Creëer een Betoverende Voortuin: 5 Tips om mee aan de slag te gaan

creeer-betoverende-voortuin

Het transformeren van je voortuin kan een uitdaging zijn, of het nu gaat om verbouwingen of nieuwbouw. Wanneer de Ferex rijplaten en bouwwagens uit de (nieuwe) buurt verdwijnen, ligt het in jouw handen om van je voortuin een betoverende plek te maken. Na het egaliseren en ordenen van de grond, kun je beginnen aan het leukere werk. Je hebt de vrijheid om je voortuin in te richten op basis van je eigen stijl, de architectuur van je woning en de sfeer van de omgeving. Dit artikel geeft je 5 tips om een betoverende voortuin te creëren. Laat je inspireren en ga aan de slag!

1. Welke stijl past bij jou?

Geef je tuin vorm op een manier die volledig bij jouw persoonlijke stijl past. In een moderne of minimalistische tuin kun je spelen met strakke lijnen, perfect getrimde heggen en zorgvuldig gemaaid gras. Als je een voortuin bij een industrieel pand hebt, kun je stoere houten of betonnen bloembakken gebruiken om een robuuste uitstraling te creëren. Een landelijke of romantische tuin kun je zo inrichten dat je het hele jaar door kunt genieten van geurige bloemen en kleine verstopte hoekjes waar je heerlijk kunt zitten. Hang een lichtsnoer op om het in de avond nog gezelliger te maken. Zo maak je van je romantische voortuin een knusse en uitnodigende plek.

2. Weinig onderhoud of heb je groene vingers?

tuin-tuinieren-man-buiten-hobby

Een tuin vergt altijd enige vorm van onderhoud, maar jij bepaalt zelf hoeveel tijd je eraan wil besteden. Als je van tuinieren houdt, kun je jezelf de mogelijkheid geven om te zaaien, te planten, te wieden en hagen en struiken te snoeien. Als je liever minder onderhoud wil, dan kun je denken aan grindpartijen, bloembakken en houten tuinafscheidingen die weinig werk vereisen. Maar een combinatie van deze twee is natuurlijk ook een mooie optie!

3. Maak er iets persoonlijks van

Maak van je voordeur of entree van je huis het middelpunt van je voortuin. Denk hierbij aan een prachtige lamp bij je voordeur, mooie boompjes in bloembakken aan weerszijden van de voordeur en/of een warm welkomstbordje op je deur. Zo weten je gasten direct dat ze bij het juiste huis zijn en je maakt van je tuin een persoonlijk visitekaartje.

4. Meer sociaal of liever privé?

Afhankelijk van je woonomgeving en persoonlijke voorkeur kun je kiezen voor een sociale of een meer afgesloten voortuin. Als je graag contact hebt met je buren, en je de ruimte hebt, kun je overwegen om een bankje of zelfs een tafel met stoelen in je voortuin te plaatsen. Hier kun je ontspannen een boek lezen of genieten van de zon. Als je in dit geval kiest voor een lage tuinafscheiding, zul je in contact komen met mensen uit je buurt. Wil je juist volledige privacy, dan kun je een hogere afsluiting kiezen die je maximale privacy biedt. Zo kun je alsnog genieten van je voortuin, maar heb je wel echt je eigen plekje.

5. Parkeerruimte voor je auto of fiets

In sommige gevallen is je voortuin ook direct de plek waar je de auto of fiets moet parkeren. Voor milieubewuste mensen die een elektrische auto rijden, is een laadpaal in de voortuin de kers op de taart. Als je toch bezig bent met het aanleggen van je tuin, is het een kleine moeite om dit naadloos te integreren in het ontwerp van je voortuin. Zorg ervoor dat de ruimte voor je auto mooi wordt aangekleed, zodat het perfect past bij de uitstraling van je tuin. Heb je geen auto, maar wel een fiets die je wil neerzetten in de voortuin? Kies dan voor een mooie fietsbox. Op die manier staat je fiets veilig en droog!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten