Binnen Wiet Kweken

binnen-wiet-kweken

Ga je beginnen met wietplanten kweken, maar wil je liever niet wachten tot ze in het voorjaar buiten kunnen groeien, of heb je hier simpelweg geen plaats voor? Ook binnen kun je wietplanten laten groeien, en het voordeel hiervan is dat dit het hele jaar door kan. In dit geval is het creëren van een optimale groeiomgeving belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een goede temperatuur, een goede vochtbalans en voldoende (kunst)licht. Lees hier de belangrijkste weetjes voor het laten groeien van wietplanten in een binnen omgeving.

Begin bij het begin

Om succesvolle binnenplanten te laten groeien, moet je allereerst, net als voor buitenplanten, de wietzaadjes laten ontkiemen. Dit gebeurt het beste in een vochtige, redelijk warme omgeving en dit zou dan niet langer dan een week moeten duren. Vervolgens kun je de zaadjes gaan verpotten, en neerzetten op een goede plek. Dit kan bijvoorbeeld een afgesloten kas in huis.

Het juiste licht

Wanneer wietplanten in de lente en zomer buiten groeien, zullen ze automatisch veel licht krijgen. Licht is een belangrijk onderdeel voor het succesvol laten groeien van de planten. In een binnen omgeving is dit iets minder makkelijk te bewerkstelligen, vooral als je kweekt in de winter en als de dagen sowieso al wat grauwer en donkerder zijn. In dit geval is het zaak om te kiezen voor een goede kweeklamp. Deze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten en in verschillende prijsklassen. Het belangrijkste is dat het een juiste lamp is voor de grootte van de plek waar je de wietplanten hebt neergezet.

Extra voedingsstoffen

wiet-roken-gezondheid-plant-joint

Wanneer wietplanten buiten direct in de grond groeien, hebben ze veel verschillende natuurlijke voedingsstoffen tot hun beschikking. Binnen is het kunstmatiger, en zullen er dus ook wat meststoffen aan te pas moeten komen, om te zorgen dat ze gezond blijven. Overmatig voeden is niet nodig, maar zorg wel dat de plant genoeg voedingsstoffen krijgt. Meestal kun je hiermee beginnen als de bladeren wat lichter gaan kleuren.

Verschillende soorten zaden

Als je een wat gevorderdere kweker bent, weet je dat wietzaden in verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Ze zorgen voor verschillende effecten, maar ook qua groei en bloei kun je kiezen uit verschillende zaden. Zo zijn er feminized zaden beschikbaar, waarmee je uitsluitend vrouwelijke wietplanten kunt laten groeien. Daarnaast wiet zaadjes autoflower, die vooral voor binnenkwekers geschikt zijn omdat ze minder afhankelijk zijn van licht. De zaadjes zijn zo geteeld dat ze automatisch in de bloeifase terechtkomen.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten