Comfortabel Thuiswerken? Zo Doe je Dat!

comfortabel-thuiswerken

Heb je een baan waarbij je vaak vanuit huis werkt? Dan is het belangrijk om een comfortabele werkplek voor jezelf te creëren. Hoe comfortabeler je je voelt als je vanuit huis aan het werk bent, hoe meer taken je gedaan krijgt. Maar hoe doe je dat, comfortabel thuiswerken? Wij helpen je op weg en sommen hieronder enkele tips voor je op!

Zorg voor een ergonomische werkplek

werken-werkhouding-ergonomisch

Om comfortabel en productief vanuit huis te werken, is het een goede tip om een ergonomische werkplek te creëren. Dat doe je door te investeren in een hoogwaardig bureau en een ergonomische bureaustoel. Kies voor kantoormeubelen van hoge kwaliteit, want daar heb je veel profijt van. Om productief vanuit huis te werken, is het van belang dat je een gezonde werkhouding aan kunt nemen. Denk daarom niet te makkelijk over de ergonomie op jouw thuiswerkplek, maar besteed hier voldoende aandacht aan.

Een goede ergonomie in je thuiskantoor maakt werken comfortabeler en voorkomt lichamelijke klachten. Beschik je nog niet over een goed bureau of fijne bureaustoel? Dan is een online bureau kopen en investeren in een ergonomische bureaustoel van hoge kwaliteit slim om te doen. Denk naast deze meubelen ook aan investeren in accessoires als een ergonomisch toetsenbord, muis en monitorstandaard.

Profiteer van natuurlijk licht

Om comfortabel te werken heb je ook goed licht nodig. Daglicht is het beste licht waarover je kunt beschikken, dus probeer voor zoveel mogelijk natuurlijk licht in je werkruimte te zorgen. Plaats je bureau bij een raam als het mogelijk is. Natuurlijk licht helpt jou erbij om langer geconcentreerd te blijven en voorkomt vermoeidheid.

Naast daglicht is het slim om de ruimte te verlichten met goede lampen. Probeer te voorkomen dat de ruimte waarin je werkt te donker is, want dat heeft een negatieve invloed op je werkprestaties.

Neem voldoende pauzes

Als je op kantoor werkt, neem je regelmatig even pauze. Doe dit ook als je thuiswerkt, want dit is een goede manier om even tot rust te komen. Werk niet te lang door zonder pauzes te nemen, want dit resulteert in een lagere productiviteit. Sta af en toe even op en loop eventueel een klein rondje. Je kunt even je gedachten verzetten en daarna weer met volle focus aan het werk.

Houd je werkplek netjes

Comfortabel thuiswerken is ook mogelijk door je werkplek netjes te houden. Voorkom dat je werkplek er rommelig uit komt te zien, want dit kan zorgen voor afleiding. Neem regelmatig de tijd om je thuiskantoor even goed op te ruimen. Zorg voor voldoende bergruimte, zodat je de mogelijkheid hebt om spullen netjes op te bergen. Hoe georganiseerder je thuiskantoor is, hoe meer comfort je ervaart tijdens het thuiswerken.

Geef de ruimte een persoonlijk tintje

Wil je jezelf comfortabel voelen als je vanuit huis werkt? Dan is het ook een slim idee om de ruimte waarin je werkt een persoonlijk tintje te geven. Zo maak je jouw werkplek meer eigen, waardoor het comfortabel aanvoelt. De ruimte persoonlijk maken doe je door bijvoorbeeld foto’s of kunstwerken op te hangen of inspirerende quotes op de wanden te plaatsen.

 

Kortom, het is op verschillende manieren mogelijk om voor een comfortabele thuiswerkplek te zorgen. Met deze tips hierboven ben je al een heel eind op weg. Zo haal je het maximale uit het thuiswerken!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten