Beste Elektrische Fietsen op de Markt

beste-elektrische-fietsen

Ze zijn tegenwoordig niet meer uit het straatbeeld weg te denken: elektrische fietsen. Terwijl we vroeger allemaal massaal een brommer of later een scooter wilden, zijn de elektrische fietsen nu helemaal hip. Overweeg jij om een elektrische fiets aan te schaffen en wil je weten welke de beste zijn, lees dan dit artikel.

Wat is een elektrische fiets?

elektrische-fiets

Een elektrische fiets is een fiets met een motor en vaak ook een accu. Deze motor met accu ondersteunt jou terwijl je aan het fietsen bent. In de meeste gevallen kan je de motor zelf aan- en uitzetten wanneer je dat wil. Je kan er dus ook “normaal” mee fietsen. De accu van de fiets laad je van tevoren op. Hoeveel kilometer je hiermee kan doen, is afhankelijk van de accu. De accu en de motor worden geactiveerd wanneer jij bent met het trappen op de pedalen.

Voor- en nadelen van een elektrische fiets

Het hebben van een elektrische fiets kan erg fijn zijn. Je fietst er sneller mee en met minder moeite. Het kost je dus minder energie om van de ene plek naar de andere plek te komen. Lange afstanden leg je gemakkelijker af. Een voordeel ten opzichte van een motor of scooter is dan weer dat een elektrische fiets vriendelijker is voor het milieu. Bovendien blijf je er zelf ook mee in beweging. Dit zijn voor veel mensen goede redenen om een elektrische fiets aan te schaffen.

Wel zijn elektrische fietsen vrij duur. Je moet er dus wel een investering voor over hebben. Ook de reparaties aan een elektrische fiets zijn vaak prijzig. Verder ben je afhankelijk van een accu. Laad je deze niet op of wil je een langere afstand fietsen dan de accu aankan, dan heb je geen ondersteuning meer.

Fietsen van Santos

koppel-fietsen-romantisch

Een bekende variant van elektrische fietsen zijn de Santos fietsen. Dit merk biedt verschillende fietsen aan, zoals trekkingfietsen en mountainbikes, maar ook toerfietsen. Santos staat bekend om de hoge kwaliteit en het lage onderhoud. Je hoeft er dus niet vaak mee naar de fietsenmaker. Bovendien kan je de fiets zelf samenstellen aan de hand van optionele uitbreidingen. Zo krijg je precies wat je nodig hebt.

Fietsen van Cannondale

Een andere optie is de Cannondale e-bike. Fietsen van Cannondale rijden ontzettend lekker en zijn gemakkelijk in gebruik. De accu’s zijn geschikt voor langere afstanden en het is zelfs mogelijk om een extra accu op de fiets te laten monteren. Zo zit je nooit zonder ondersteuning op jouw elektrische fiets.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten