Wat is de Beste Manier om Bedrijfsautoverzekeringen te Vergelijken?

beste-manier-bedrijfsautoverzekeringen-vergelijken

Voordat je een verzekering voor je bedrijfsauto afsluit, is het verstandig om een vergelijking te maken. Omdat veel mensen een hekel hebben aan vergelijken, wordt dit lang niet altijd gedaan. Zonde, want je betaalt dan waarschijnlijk onnodig veel voor de verzekering en bovendien is de kans klein dat je de beste zakelijke autoverzekering afsluit. Daarom lees je in deze tekst wat de beste manier is om bedrijfsautoverzekeringen te vergelijken.

Gebruik een vergelijkingssite

beste-manier-bedrijfsautoverzekeringen-vergelijken

Wie zakelijke autoverzekeringen met elkaar wil vergelijken, kan hiervoor de site van verschillende verzekeraars bezoeken. Geef hier aan wat jouw voorkeuren zijn en je krijgt vaak direct te zien wat het je kost als je de betreffende verzekering afsluit. Omdat er talloze verzekeraars zijn waarbij je een zakelijke autoverzekering af kunt sluiten, is dit alleen nogal veel werk. Het is immers het beste om zoveel mogelijk verzekeraars met elkaar te vergelijken.

Wil je niet onnodig veel tijd en moeite steken in het vergelijken van bedrijfsautoverzekeringen? Dan kun je hier een vergelijkingssite voor gebruiken. Zo’n site vergelijkt de verzekeringen van een groot aantal verzekeraars met elkaar, waardoor je dit zelf niet hoeft te doen. Je vult zelf simpelweg in aan welke eisen jouw bedrijfsautoverzekering moet voldoen en de site gaat voor je aan de slag. Binnen een paar tellen krijg je een overzicht te zien met verzekeringen die aan jouw eisen voldoen.

Focus je niet te veel op de prijs

Eén van de grote voordelen van een vergelijkingssite is dat de premie vaak al vermeld staat bij de verschillende verzekeringen. Hierdoor zie je in een oogopslag wat de goedkoopste verzekeringen voor je bedrijfswagen is. Omdat veel ondernemers hun kosten het liefst zo laag mogelijk houden, kiezen zij vaak voor de goedkoopste bedrijfsautoverzekering. Dit kun je doen, maar het is niet verstandig om je te veel op de prijs te focussen. Je betaalt weliswaar een lage(re) premie, maar de kans is groot dat je ook minder goed verzekerd bent.

Kijk waar je wel en niet voor verzekerd bent

beste-manier-bedrijfsautoverzekeringen-vergelijken

In plaats van de prijs is het beter om naar de dekking van een zakelijke autoverzekering te kijken. Je kunt een bedrijfswagen namelijk op verschillende manieren verzekeren. De verzekering met de minst uitgebreide dekking is de WA-verzekering. Iedereen die in het bezit is van een voertuig dat zichzelf voort kan bewegen, is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Hiermee ben je verzekerd voor schade die je met het voertuig bij anderen aanricht.

Wil je ook dat schade aan jouw voertuig verzekerd wordt? Dan kun je je bestelbus verzekeren met WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco (allrisk). Eerstgenoemde verzekering dekt schade aan jouw bedrijfsauto die ontstaan is door brand, storm, hagel, inbraak en een aanrijding met een loslopend dier. Een allrisk autoverzekering dekt ook schade door een aanrijding.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten