Camper Kopen steeds Populairder onder Nederlandse Vakantiegangers

camper-kopen-populairder-onder-nederlandse-vakantiegangers

Het aantal Nederlandse huishoudens dat in de afgelopen jaren voor een camper kopen koos, steeg hard. Dit blijkt onder meer uit cijfers die eind vorig jaar gepubliceerd werden door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook Autoweek berichtte in december over een flinke groei in het aantal ingeschreven campers. Waar dit er in september 2022 nog zo’n 176 duizend waren, steeg dat aantal in 2023 naar zo’n 187.500. Een stijging van meer dan zes procent. Een trend die past bij de groeiende populariteit van kampeervakanties. Belangrijk voordeel van een camper is de mogelijkheid om ook al in het voorjaar naar een camping af te reizen. Overnachten in een tent is op dat moment vaak nog te koud. Dit artikel vertelt je meer over de groeiende vraag naar campers.

Niet alleen een camper kopen in trek bij Nederlanders

camper-kopen-populairder-onder-nederlandse-vakantiegangers-vakantie

De aankoop van een camper, zelfs wanneer dit een occasion is, vergt al snel een investering van duizenden euro’s. Daar niet ieder huishouden op voorhand weet of een vakantie met de camper bij ze past, is ook een camper huren populairder geworden. Een bijkomend voordeel van het huren van een camper is dat je zelf geen omkijken hebt naar het onderhoud aan het voertuig.

Direct aan de slag met een camper huren voor je aankomende kampeervakantie? Er zijn verschillende Nederlandse partijen die je ruime campers te huur aanbieden. De ideale oplossing wanneer je wilt beoordelen of het trekken met een camper bij je past. Een volgend jaar kun je vervolgens alsnog investeren in een eigen camper.

Campers niet alleen in trek bij oudere stellen

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat het met name oudere stellen zijn, die kiezen voor het kamperen met een camper. Het tegendeel blijkt waar te zijn! Ook jongeren kiezen steeds vaker voor de aanschaf van een camper. Zij gaan bijvoorbeeld voor een omgebouwde Volkswagen Transporter, waarmee zij meerdere maanden door Europa trekken. Een compacte bus, die precies voldoende ruimte biedt om met twee personen op reis te kunnen gaan. Op de weg merk je nauwelijks dat je met een camper rijdt. Daar komt bij dat een dergelijke oplossing veel goedkoper is dan een groter model camper. Logischerwijs zijn vaak ook de faciliteiten aan boord van zo’n compacte, omgebouwde Volkswagen Transporter beperkt.

Op zoek naar inspiratie voor een fraaie route door Europa? Op het internet vind je complete routes, vaak zelfs met een beschrijving van de kampeerplekken.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten