De 10 Beste Oorbellen voor Mannen & Styling Tips

beste-mannen-oorbellen-tips

Of je garderobe nu tot leven komt of faalt door wat er op de Fashion Week gebeurt, of dat het je eerlijk gezegd niets kan schelen, de waarheid is dat trends die op de catwalk ontstaan, doorsijpelen naar jouw stijl. En als je kunt afgaan op modegrootheden als het Italiaanse Valentino en de favoriete luxe streetwear Vetements, dan zullen oorbellen voor mannen een serieus moment beleven.

Voor sommige beroemdheden zijn oorbellen voor mannen echter minder een trend en meer een onveranderlijk stijlstatement. Neem bijvoorbeeld Jamie Foxx – heeft iemand de ster ooit gezien zonder zijn kenmerkende oorbellen? Of A$AP Rocky, wiens look niet compleet is zonder zijn diamanten oorbellen.

Als je klaar bent om de sprong in het land van de heren oorbellen te wagen, hebben we een aantal van de beste stijlen voor je op een rijtje gezet, zodat je er als een echte bink uitziet.

Klaar om in de wereld van oorbellen voor mannen te duiken? Hier zijn de belangrijkste soorten die je tegenkomt op je jacht naar coole ear bling.

1. Stud Oorbellen voor mannen

stud-oorbellen-man

De eenvoudige stud is waar je je mee laat piercen als alleen je lel in de loop van het geweer staart. Je moet hem acht weken laten zitten terwijl het gaatje geneest – haal de stud er eerder uit en hij gaat dicht – dus je zult deze stijl moeten omarmen, ongeacht of je jezelf meer ziet als een oorring-man.

2. Oorringen voor mannen

hoops-oorbellen-mannen

Denk aan David Beckham in de jaren ’00 en Romeo Beckham in het hier en nu, die er verdacht veel uitziet alsof hij de juwelendoos van zijn lieve oude vader heeft geplunderd. Oorringen zijn misschien iets avontuurlijker dan de eenvoudige stud, maar ze zijn ook de comfortabele optie. Koop een paar oorbellen met de toepasselijke naam ‘sleeper’ (zo ontworpen dat ze ‘s nachts gedragen kunnen worden), en je hoeft ze nooit meer uit te doen.

4. Clip-on oorbellen voor mannen

Als je je niet wilt binden aan een volwaardige piercing, kies dan voor clip-on oorbellen, die net zo stijlvol zijn met veel minder verplichtingen. Clip-ons zijn er in enorm veel vormen en stijlen, waardoor ze geschikt zijn voor vrijwel elke gelegenheid. Het enige nadeel is dat je na het dragen van clip-on oorbellen een tijdje licht ongemak kunt ervaren, omdat ze de oorlellen afknellen om te blijven zitten.

5. Magnetische oorbellen voor mannen

Een ander alternatief voor het zetten van een echt gaatje in je oor zijn magnetische oorbellen. Deze zijn vrijwel hetzelfde als clip-ons in de zin dat ze zonder piercing gedragen kunnen worden, maar werken met een magnetische achterkant en voorkant. Zet de oorbel gewoon op je lel en laat de magneten de rest doen.

Dit type oorbel voor mannen werkt over het algemeen het beste met de stud stijl, maar je vindt ook af en toe een bungelende magnetische oorbel. Zorg er wel voor dat je niet iets te zwaar kiest, anders loop je het risico je geheim prijs te geven, want de oorbel kan van je oor beginnen te glijden.

6. Barbell oorbellen voor mannen

Buy Fashion Black Stainless Steel Earrings Women Mens Barbell Dumbbell Gothic Stud Earring For men at affordable prices — free shipping, real reviews with photos — Joom

Barbell oorbellen gaan terug tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. Tegenwoordig hebben ze een punkrock gevoel en het vermogen je mee te nemen naar het begin van de jaren 2000, met donkere eyeliner, veel leer en grunge in overvloed. Toch zijn deze oorbellen helemaal niet uit de mode, en nog steeds populair bij mannen die hun look willen opvrolijken.

Barbell oorbellen zitten over de bovenkant van je oor, met twee gaatjes en balletjes aan weerszijden. Deze oorpiercing voor mannen is op zijn minst opvallend en is zeker een stap verder dan je typische oorbelstijlen.

7. Plugs en tunnels voor mannen

Plug en tuunel oorbellen

En dan komen de meest intense oorbellen voor mannen: plugs en tunnels. Dit is zeker een stap verder dan elke vorm van oorpiercing, want het vereist dat je je oren uitrekt om een vleestunnel te creëren. Het vereist plastische chirurgie als je je oorlellen weer in hun normale staat wilt terugbrengen, maar ze passen zeker bij sommige mannenstijlen, vooral als ze voor een edgier look gaan.

Bedenk wel dat uitgerekte oorlellen op sommige werkplekken niet acceptabel zijn en je moeder een hartaanval kunnen bezorgen. Ze lopen ook een groot risico op infecties en scheuren. Maar als je klaar bent om je stijl naar een hoger niveau te tillen, is dit een oorbelstijl om te overwegen.

8. Gouden oorbellen voor mannen

Gouden oorbellen zien er veel te vorstelijk uit om ooit punky te zijn, maar ze lenen zich wel voor een romantische, vintage look – denk aan Lord Byron liggend op een bank. Een gouden hoepel staat ook verrassend goed bij sportkleding. Vraag ons niet waarom. Wij maken de regels niet.

9. Zilveren oorbellen voor mannen

beste-mannen-oorbellen-tips

Zilveren – samen met platina en witgouden – sieraden werken goed voor allerlei stoere oorbellen. Het kan er strak en punky uitzien en zich ook lenen voor een hippieachtige esthetiek. Leuk weetje: zeelieden droegen traditioneel zilveren oorbellen als een manier om hun begrafenis te betalen, mochten ze op zee sterven en aanspoelen in een vreemd land.

Als je nieuw bent met body bling, zijn zilveren oorringen voor heren een geweldig startpunt als stijlvolle, makkelijk te dragen, bij alles passende optie.

10. Diamanten oorbellen voor mannen

Michael B. Jordan bevestigt relatie met ex Memphis Depay | RTL Boulevard

De superster Michael B Jordan heeft ervoor gezorgd dat de diamant niet langer alleen voorbehouden is aan voetballers uit de Derde Divisie.

Oorbellen voor mannen: waar je op moet letten

Voordat je de sprong waagt naar de laatste grens van oorbellen voor mannen, volgen hier alle praktische overwegingen van een piercing.

De piercing zelf

Hoe en waar je je oorversieringsreis begint, hangt af van het type piercing dat je zoekt. Juweliers in winkelstraten kunnen vaak een standaard oorlel piercing zetten. Maar naarmate je hoger in het oor komt – tot waar het niet langer vlezig aanvoelt – verandert het in kraakbeen, en zal het piercingpistool het niet langer snijden. In plaats daarvan heb je iemand nodig die je met een naald doorboort.

Loop, wat je ook doet, niet zomaar de dichtstbijzijnde achteraf tatoeagesalon binnen die je tegenkomt. Vraag gepiercede en getatoeëerde vrienden om betrouwbare aanbevelingen, en als dat niet helpt, zul je je een weg moeten banen door Google reviews.

Leeftijd

Brixton People – Abe Odedina, Artist – Brixton Blog

Age ain’t nothing but a number, schreef R.Kelly voor een toen nog minderjarige Aaliyah. Grimmig. Maar als het gaat om mannenoorbellen hebben mensen, in tegenstelling tot hummus, geen houdbaarheidsdatum.

Toegegeven, er zijn gevallen waarin iets anders dan een simpel knopje voorbij een bepaalde leeftijd een beetje try-hard kan overkomen. Maar als je genoeg branie hebt, kun je alles aan. Kijk naar de oorringen van de Londense architect en kunstenaar Abe Odedina, die zijn zesde decennium nadert, als je ons niet gelooft.

Persoonlijke stijl

Hoewel een haaientand die aan je oor bungelt misschien een beetje ongemakkelijk staat op een black tie evenement, zijn er niet echt harde en snelle regels voor het kiezen van een oorbel. Zie oorbellen uitzoeken als vergelijkbaar met winkelen voor een pak of tattoo-ideeën. Er zijn stijlen waartoe je je van nature aangetrokken voelt, en het is meestal verstandig om op je gevoel af te gaan. Niets houdt je tegen om een bungelende oorbel te dragen als je dat wilt, maar je zult waarschijnlijk instinctief weten of het bij je look past.

Hoe draag je oorbellen voor mannen?

Mannen oorbellen kun je op verschillende manieren dragen, het gaat erom dat ze passen bij je persoonlijke stijl en de gelegenheid.

Voor gekledere gelegenheden kun je overwegen een paar ringen of een bungelende oorbel te dragen om je outfit aan te vullen. Voor meer low key gelegenheden zoals alledaagse kleding of de werkplek, kun je overwegen het bij eenvoudige knopjes te houden.

Je kunt ook proberen het materiaal van je oorbellen af te stemmen op het materiaal van je outfit. Als je een riem hebt met een gouden gesp, overweeg dan een paar gouden oorbellen.

Het gaat erom te vinden wat het beste werkt voor je persoonlijke stijl, maar denk er altijd aan de bungelende oorbellen uit te doen in de sportschool en ze schoon en gesteriliseerd te houden om infectie te voorkomen.

Oorbellen voor mannen kun je op elk moment en voor elke gelegenheid dragen. Als je je outfit wilt laten opvallen, kunnen oorbellen een geweldige manier zijn om je stijl bij elkaar te brengen. Als je het liever casual speelt, zullen een paar zilveren of gouden studs je het beste staan en passen bij vrijwel alles wat je besluit aan te trekken.

Zijn oorbellen voor mannen professioneel?

oorbellen-mannen

Als je je afvraagt of oorbellen voor mannen op het werk gedragen kunnen worden, weet dan dat dit afhangt van het kantoor waar je werkt en de bedrijfstak in het algemeen. De meeste banen vinden een oorpiercing bij mannen niet erg, zolang het maar subtiel en eenvoudig is. Je kunt beter wegblijven van opzichtige of bungelende oorbellen als je niet de aandacht wilt vestigen op het dragen van oorbellen op de werkplek.

Met welk materiaal kun je het beste beginnen?

Als je nog steeds niet zeker weet of je bij goud of zilver past, gebruik dan je lichaam als leidraad.
Als algemene regel geldt dat warme huidtinten passen bij goud, terwijl zilver beter werkt bij een koelere huid. Een gemakkelijke manier om te bepalen in welke huidskleur je valt, is te kijken naar de aderen aan de onderkant van je pols of de binnenkant van je elleboog. Als ze blauw lijken, is je huid koel; als ze meer een groene tint hebben, heb je warme tinten.

Total
0
Shares
Schrijf een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde berichten