De Beste Workoutoefeningen voor Vrouwen

Wil je gezonder worden en er tegelijkertijd ook fitter uit gaan zien? Je hoeft dan alleen maar een paar oefeningen thuis uit te voeren! Je hebt hiervoor geen dure fitnessapparaten nodig, terwijl een abonnement bij een sportschool ook niet per se van belang is. Vandaag de dag zijn er namelijk veel workouts gecreëerd die vrouwen simpelweg vanuit huis kunnen doen. Hieronder noemen we een paar van de beste oefeningen waardoor je je zeker over jezelf beter gaat voelen!

Lunges

workout-sport-gym-vrouw-fit

Als je vooral aan je benen en bilspieren wilt werken, zijn lunges een van de beste oefeningen voor je. Je traint hiermee namelijk alle grote spieren in je onderlichaam, vooral als je gebruik maakt van de verschillende soorten lunges. De back en front lunges zijn vaak de makkelijkste oefeningen op dit vlak, maar ook de side-to-side lunges moeten zeker onderdeel van je workout zijn. Dit geldt bovendien voor de jump lunges, deze oefeningen zijn wat moeilijker maar verhogen je hartslag absoluut. Aan de regels omtrent hoeveel bewegen per dag kom je met deze lunges dus zeker.

Planks

Focus je je juist op je core? De plank mag dan niet ontbreken in je workoutstrategie. Dit is zeer waarschijnlijk de meest effectieve core training en moet je daarom eigenlijk minstens één keer per dag doen. Planks zijn goed voor je volledige lichaam doordat ze veel stabilisatie door je hele core vereisen. Probeer planken op je onderarmen en werk, indien mogelijk, aan het opbouwen van kracht in een zijplank. Meer bewegen is met deze oefening zeker mogelijk, terwijl je zo ook nog eens een stuk fitter wordt.

Burpees

Er zijn daarnaast ook nog workouts waarmee je je hele lichaam in één keer traint. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld burpees gebruiken, wat een plyometrische oefening is die een hoge intensiteit vereist. Je verhoogt je hartslag hiermee zeker, waardoor het een goed idee is om je training ermee af te sluiten. Je doet er goed aan om de burpees tabata-stijl te doen: doe ze 20 seconden lang en rust daarna 10 seconden uit. Herhaal deze strategie vier tot acht keer!

Push-ups

Je traint met push-ups je volledige bovenlichaam en core. Aan het begin is het misschien wel lastig om deze oefening te doen, maar je kunt dan een andere versie van de push-ups doen. Doe ze bijvoorbeeld tegen een aanrecht om de overgang te vereenvoudigen, terwijl je eventueel ook nog op je knieën kunt leunen om de oefening makkelijker te maken.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten