Bestelauto Gekocht: welke Verzekeringen moet je Regelen?

bestelauto-verzekeringen

Het is zover: je hebt het geld bij elkaar gesprokkeld en geïnvesteerd in een bestelauto om je activiteiten te ondersteunen. Een mooie en nuttige aankoop die natuurlijk goed verzekerd moet worden. Welke verzekeringen moet en kun je regelen voor je bestelauto? We bespreken drie belangrijke verzekeringen voor je bestelwagen in dit artikel.

Bestelautoverzekering

Ten eerste moet je natuurlijk de bestelauto zelf verzekeren. Je bent immers verplicht een gemotoriseerd voertuig minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) te verzekeren. Heb je een tweedehands bestelauto gekocht met een lage dagwaarde, dan kun je overwegen om het daarbij te laten. Je kunt de auto dan wel met een zwaardere dekking verzekeren, maar je krijgt toch nooit meer dan de dagwaarde vergoed en als je daar geen vervangende bestelauto van kunt kopen heb je er weinig aan. Maar koop je een gloednieuwe bestelauto of een jong tweedehandsje, dan loont het om een allrisk bestelautoverzekering af te sluiten, waarbij je volledig verzekerd bent tegen diefstal en schade. Kijk wel goed naar wat het eigen risico is bij de verzekering in kwestie!

Ladingverzekering

bestelauto-busje-onderweg

Je koopt een bestelauto doorgaans omdat je een lading wilt kunnen vervoeren, of dat nu goederen of gereedschap is. Verzekeraars zijn niet zo gek dat iedere kostbare lading automatisch meeverzekerd is met de ‘gewone’ bestelautoverzekering. Als je regelmatig een waardevolle lading gaat vervoeren in je bestelauto, is het daarom verstandig om een aanvullende ladingverzekering af te sluiten die de lading die je vervoert beschermt tegen diefstal, verlies en beschadiging tijdens het transport. Hoewel sommige bestelautoverzekeringen een beperkte dekking bieden voor lading, is een ladingverzekering speciaal ontworpen om de waarde van de lading die je vervoert volledig te dekken, ongeacht de aard van de goederen of de waarde ervan.

Pechhulpverzekering

Je koopt een bestelauto omdat je hem nodig hebt. Waarschijnlijk ga je er behoorlijk afhankelijk van zijn. Dan is het belangrijk dat je niet met lege handen komt te staan wanneer je met pech stil komt te staan met je bestelwagen. Daarom kan het een goed idee is om een pechhulpverzekering voor je bestelauto af te sluiten. Dit kan van grote waarde zijn, vooral als je regelmatig lange afstanden aflegt. Met zo’n verzekering ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg. Dit kan variëren van het ter plaatse repareren van je auto tot het wegslepen van je voertuig naar een garage en het bieden van vervangend vervoer. Het is belangrijk om de voorwaarden van de pechhulpverzekering goed te bekijken en te vergelijken voordat je er een afsluit, zodat je zeker weet dat je de juiste dekking hebt voor jouw specifieke situatie. Kijk daarbij ook naar dekking over de grens als dat noodzakelijk is voor je.

Kies je verzekering(en) voor je bestelauto dus met zorg. Dat begint bij de juiste dekking en het juiste eigen risico voor je bestelautoverzekering, maar vervolgens ook met de juiste aanvullende verzekeren voor jouw activiteiten. Je wilt immers bij schade, diefstal of pech niet met de gebakken peren komen te zitten. Daarom is het belangrijk dat je meteen de juiste verzekeringen regelt voor je nieuwe bestelwagen!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten