoorbeeld kaarsen van goede kwaliteit, zoals soja of bijenwas, om de luchtkwaliteit in je badkamer te verbeteren. Het is ook belangrijk om kaarsen met de juiste kleuren te kiezen. Combineer ze met de badkamermuren en -kastjes. Zelfs de kandelaars kunnen van groot belang zijn voor een Feng Shui badkamer.

6. Verberg het toilet

Als het mogelijk is, is het het beste om het toilet visueel te verbergen voor betere feng shui. Dit kun je doen door de deur dicht te houden of de badkamer zo in te richten dat je het toilet niet kunt zien vanuit de badkamer.

7. Regelmatig grondig schoonmaken

Omdat de badkamer een ruimte is om het lichaam te reinigen en te zuiveren, moet je de ruimte regelmatig grondig schoonmaken. Gebruik zoveel mogelijk niet-giftige en duurzame schoonmaakmiddelen. Het is supermakkelijk om je eigen doe-het-zelf schoonmaakmiddelen te maken en er zijn er ook veel op de markt. Je kunt je badkamer zien als je lichaam. Laten we het schoon houden en er aandacht aan besteden!

8. Laat ruimte voor planten

badkamer-raam-planten

Een Feng Shui badkamer is niet compleet zonder Feng Shui badkamerplanten erin. Hoewel er veel planten beschikbaar zijn, zijn sommige specifieke planten trending in Feng Shui kuren, zoals geluksbamboe, slangenplant, gouden pothos of philodendron.

Volgens de Feng Shui principes brengen planten geluk, gezondheid en rijkdom. Als ze strategisch geplaatst worden, kunnen ze positieve energie in je badkamer helpen stromen. Toch kun je de planten het beste gebruiken door rekening te houden met de algehele kleur en decoratie van de badkamer. Ze moeten niet te veel en te kleurrijk zijn.

9. Wees voorzichtig met spiegels

Een spiegel wordt meestal geassocieerd met het element water, dat energie kan verspreiden naar de omringende ruimte. Over het algemeen is het in badkamers overdag druk en is de energie in badkamers negatief door onze activiteiten. Je kunt echter nog steeds een spiegel gebruiken als je denkt dat je het energieprobleem in je Feng Shui badkamer hebt aangepakt.

Als je eenmaal hebt besloten om een spiegel in je badkamer te plaatsen, zorg er dan voor dat je hem niet tegenover de badkamerdeur plaatst. Een spiegel tegenover de ingang plaatsen wordt nooit aangeraden in Feng Shui kuren. Ook kan het plaatsen van een spiegel tegenover het toilet de negatieve energie daar versterken en voor veel mensen raar zijn. Tot slot moet je ook rekening houden met de stijl en kleur van de spiegellijst voordat je hem in je badkamer plaatst.

10. Sluit de toiletbril

Het toilet heeft de functie om afval en water weg te spoelen. Het is een van de gebieden waar je aandacht aan moet besteden met betrekking tot je feng shui. Om het verlies van grondstoffen te beperken, moet je de wc-bril dichthouden als je hem niet gebruikt. Als bonus vermindert deze eenvoudige gewoonte de vochtigheid en het vocht in de badkamer, waardoor schimmel en meeldauw tot een minimum beperkt blijven.

11. Houd de badkamerdeur dicht

badkamer-vintage

Net als de wc-deksel is ook de badkamerdeur een manier waarop energie de badkamer in kan reizen en de afvoer in kan lopen. In het algemeen geldt dat je voor een goede feng shui de badkamerdeur gesloten moet houden. Het helpt de mogelijkheid dat goede qi van je wegstroomt te minimaliseren.

12. Water besparen

Feng shui is het originele groene ontwerp omdat het een filosofie is die ons huis verbindt met onze omgeving en de natuur. Op het meest basale niveau creëer je goede energie door zorgvuldig om te gaan met het water dat je in de badkamer gebruikt. Je oplettendheid en zorgvuldigheid in het gebruik van deze kostbare bron zal doorsijpelen naar de andere gebieden van je leven, inclusief hoe anderen je behandelen. Dit kan zo eenvoudig zijn als het installeren van waterbesparende apparaten, korter douchen en het repareren van lekkages.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten