Kan je Beste Vriend je Partner Worden? 15 Voordelen

beste-vriend-partner-voordelen

Sommige mensen beweren dat het beter is om iemand anders dan je beste vriend als je partner te hebben. Zulke mensen kunnen beweren dat een relatie met je partner anders is dan die met je beste vriend en dat je niet al je eieren in één mandje moet leggen.

Hoewel deze mensen een minnaar en levenslange partner willen, en zelfs belijden dat ze “van” hun partner houden, kan worden aangevoerd dat ze niet echt “van” hun partner houden, wat (als dat waar is) wijst op iets onsamenhangends in de relatie waar waarschijnlijk naar gekeken moet worden.

Natuurlijk zijn er geen harde en snelle regels over wat goed of fout is in relaties. Waar het om gaat is of iets voor jou werkt. Maar, voor de overgrote meerderheid van de mensen werkt een koppel vormen, of zelfs trouwen, met hun beste vriend méér dan goed.

Het is aantoonbaar je beste gok om ware en blijvende liefde te vinden. Hier lees je waarom er niets beter is dan je beste vriend als je partner te hebben.

1. Je kunt volkomen eerlijk tegen elkaar zijn

koppel-kus-liefde

Beste vrienden vertellen elkaar de waarheid en vertrouwen elkaar meer dan wie dan ook. Als je partner je beste vriend is, kan hij je bekritiseren zonder dat je de bedoeling erachter verkeerd begrijpt. Je kunt hem ook zeggen wanneer je denkt dat hij dom doet, en hij heeft er geen probleem mee.

2. Je bent niet bang dat je partner iets doms zegt of doet waar je familie bij is

Dat komt omdat jullie beide families jullie al heel lang samen hebben zien lopen en groeien als goede vrienden en als stel. Ze hebben het allemaal meegemaakt en zijn helemaal op hun gemak bij jullie. Domme fouten waar je ouders bij zijn, vertederen hen ironisch genoeg meer.

3. Jullie verbinden je op een veel dieper niveau

Het lijkt vaak alsof je altijd weet wat je partner wil, zelfs als hij het niet heeft uitgesproken. Jullie zitten helemaal op één lijn, grotendeels dankzij de vriendschapsbasis die jullie hebben opgebouwd, en genieten al jaren van elkaars gezelschap (en zullen dat waarschijnlijk ook blijven doen).

4. Jullie hebben veel te veel inside jokes die niemand anders begrijpt

sassy team usa GIF by U.S. Figure Skating

Als beste vrienden is het willekeurige lachen, zingen en dansen tussen jullie tweeën iets om jaloers op te zijn en bewondering voor te hebben. Jullie hebben zelfs hilarische interne woorden en zinnen bedacht die alleen jullie begrijpen.

5. Jullie zijn min of meer op de hoogte van elkaars relatiegeschiedenis

Dat betekent dat het onwaarschijnlijk is dat er ernstige verrassingen uit het niets zullen opduiken in jullie relatie, omdat jullie een gemeenschappelijk verleden delen.

6. Jullie kunnen elkaars kleren dragen

Het wordt misschien raar gevonden voor geliefden om elkaars kleren te dragen, maar als stelletjes beste vrienden zijn, is raar vaak de norm. Stellen vragen horen stellen als: “Mag ik vandaag die joggingbroek aan?” is een volkomen normaal iets dat gebeurt als je partner je beste vriend is.

7. Je weet al wat hij/zij wel en niet fijn vind

koppel-gras-slapen

Dat komt omdat je al aan elkaar gewend bent. Je hebt een gevoel voor wat je partner wel en niet lekker vindt en weet precies wat je van hem of haar kunt verwachten. Dit betekent dat jullie allebei goed zijn toegerust om met eventuele ontstane problemen om te gaan.

8. Jullie ruzies en onenigheden zijn minder schadelijk

Alle stellen hebben van tijd tot tijd een paar meningsverschillen en ruzies. Maar als je partner je beste vriend is, beginnen feitelijke ruzies en onenigheden die gemakkelijk in complete oorlogen zouden kunnen ontaarden, vaak uit te monden in speelse ruzies tegen de tijd dat ze voorbij zijn.

9. Je bent meer jezelf in de relatie

koppel-knuffelen-zoenen-oudere-man-jongere-vrouw

Dat komt omdat jullie al goede vrienden zijn. Je hebt geen reden om je in de relatie zelfbewust te voelen of je te gedragen. En je ware zelf zijn in een relatie is van het grootste belang voor een gezonde verbintenis.

10. Je ziet elkaar in ware vorm

Beste vrienden zien verder dan de façade die we publiekelijk tonen. Ze kijken dwars door onze goed bewaakte zelf heen. Als je partner je beste vriend is, weet hij of zij wie je werkelijk bent en accepteert hij of zij je zoals je bent. Jullie kennen elkaar tot in de puntjes. Zozeer zelfs dat jullie allebei weten dat als je ooit iets stiekems zou proberen, je elkaar onmiddellijk zou kunnen betrappen.

11. Jullie kunnen samen leuke, kinderlijke dingen doen

Als beste vrienden hebben jullie eigenlijk al behoorlijk kinderachtige dingen samen gedaan, zoals huppelen in plaats van lopen en de kom met browniebeslag aflikken. En je bent niet van plan daarmee te stoppen, want je voelt je zo op je gemak bij elkaar dat gêne niet eens meer een factor is.

12. Je bent bekend met elkaars slechte kant

Als beste vrienden kennen jullie elkaars zwakheden, onzekerheden en donkere kanten maar al te goed. Jullie kennen elkaar zelfs zo goed dat sommige verwerpelijke gewoontes vreemd genoeg vertederend zijn geworden.

13. Je hoeft elkaar niet voortdurend te bellen om te weten dat je elkaar in gedachten hebt

Je kunt eigenlijk een tijdje zonder elkaar te spreken gaan en helemaal in orde zijn. Je bent gewoon niet bang dat je je partner teleurstelt, omdat je elkaar te goed kent voor zulke kleinzielige zorgen.

14. Jullie hebben films en tv-programma’s die jullie samen kijken

En als een van jullie er een zou kijken zonder de ander, zou waarschijnlijk de Derde Wereldoorlog in jullie woning uitbreken. Maar eerlijk gezegd is het gewoon zo vertederend en verwarmend als je samen naar je favoriete films en televisieprogramma’s kijkt.

15. Je ziet jezelf samen oud worden

Oud worden met je beste vriend is het beste wat je kan overkomen. Stel je voor dat je je zonsondergangs-jaren moet doorbrengen met iemand die je niet kunt uitstaan.

Gelukkig hoef je met je partner als je beste vriend niet bang te zijn dat je dat overkomt. Jullie liefde is gebaseerd op oprechte vriendschap, en opgebloeid tot echte liefde. Niet iedereen krijgt dat in het leven.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten