85x Beste Hobby’s voor Vrouwen

wol-draad-breien

Hobby’s zijn belangrijker dan je denkt. Ze kunnen je helpen ontspannen. Iets doen wat je leuk vindt buiten je werk om, kan gunstig zijn voor je mentale gezondheid. Het hebben van hobby’s kan angst verminderen, je stressniveau verlagen en helpen omgaan met depressie. Hobby’s helpen je een leven buiten het werk op te bouwen.

Dus heb je al een hobby, maar ben je opzoek naar een nieuwe? Of heb je nog helemaal geen hobby’s? Dan is het tijd voor een nieuwe hobby.

Inspiratie nodig? Dan zit je hier goed, want wij hebben 84 hobby’s op een rij gezet. 

1. Kleurboeken voor volwassenen

tekenen-volwassenen-kleurpotloden

Kleurboeken voor volwassenen hebben de laatste jaren een enorme opmars gemaakt, want laten we eerlijk zijn – kleuren is leuk. En het is een mindfulness activiteit die stress vermindert en creativiteit stimuleert.

Er zijn veel stijlen van kleurboeken voor volwassenen – van ingewikkelde mandala’s tot dieren en bloemen.

2. Naar de film gaan

Met Netflix binnen handbereik is films kijken misschien niet echt bijzonder meer. Maar vergeet niet hoe leuk het is om naar de film te gaan, in een verduisterde bioscoop te zitten met je popcorn en drankje, en een film op een groot scherm te bekijken.

Richt een filmgroep of -club op met andere vrouwen en plan om elke maand een nieuwe film te bekijken. Dan kun je na afloop de film bespreken en je indrukken delen.

3. Bordspellen spelen

Weet je nog dat je dit deed op regenachtige dagen of als je je verveelde als kind? Als je eenmaal aan het spel begon, was het zo leuk dat je niet meer wilde stoppen.

Bordspellen zijn altijd al leuk geweest en zijn een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie.

Als het spel een beetje uitdagend is, houdt het je hersenen ook actief.

4. Vissen in een aquarium

Dit is een geweldige hobby als je van de natuur houdt, omdat je de uitdaging van het beheer van een aquarium kunt ervaren, maar ook kunt leren over aquatische milieus en hoe die ecosystemen harmonieus gedijen. Bovendien zul je, zodra je je aquarium hebt ingericht, beseffen dat je een levend wezen hebt gecreëerd dat zich voor je ogen ontwikkelt en groeit.

Zoetwatertanks zijn het makkelijkst te onderhouden voor nieuwelingen. Ga naar de dichtstbijzijnde dierenwinkel of aquariumspeciaalzaak te en vraag of ze een goede bak voor je kunnen maken met de beste vissoorten voor beginners.

5. Zingen

microfoon-karaoke-zingen

Als je kunt zingen en dat graag doet, wil je misschien je hobby uitbreiden tot meer dan zingen onder de douche of in de auto. Neem zangles of ga bij een kor! Met andere mensen is niet alleen heel leuk, je krijgt ook nog eens nieuwe sociale contacten!

6. Naar muziek luisteren

De meesten van ons hebben een paar verschillende genres van muziek die we graag luisteren, maar we proberen zelfden andere soorten muziek uit om te verkennen.

Er zijn zo veel soorten muziek en zo veel nieuwe muzikanten die een enorme verscheidenheid aan stijlen aanbieden die je meer zouden kunnen aanspreken dan je zou denken.

Maak er een hobby van om elke week een nieuwe artiest of muziekgenre te ontdekken, en focus je op het luisteren naar een verscheidenheid aan nummers binnen dat genre.

7. Je spullen doorverkopen

Heb je spullen rond je huis die je niet gebruikt of nodig hebt? Kun je in een winkel spullen vinden die sterk zijn afgeprijsd en die je kunt doorverkopen? Heb je iets gemaakt dat anderen misschien willen kopen? 

Je kunt goed bijverdienen door je eigen spullen te verkopen of spullen die je maakt of koopt te verkopen voor een hoger bedrag op marktplaats.

8. YouTube-video’s maken

Youtube Vlog GIF by Megan Batoon

Ben je een expert in iets – zoals make-up, koken, decoreren, breien, of een andere interesse waarbij je andere mensen iets kunt leren of helpen?

Waarom probeer je hier niet eens over te vloggen. Je kunt de volgende YouTube-sensatie worden door je interesse of expertise te delen.

Je hebt niet veel nodig om van deze leuke hobby te genieten – alleen je eigen persoonlijkheid, wat nuttige tips voor kijkers, en een fatsoenlijke videocamera.

Als je een goede camera op je smartphone hebt, kun je daarmee beginnen. 

9. Kaartspelletjes spelen

Er zijn tientallen leuke kaartspelletjes die makkelijk te leren en boeiend zijn.

Het is leuk om wat vrienden uit te nodigen en gewoon kaartspelletjes te spelen. Het vergt niet al te veel concentratie, en je kunt genieten van een leuke sociale avond met een beetje vriendelijke concurrentie.

10. Acteren in lokale theatergroepen

Je hoeft geen professional te zijn om met acteren te beginnen. Bijna elke gemeente heeft een lokale theatergroep of acteerschool. Zo niet, creëer je eigen groep.

Acteren helpt je om beter te communiceren, meer vertrouwen in je spreekvaardigheid te krijgen, en je kunt nieuwe, interessante mensen ontmoeten. 

11. Vlinder tuinieren

Vind je het niet geweldig om mooie vlinders rond bloemen en tuinen te zien fladderen? Misschien heb je vlinder tuinieren nog niet als hobby overwogen, maar waarom zou je geen unieke tuin aanleggen die verschillende vlindersoorten aantrekt?

Je moet de vlindersoorten in je omgeving leren kennen, en een vlindergids kan je helpen ze te herkennen. Leer vervolgens welke inheemse plantensoorten de plaatselijke vlinders aantrekken. Je kunt dit navragen bij je plaatselijke tuinwinkel.

Kies daarna een plek voor je vlindertuin die veel zon, beschutting en water krijgt. Geniet vervolgens van het kijken naar en het volgen van de vlinders die in je nieuwe tuin wemelen.

12. Gedichten schrijven/ Poëzie

Dit zijn uitstekende hobby’s als je je kwetsbaarheid op de proef wilt stellen. Veel van het schrijven en uitvoeren van een gedicht is heel intiem en de optredens zijn emotioneel nog uitdagender.

Begin met schrijven en als je iets hebt waar je trots op bent, deel dit dan met een familie lid. Wie weet kun je mee doen aan een poëzie avondje!

13. Hersentraining

hersenen

We willen allemaal onze hersenen scherp houden en onze geest optimaal laten werken. Vooral als we ouder worden, moeten vrouwen werken aan het trainen van hun hersenen om geheugenverlies en concentratieproblemen te voorkomen.

Als je nu begint met hersentraining, beschermt je je hersenen en zorg je ervoor dat je tot op hoge leeftijd mentaal sterk blijft.

Er zijn honderden gratis Apps beschikbaar om je hersenen te trainen.

14. Goochelen

Vermaak jezelf en je vrienden door te leren hoe je magische trucs kunt uitvoeren. 

Van goocheltrucs met kaarten tot het buigen van lepels, deze trucs zullen je hersenen bezighouden als je ze oefent en indruk maken op de mensen om je heen.

15. Puzzels in elkaar zetten

puzzel-hobby

Net als bordspellen zijn puzzels activiteiten die we geen prioriteit meer geven omdat we zo veel afleidingen hebben.

Maar legpuzzels helpen cognitieve processen, verbeteren je geheugen, creativiteit en focus.

Je kunt alleen aan een puzzel werken of het als een groepsactiviteit leuk vinden.

16. Audioboeken opnemen

Meer en meer mensen luisteren naar audioboeken, en daarmee groeit de vraag naar stemtalent om de boeken op te nemen.

Waarom zou je deze vraag niet omzetten in een leuke en potentieel lucratieve hobby voor jezelf? 

Als je een mooie spreekstem hebt en van boeken houdt, zou dit een perfecte kans voor je kunnen zijn.

17. Interessante documentaires kijken

Netflix, Amazon en nog veel meer aanbieders bieden uitstekende documentaires die educatief, onderhoudend, grappig, en zelfs eng zijn.

Maak een lijst van je favoriete genres en waar je ze kunt bekijken. Nodig dan een vriend of twee uit om documentaires te komen kijken.

Drink er een glas wijn of twee bij en noem het de leukste hobby van de week!

18. Leer een taal

vlag-talen

Als je blij wordt van het idee om een taal te leren, wat houdt je dan tegen? 

Er bestaat een misvatting dat het na een bepaalde leeftijd te laat is om andere talen te verkennen. Je onthoudt informatie misschien niet meer zo gemakkelijk als toen je een kind was, maar een hobby moet niet te belastend zijn. Je bent niet op zoek naar perfectie, je bent op zoek naar plezier.

Als volwassene een nieuwe taal leren is zo leuk omdat je de taal en de fijne kneepjes ervan grondig kunt waarderen. Je interesse in de taal kan zich uitbreiden tot een interesse in de geschiedenis, de streek en de regio waar de taal inheems is.

19. Vrijwilligerswerk

Hiermee help je niet alleen een ander, maar ook jezelf enorm. 

Je verbind je met andere mensen, je legt nieuwe contacten aan en maakt nieuwe vrienden. Je ontwikkeld nieuwe vaardigheden en sociale vaardigheden. Het is goed voor je mentale en fysieke gezondheid. Het is bewezen dat je er een gelukkiger mens van word. 

20. Onderzoek je stamboom

Het opsporen van je familie wortels is een zeer bevredigende hobby die niet alleen jou en je naaste familie, maar ook je toekomstige verwanten nog jaren van dienst zal zijn.

Het vergt organisatorische vaardigheden, onderzoek en nieuwsgierigheid, en leidt tot een beter begrip van wie je bent en waar je vandaan komt.

21. HTML & CSS codering

Leren coderen is handig als je ooit een eigen website wilt hebben. Coderen kan bovendien een stimulerende hobby zijn. Net als bij het bakken van een taart, neem je ingrediënten die code-elementen worden genoemd en voeg je ze samen om iets te vormen dat echt voldoening geeft.

Er zijn goede cursussen online te vinden voor codering. Wanneer je schema het toelaat, kun je alle basisprincipes van coderen leren, waaronder HTML & CSS lay-outs en CSS-ontwerp. Je zult ook leren over de standaard codering tools die worden gebruikt door professionele codeurs.

22. Kruiswoordraadsels maken

Als je van woorden en een beetje uitdaging houdt, kunnen kruiswoordpuzzels de perfecte hobby voor je zijn.

Het is bewezen dat het oplossen van kruiswoordpuzzels veel mentale voordelen heeft, het kan dementie risico’s verminderen, en het verbetert je woordenschat.

Kruiswoordpuzzels dwingen je om je in te zetten en te concentreren, waardoor je in een flow komt die zeer ontspannend en bevredigend is.

23. Je favoriete dingen verzamelen

Verzamelen is een van de beste hobby’s voor meisjes en vrouwen. Het kan zelfs een perfecte moeder-dochter activiteit zijn en een leuk tijdverdrijf voor ontspanning en binding.

Het is een manier om te genieten van de esthetiek van wat je verzamelt, maar ook om geschiedenis of antiek te leren waarderen.

Gewoon de jacht op iets – oude boeken, zeldzame postzegels, beeldjes of mooie kunst – is opwindend en een interessante hobby.

24. Je gedachten vastleggen in een dagboek

schrijven-pen-papier

Het is een goede manier om je mentale gezondheid, je schrijfvaardigheid en je zelfbewustzijn te verbeteren.

Er zijn veel verschillende soorten dagboeken – van dagboeken met slechts een zin per dag, dagboeken met schrijfinstructies of volledige blanco dagboeken zonder structuur.

Misschien vind je het leuk om aan de slag te gaan met een mindfulness-dagboek, wat je helpt om meer gecentreerd, kalm en aanwezig te zijn in je dagelijkse gedachten en activiteiten.

25. Museums bezoeken

Als je op zoek bent naar goede hobby voor vrouwen om samen te doen, is museumhoppen een uitstekende optie. Woont je in een stad met een verscheidenheid aan musea? Waarom maak je er geen gewoonte van om één museum per maand te bezoeken?

Leer over kunst, geschiedenis, cultuur, wetenschap, mode, natuur, en nog veel meer door middel van verschillende tentoonstellingen en displays.

Neem een vriendin mee en maak er een dag van met een lekkere lunch en een wandeling door een mooi gebouw om de tentoonstellingen te bekijken.

26. Abstracte make-up

Abstracte make-up heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Make-upliefhebbers hebben ontdekt hoe ze alles kunnen maken, van de meest avant-gardistische looks tot complete illusies.

Pak een beginner make-up kit of eyeshadow palette met veel kleuren. Pak dan een goede set make-up kwasten en begin met het oefenen van de looks die je op Instagram en YouTube ziet, totdat je goed bent.

27. Astronomie

design whatever GIF by Nerian Keywan

Kijk je wel eens met verwondering naar de sterren? Dan zou je astronomie als hobby moeten overwegen.

Je hebt alleen een astronomieboek nodig en een telescoop. Met de telescoop kun je de maan en de sterren beter zien, en met het boek kun je leren waar je in hemelsnaam naar kijkt.

28. Lezen

Misschien voor de hand liggend, maar je kunt echt een goede hobby van lezen maken. Het is een geweldige hobby omdat je het onderweg kunt doen en gemakkelijk verder kunt gaan waar je gebleven was. Het heeft velen voordelen en bovendien is er ontzettend veel keus in verschillende genres. Al lees je een half uurtje per dag, je gaat het waarderen als je het consistent blijft doen.

29. Astrologie

Astrologie is op dit moment immens populair vanwege de mystiek. Zijn de dag, de maand, het uur en de plaats van onze geboorte belangrijk of niet? Als je gelooft dat het zo is, of zou kunnen zijn, zou je je misschien wat meer willen verdiepen in astrologie als hobby. Het kan je helpen jezelf beter te begrijpen, evenals de mensen om je heen.

De beste manier om hiermee te beginnen is door een boek aan te schaffen over Astrologie of Youtube video’s te bekijken.

30. Paardrijden

paard-rijden

Stel je voor dat je op een prachtig paard door een bosrijk landschap of een ander adembenemend landschap rijdt.

Paardrijden brengt je buiten en geeft je dat gevoel van vrijheid en avontuur. Het is ook een goede oefening, want het verstevigt je lichaam en kan je helpen gewicht te verliezen.

Zelfs als je een beginner bent, kun je genieten van begeleide tochten die veilig en langzaam zijn.

31. Groente of bloemen tuinieren

Tuinieren heeft ook voordelen voor de emotionele en mentale gezondheid – samen met de fysieke voordelen.

Tuinieren helpt je in contact te komen met de natuur en de cycli van groei en verval.

Of je nu bloemen, bomen of groenten plant, je zult veel voldoening halen uit het zien van de gegroeide groenten of bloemen. 

32. Wandelen met de hond

Als je van dieren en het buitenleven houdt, dan is een honden uitlaatservice de perfecte hobby voor jou.

Veel dierenasielen hebben honden uitlaters nodig als vrijwilliger en geven hun harige vrienden wat avontuurlijke tijd in de buitenlucht.

Als je zelf geen hond wilt, maar wel het plezier van tijd doorbrengen met een hond, is dit ideaal. Je krijgt er veel voor terug!

Je kunt ook een honden uitlaatservice beginnen en je diensten aanbieden aan werkende of vakantievierende huisdiereigenaren.

33. Restauratie

Als je het leuk vindt om oude dingen weer tot leven te brengen, probeer dan restauratie als hobby.

Maak van oude meuk, weer coole, bruikbare meubels!

Je kunt oude meubels vinden op stoepranden, bij een goedkope tweedehands winkel of marktplaats. Als je een meubelstuk vindt dat je wilt aanpakken, maak er dan foto’s van en maak een lijst van wat er nodig is om het weer tot leven te brengen. Heeft het meubel alleen een likje verf nodig? Ga naar de dichtstbijzijnde bouwmarkt en zoek een expert om mee te praten. Laat hen je foto’s zien en zij kunnen je de weg wijzen naar de producten die het meest geschikt zijn om jouw visie te verwezenlijken.

34. Bloemschikken

Studies tonen aan dat bloemen een onmiddellijke invloed hebben op geluk en emotionele gezondheid.

Dus waarom niet wat tijd doorbrengen met bloemen en tegelijkertijd een mooi bosje maken?

Bloemstukken zijn prachtige cadeaus of geweldig om je eigen huis mee te decoreren.

35. Tarot

Pink Astrology GIF by emma baynes

Tarot heeft een verbazingwekkende geschiedenis en je zou een leven lang alleen al de symboliek kunnen bestuderen. Tarot leren is een geweldige hobby voor iemand die nieuwsgierig is naar het universum en op zoek is naar diepere betekenis.

Je kunt beginnen door een dek van tarot kaarten te kopen en een beginner tarot boek zoals ‘The Ultimate Guide to Tarot’.

36. Surfen

Surfen is een van de meest indrukwekkende hobby’s, het is een ontzettend moeilijke sport. Je moet er veel in oefenen om eenmaal een golfje te kunnen pakken!

Als je op een plek woont waar je van surfen een hobby kunt maken, moet je dat eens proberen. Elke dag en elke golf zal anders zijn, en je zou altijd kunnen proberen om jezelf uit te dagen met nieuwe trucs of nieuwe gebieden, al zal het waarschijnlijk al uitdagend genoeg zou zijn om jezelf op de plank te houden.

Het is ook een hobby waar je een mooi kleurtje van kunt krijgen als je het vaak genoeg doet, dus win-win!

37. Geperste bloemen knutselen

Bij bloemen persen worden bloemblaadjes en bladeren die je buiten vindt gedroogd in een bloemenpers.

Door bloemen te persen worden ze platter en kunnen ook de bloemkleuren veranderen, variërend van vervaagde kleuren tot een grotere intensiteit van levendige kleuren. Het wordt al lang als kunstvorm beoefend in China en in Japan.

De geperste bloemen en bladeren kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van ambachtelijke projecten. Ze kunnen worden aangebracht op speciaal papier, stoffen, of zelfs op houten meubilair.

Een goedkope bloemenpers is een prima hulpmiddel om met deze artistieke hobby te beginnen.

38. Tentkamperen in de natuur

camperen-tent-wildernis

Je hoeft geen kampeer freak te zijn om van kamperen te genieten. Er zijn veel mooie gebieden die goede uitgeruste, veilige, en betaalbare campings hebben.

Stel je een mooi herfst- of lenteweekend voor met gematigd weer, slapend in een tent bij een beekje of in het bos, kokend boven een kampvuur, en gewoon genietend van de rust van de natuur. Heerlijk.

39. Vogels spotten

Het enige wat je nodig hebt is een goede vogelverrekijker en een National Geographic vogelgids om te beginnen. Of je kunt een vogel-app op je telefoon gebruiken als je dat liever doet.

Je kunt er overal van genieten, op elk moment. En je kunt andere vogelliefhebbers ontmoeten in groepen en meet-ups.

40. Bierbrouwen

Bierbrouwen is een ongelooflijk interessante hobby omdat je gewoon batch na batch kunt maken, waarbij je verschillende technieken uitprobeert. Het is ook erg leuk, misschien nog leuker om de bieren te proeven of vrienden uit te nodigen om ze te proeven.

Je kunt een bier brouw kit aanschaffen en een online bier brouw cursus waar je leert hoe je je eigen batches bier kunt brouwen. 

41. Leer een instrument

Een instrument leren kan een hele leuke hobby zijn omdat het je uitdaagt om je hersenen anders te gebruiken. De meeste mensen gaan meteen voor het leren van de piano of gitaar, omdat ze vertrouwd zijn en vrij toegankelijk. Maar, de sleutel is om ervoor te zorgen dat je een instrument kiest waarin je echt geïnteresseerd bent. Misschien ben je wel mega goed op de klarinet! 

42. Inlineskaten

Inlineskaten (ook wel skeeleren genoemd) is een geweldige manier om te bewegen en te genieten van de tijd buiten. Het verbetert de spierkracht, het evenwicht en de coördinatie.

Het is een weinig belastende oefening die je helpt gewicht te verliezen en zelfvertrouwen op te bouwen terwijl je een leuke tijd hebt.

Als je verharde paden of parken in de buurt hebt, pak dan een paar skeelers, een helm, en een paar beschermers, en geniet van het cruisen door de vrije natuur.

43. Fietsen voor plezier en lichaamsbeweging

fietsen

Fietsen is een goede oefening, niet belastend voor je gewrichten en erg leuk om te doen. Of overweeg het goed aan te pakken met een race fiets, of ga mountainbiken! 

44. Reizen naar nieuwe plaatsen

Nieuwe plaatsen bezoeken en avonturen beleven die gedenkwaardig en leuk zijn. Reizen hoeft niet veel geld te kosten.

Je kunt staatsparken bezoeken met goedkope hutten, een huizenruil met iemand doen, of gewoon op een roadtrip gaan om vrienden en familie te bezoeken.

Weggaan uit je dagelijkse omgeving en nieuwe mensen en bezienswaardigheden zien is verhelderend, opwindend en heel leuk.

45. Schrijven in kalligrafie

Wist je dat Steve Jobs zijn eerste computertypografie baseerde op de kalligrafievaardigheden die hij op de universiteit leerde?

Kalligrafie werd door Confucius beschouwd als een van de “zes kunsten”, en wordt beschouwd als een manier om iemands temperament te verfijnen.

Je kunt kalligrafie leren voor je plezier of om een bedrijfje te beginnen met het ontwerpen van kaarten en uitnodigingen.

46. Klimmen

Een super avontuurlijke en spannende hobby. Om er mee te beginnen zou je naar een indoor klimcentrum kunnen gaan. Als je eenmaal een beetje getraind bent, je je meer op je gemak voelt en sterker wordt, is dit een hobby die je naar plaatsen kan brengen waar je nog nooit geweest bent.

Je kunt een groep samenstellen en meedoen aan wedstrijden, je kunt gaan bergbeklimmen in de bergen (veiligheid voorop, natuurlijk) of je kunt jezelf uitdagen met supermoeilijke indoor parcours.

Het is een hobby waarbij je in je eigen tempo vorderingen kunt maken, maar ook je vorderingen kunt volgen terwijl je verschillende parcours uitprobeert.

47. Borduren of kruissteek

Als je aan borduren denkt, denk je misschien aan een saaie bezigheid, vaak beoefend door oma’s. 

Maar borduren blijkt ook populairder te zijn bij jongeren, en je kunt je zelfs aansluiten bij een borduurgroep om er een sociaal evenement van te maken.

Het is een geweldige hobby voor behendigheid, geestelijke scherpte en creativiteit. Het is een heerlijke manier om te ontspannen en tegelijkertijd iets moois te maken – of het nu een kussen, hangende kunst, een handtas of een kerstkous is.

Kruissteek is een vorm van handborduurwerk waarbij als enige steek een x-vormige steek of een kruissteek wordt gebruikt.

48. Sieraden maken

sieraden-vrouw

Vrijwel elke hobbywinkel heeft een verscheidenheid aan kralen en draden voor het maken van sieraden, en misschien vindt je het leuk om naar speciaalzaken te gaan die een grotere keuze aan interessante en meer kostbare stenen en kralen hebben.

Dit is een geweldige hobby voor creativiteit, en een geweldige manier om je eigen cadeaus te maken voor mensen om wie je geeft.

49. Mozaïekkunst ontwerpen en maken

Het is een geweldige manier om materialen te gebruiken die anders weggegooid zouden worden en het geeft een heel unieke vorm van creatieve expressie.

Je kunt er tuinkunst, wandkleden, tegelinlegwerk, decoratieve schalen, sieraden of wat je maar kunt bedenken mee maken.

50. Breien of haken

Breien en haken zijn creatieve ambachten die ontspannend en leuk zijn. Er zijn zoveel mooie dingen die je kunt maken, zelfs met de meest eenvoudige steken.

Zowel haken als breien zijn geeststimulerende activiteiten waarvan bekend is dat ze de symptomen van depressie verlichten en de motoriek helpen verbeteren.

Beide activiteiten hebben een kalmerend effect en geven je een gevoel van trots, voldoening en voltooiing.

51. Hardlopen of joggen

friends lol GIF

Dit is een van de gemakkelijkste, goedkoopste en gezondste hobby’s voor vrouwen. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar goede loopschoenen en een plek om te joggen.

Je kunt genieten van het buitenleven terwijl je naar muziek luistert of gewoon van de geluiden van de natuur geniet. Of je kunt lid worden van een hardloopclub als je motivatie en gezelligheid zoekt tijdens het hardlopen.

Als hardlopen nieuw voor je is of al een tijdje niet meer hebt gelopen, zijn er tal van gratis hardloop-apps om je te helpen langzaam en veilig te beginnen, zodat je kunt opbouwen tot je gewenste hoeveelheid hardlopen.

52. Yoga beoefenen

Yoga is een oud systeem van filosofieën, principes en praktijken die meer dan 2500 jaar geleden zijn afgeleid van de Vedische traditie van India en de Himalaya.

Vandaag de dag wordt yoga beoefend als een vorm van meditatie, ontspanning en helderheid van geest. Het omvat fysieke houdingen en stretchoefeningen die het lichaam versterken en stimuleren en alle fysieke systemen helpen om goed te werken.

53. Bowlen met vrienden

bowling

Bowlen lijkt zo’n beetje een teruggooi naar de jaren ’50 en ’60, maar het is eigenlijk een zeer populaire hobby. Als je sinds je tienerjaren niet meer hebt gebowld, probeer het dan nog eens.

Het is echt een leuke groepshobby, het is betaalbaar, en iedereen kan het doen. OK, de schoenen zijn lelijk, maar dat is ook een deel van het plezier! 

54. Dansen in een klas of club

Of je nu meedoet aan een ballroomles, ballet beoefent of gewoon naar een club gaat om te dansen, je zult zoveel plezier en lol beleven aan het bewegen van je lichaam op geweldige muziek.

Dansen is niet alleen een geweldige vorm van lichaamsbeweging, maar het verbetert ook de coördinatie, het geheugen en de flexibiliteit. Je hoeft geen Ginger Rogers te zijn om van dansen te genieten. Ga er gewoon op uit en beweeg op de maat!

55. Quilten

Quilten was een heel gewone sociale activiteit in het verleden. Quilts waren ooit essentiële huishoudelijke voorwerpen, en vrouwen genoten van de onderbreking van het veeleisende fysieke werk om quilts te naaien.

Quilten is nog steeds leuk, bevredigend en creatief. Van het kiezen van het patroon tot het kiezen van de stoffen, er zijn vele aspecten van het quilten die het zo leuk maken.

56. Interieur Ontwerp

Heb je een oog voor decoreren en het creëren van mooie ruimtes? Zo ja, waarom zou je er dan geen hobby van maken? Je kunt meer leren over interieur ontwerp door een gratis online ontwerpcursus te volgen of je aan te sluiten bij een lokaal gemeenschapsprogramma.

Gebruik je vaardigheden om je eigen huis opnieuw in te richten of help vrienden en familie hun droomkamers te creëren.

57. Wandelen in de natuur

wandelen-schoenen

Wandelen is een geweldige oefening, het vermindert stress, en stelt je in staat om contact te maken met de natuur. Je komt onderweg een grote verscheidenheid aan planten, vogels en dieren tegen, en het is een geweldige activiteit om alleen of met andere mensen te doen.

58. Tennissen

Het is niet alleen een goede oefening (vooral het spelen van singles), maar het is ook een geweldige manier om te socialiseren, hand/oog coördinatie te verbeteren, en leuke outfits te dragen!

Zelfs als je niet sportief bent), laat je niet intimideren door het spel. Ga gewoon en heb plezier.

59. Zelfverdediging klas

Een zelfverdediging les is erg leuk en een goede oefening – en het kan je helpen jezelf te beschermen als je ooit benaderd wordt door een dubieuze vreemdeling.

Je leert hoe je een potentiële aanvaller kunt herkennen, hoe je een gevaarlijke situatie onschadelijk maakt, en een aantal schop- en stootbewegingen om een aanvaller af te weren.

60. Kruidenteelt

Als je ervan houdt om te koken en het hele jaar door unieke en heerlijke maaltijden te bereiden, ga dan aan de slag met de hobby van het binnenshuis kweken van kruiden.

Je kunt leren over een verscheidenheid aan kruiden en hoe ze worden gebruikt om je maaltijden op smaak te brengen, terwijl je geniet van de voldoening om je planten te zien groeien in het comfort van je huis.

61. Zwemmen

zwemmen

Of je nu zwemmen ziet als baantjes trekken in een zwembad in de sportschool of drijven in het zwembad in je gemeenschap/achtertuin, zwemmen is een ongelooflijk ontspannende en toch actieve hobby.

Het is een geweldige training, maar niet te zwaar voor de spieren. Zelfs als je niet op zoek bent naar een super intensieve training, kan gewoon rondzwemmen een geweldige manier zijn om je lichaam bewust te bewegen. 

62. Fruit of groenten inblikken

Denk eens aan al het fruit en de groenten die je uiteindelijk weggooit omdat je ze vergeet of om de een of andere reden niet eet.

Inblikken stopt het natuurlijke bederf en stelt je in staat om voedsel veel langer te bewaren. Het is makkelijk, goedkoop, en het is zo belonend om je voorraadkast vol te zien staan met heerlijke dingen die je zelf hebt ingeblikt.

63. Rebounden op een Mini Trampoline

Rebounding is een van de leukste, minst pijnlijke oefeningen die er zijn – zeker voor de voordelen die je er van krijgt. Het houdt in dat je een tijdje springt, rent of danst op een sterke minitrampoline.

Niet alleen verbetert het je conditie, maar het is ook goed voor je lymfestelsel. Het is goedkoop, draagbaar, en gemakkelijk.

64. Brood maken

Ahh, de geur van vers, warm brood. Je gezin zal nog meer van je houden als je de hobby van het broodbakken oppakt. Natuurlijk kun je gemakkelijk brood uit de supermarkt kopen, maar waarom zou je je brood niet kruiden met een dosis liefde en zelfgemaakt plezier door het zelf te maken.

Je kunt honderden tutorials online vinden om je te helpen de vaardigheden te leren van het maken van elk soort brood dat bij je past.

65. Touwtje Springen

Touwtje springen is een van de meest uitdagende oefeningen voor volwassenen. Het schijnt een van de beste cardio workouts te zijn.  

Zoals veel fysieke hobby’s is het mentaal net zo zwaar als voor het lichaam, maar als je het gewoon eens probeert en volhoudt, word je er misschien wel verliefd op.

66. Zelfgemaakte traktaties bakken

bakken-deeg-brood

Iedereen houdt van zelfgebakken lekkernijen en het sociale aspect van het eten van mooi en liefdevol bereide taarten, cupcakes en andere zoete en hartige lekkernijen.

Bakken is bevredigend en ontspannend en er komt een beetje creativiteit en persoonlijke flair bij kijken. Er gaat niets boven het horen van de “oohs” en “ahhs” van mensen die genieten van de traktaties die je net hebt bereid. Nodig je vrienden en familie uit voor een dessertfeestje en deel je nieuwe hobby met degenen die jouw inspanningen op prijs stellen.

67. Wijnproeven

Als je van goede wijnen houdt, zijn er zoveel mogelijkheden om over verschillende wijnsoorten te leren. Je plaatselijke wijnwinkel biedt waarschijnlijk wijnproeverijen aan, of je kunt je eigen wijnproeverij organiseren en de gasten vragen een andere fles mee te brengen.

Er zijn wijnlessen die je kunt volgen, lokale wijnevenementen, en zelfs wijnproeverij cruises.

68. Visieborden maken

Als je een gebied in je leven wilt verbeteren, is een van de beste plaatsen om te beginnen met het visualiseren van het resultaat dat je wil bereiken. Een tastbaar hulpmiddel daarbij is een visiebord.

Een visiebord kan online worden gemaakt, of je kunt er zelf een maken met posterbord, afbeeldingen en woorden (uit tijdschriften of elders), en andere decoraties. Je kunt een uniek visiebord maken voor je carrièredoelen, reisdromen, relatiewensen, of elk ander doel voor zelfverbetering.

Als je eenmaal weet hoe je een visiebord moet maken, kun je een maand aan een bepaald thema wijden en je op dat thema concentreren terwijl je naar het doel toewerkt.

69. Organiseren en opruimen

Als je van nature georganiseerd bent, of dat graag wilt zijn, waarom maak je daar dan geen gebruik van? Gebruik je hobbytijd om je huis of dat van iemand anders in tiptop conditie te krijgen door rommel op te ruimen, je spullen te sorteren en netjes te organiseren wat er overblijft.

70. Mindfulness en meditatie oefeningen

Mindful mediteren is meer dan een hobby – het is een praktijk. En de praktijk van meditatie is diep bevredigend en kalmerend. Van mindful mediteren is bewezen dat het stress en angst vermindert, depressie verbetert, en een verscheidenheid aan ziekten helpt voorkomen.

Het geeft je een adempauze van de eisen van je dag en helpt je om je beter te concentreren gedurende je dag. 

71. Je geld beheren (beginnen met investeren)

We moeten allemaal onze rekeningen, maar heb je overwogen om van het beheren van je geld en het voorbereiden op je pensioen een hobby te maken? Meer aandacht besteden aan waar je geld naartoe gaat, waar je te veel uitgeeft, hoe je spaart en waarin je investeert, kan lonend en winstgevend zijn.

Leer financiële doelen te stellen, een budget op te stellen en schuldenvrij te worden door elke week tijd vrij te maken om aan je geldbeheer te werken. Er zijn tal van blogs en boeken online die je op weg kunnen helpen.

72. Schrijven

schrijven-pen-papier

Schrijven, of het nu een roman is of gewoon in je dagboek, het is een geweldige hobby die zo goed voor je is. Het opschrijven van je gedachten en gevoelens is een geweldige manier om stress en zorgen te verlichten. Schrijven stimuleert ook creativiteit, verbeelding en focus.

Door te schrijven kun je je woordenschat verbeteren, je ideeën verhelderen en je algemene communicatievaardigheden verbeteren.

73. Online cursussen volgen

Je kunt tegenwoordig een cursus volgen over vrijwel alles via online leerplatforms. Er zijn tientallen zelfverbeteringscursussen over het opbouwen van zelfvertrouwen, het verbeteren van je relaties, geldbeheer, hersentraining, meditatie, en nog veel meer.

Ontwikkel een hobby rond het leren van iets nieuws en het uitbreiden van jezelf en je capaciteiten.

74. Wenskaarten maken

Weet je nog dat het versturen van kaarten iets heel gebruikelijks was? Nu gebruiken de meesten van ons sms of e-mail. Waarom breng je de kunst van het kaarten sturen niet terug door je eigen handgemaakte kaarten te maken die een echt cadeau zijn voor degenen om wie je geeft?

Pinterest heeft honderden prachtige ideeën om je op weg te helpen met deze nieuwe hobby. Maar je kunt deze ideeën je eigen maken door je eigen versieringen en kleuren te kiezen.

75. Schilderen en tekenen

kunst-schildering

Je denkt misschien dat je niet de creativiteit hebt om te schilderen of te tekenen, maar iedereen is in staat om zijn tekenvaardigheden te verbeteren en zich te bekwamen als amateurkunstenaar – of misschien zelfs als professional.

76. Keramisch aardewerk maken

Begin met het volgen van een pottenbakkerscursus bij een plaatselijk kunstcentrum voordat je investeert in de materialen en apparatuur om er zeker van te zijn dat je het leuk vindt.

Als je het niet erg vindt om je handen een beetje vies te maken met boetseerklei, is dit misschien wel de perfecte hobby voor jou.

77. Videospelletjes

De ooit door mannen gedomineerde videospelletjesindustrie is populairder geworden bij vrouwen. De truc is om de stijl van het spel te vinden waar je van houdt. De soorten videospellen zijn eindeloos, maar de populairste zijn MOBA’s, first-person-shooter, explorer-spellen en horrorgames.

Koop een spelconsole of gaming laptop en verken alle spellen die er gratis bij zitten. Probeer dan spellen van elk type uit tot je degene vindt die je leuk vindt.

78. Skiën

skien-wintersport

Skiën kan zowel buiten in de sneeuw als op het water, het hangt er maar net vanaf waar je bent en in welk klimaat je leeft! Skiën is echter hoe dan ook superleuk.

Er zijn vrouwen die zweren bij waterskiën, en die houden van het gevoel om in het water te zijn. Je word er sterk van en het is ontzettend spannend en leuk. 

Met skiën in de sneeuw krijg je ook de mooiste uitzichten te zien die je ooit bent tegengekomen. In Nederland kun je daar indoor parken gaan om je vaardigheid te verbeteren. Je kunt ook snowboarden leren!

79. Fotografie beoefenen

Fotografie is een van die hobby’s die zo veel gemakkelijker is geworden met de groei van de technologie. Je kunt prachtige foto’s maken met alleen je smartphone.

Maar als je er serieuzer mee wilt worden, overweeg dan om fotografielessen te nemen en jezelf een echt goede camera aan te schaffen.

80. Planning van evenementen

Als je een nauwkeurig persoon bent, is evenementenplanning de hobby voor jou. Er is veel vraag naar evenementenplanners en je krijgt de kans om allerlei soorten evenementen te helpen plannen, van feesten tot bruiloften en sociale evenementen.

Begin door vrijwillig je hulp aan te bieden aan een vriend of familielid. Andere mensen zullen om je hulp vragen als je hen gewoon laat weten dat je geïnteresseerd bent. Wissel duidelijke verwachtingen uit met de eigenaar van het evenement en duik erin. Als het je niet bevalt, leer je wat je de volgende keer moet veranderen of kun je een andere hobby verkennen, zoals vrijwilligerswerk.

81. Gewichtheffen

fitness

Gewichtheffen in de sportschool. Het is een van de moeilijkste mentale en fysieke uitdagingen, waardoor je enorme voldoening voelt als je ze hebt voltooid!

Gewichtheffen is echt een geweldige hobby, omdat je je er veel sterker door voelt – en dan niet alleen lichamelijk.

Jezelf pushen om elke week meer gewicht te squatten helpt je meer vertrouwen te krijgen in jezelf en welke vrouw verdient niet een beetje extra zelfvertrouwen?

Als je op zoek bent naar een hobby om jezelf zowel mentaal als fysiek te pushen, dan moet je dit echt eens proberen.

82. Kickboksen of boksen

Eén woord voor vrouwen die kickboksen of boksen: badass. De kracht die je uit je lichaam kunt voelen is absoluut waanzinnig, en het is een geweldige manier voor vrouwen om te kunnen voelen hoe sterk ze zijn, vooral als ze zich misschien vast voelen zitten in de dagelijkse routine van hun leven.

Vrouwen die het doen zeggen dat het hen een kick geeft als geen ander, en dat het hen ook comfortabeler maakt te weten hoe sterk ze echt zijn.

83. Schermen

Vrouwen die zwaardvechten er cool uit vinden zien zouden eens moeten overwegen om te gaan schermen. Schermen is een superuitdagende vecht sport. Oefening baart kunst want je hebt deze vecht techniek niet zomaar onder de knie. 

84. Kaarsen maken

Candles Light A Candle GIF by Tennis

Er zijn kaarsenwinkels waar je je eigen kaarsen kunt maken! Het is super leuk om je eigen geurtjes te maken. Dit is een super ontspannende hobby, omdat je de geuren helemaal zelf kunt maken en creatief kunt zijn.

Een bonus tip om dit extra ontspannend te maken is om geuren te vinden die je kalmeren en gewoon een eindeloze reeks van kalmerende kaarsen te hebben… Dan heb je een eindeloze voorraad voor in je woonkamer en ruikt het er altijd lekker!

85. Crypto

Crypto is tegenwoordig helemaal HOT! Steeds meer mensen stappen in en er is leuk geld mee te verdienen. Het is een interessant onderwerp dat erg toekomstgericht is. Misschien vind je het leuk om je er eens in te verdiepen. Wie weet word het later flink beloond!

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten