Huishoudens kunnen veel Besparen op hun Autoverzekering

besparen-op-autoverzekering

Verschillende onderzoeken tonen aan, dat consumenten fors kunnen besparen op hun maandlasten door vaker naar het aanbod aan verzekeringen te kijken. Een autoverzekering wordt doorgaans afgesloten bij de aanschaf van de auto. Vervolgens kijken veel consumenten pas weer naar hun verzekering, bij de aankoop van een volgend voertuig. Dat is zonde, daar andere verzekeraars mogelijk een beter aanbod doen dan je huidige verzekeringsmaatschappij. Het gebruik van een online tool voor het vergelijken van autoverzekeringen maakt dit binnen een minuut inzichtelijk. Voldoende reden om zelf ook eens te kijken, of je maandelijks geld kunt besparen.

Op zoek naar een goedkope autoverzekering

man-auto-rijden-stuur

De zoektocht naar een goedkope autoverzekering begint bij het vergelijken van de verschillende soorten autoverzekeringen. Zoals reeds aangehaald werd, vind je online tools die je erbij helpen. Waar je tien jaar geleden voor een WA-verzekering met volledig casco (all risk) koos, kan een WA-verzekering met beperkt casco volstaan nu de auto ouder is geworden. Wellicht overweeg je zelfs over te stappen naar een WA-verzekering, als je voornemens bent de auto in de komende paar jaar te vervangen. Mocht de auto ernstig beschadigd raken, dan haal je dat moment naar voren. In andere gevallen bespaar je de komende maanden fors op je premie.

De dekking tussen deze autoverzekeringen verschilt sterk. Bij een WA-verzekering wordt slechts schade aan anderen vergoed bij een ongeval; een all risk autoverzekering dekt ook schade aan je eigen voertuig. Niet alleen bij een ongeval, maar bijvoorbeeld ook door vandalisme of door een hevige storm. Hier komt bij dat de exacte dekking per verzekeraar op details kan verschillen. Neem de polisvoorwaarden altijd door, voordat je de verzekering afsluit.

Kijk naar je aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering voor je auto, welke verplicht is in Nederland, kun je verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk hierbij aan een inzittendenverzekering, of bijvoorbeeld een rechtsbijstandverzekering. De rechtsbijstandverzekering voor verkeerssituaties verschilt van de verzekering die je wellicht afgesloten hebt voor de schade die je per ongeluk toebrengt aan andermans bezittingen. Ook modules als pechhulp en een no-claimbeschermer worden door veel verzekeraars aangeboden. Het is afhankelijk van het gebruik van de auto of het afsluiten ervan loont. Vaak blijkt dat men deze aanvullende verzekeringen onnodig afsluit, wat leidt tot een hogere maandelijkse premie. Het opzeggen ervan levert je direct een besparing van al snel tientallen euro’s op jaarbasis op. Wanneer heb jij voor het laatst gekeken of je deze aanvullende verzekeringen echt nodig hebt?

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten