Drie Benodigdheden als je vanuit Huis werkt 

benodigdheden-vanuit-huis-werkt

Het maakt tegenwoordig niet meer uit of je als zzp’er werkt of in loondienst bent. Vanuit huis werken is steeds meer normaal. Als dit incidenteel is, is een werkplek aan de keukentafel meestal voldoende. Maar wat nou als je dit regelmatig doet? Dan is het prettiger om echt over een eigen kantoortje te beschikken. Maar dan heb je natuurlijk wel de juiste tools nodig om je werk te kunnen doen. Wat heb je eigenlijk precies nodig? Hieronder hebben we de belangrijkste benodigdheden op een rijtje gezet. Afhankelijk van je beroep kun je dit lijstje zelf nog aanvullen. Zo beschik je alvast over de juiste basis voor jouw eigen thuiswerkplek.

1. Printer voor een eigen kantoor

benodigdheden-vanuit-huis-werkt

Als je vanuit huis werkt, is de kans groot dat je regelmatig documenten moet printen. Een eigen printer is dus absoluut een must. Maar voor welke printer kies je?

Dit is met name afhankelijk van jouw eigen printgedrag. Hoeveel print je ongeveer per maand? Meestal volstaat een zogenaamde all-in-one printer. Met deze printers kun je zowel printen als faxen en scannen. Zo heb je maar één apparaat nodig. Handig om ruimte te besparen in een klein thuiskantoor. Een hp envy printer is in de meeste gevallen dan ook een prima optie.

Om de juiste printer te kiezen is het verstandig om jezelf eerst een aantal vragen te stellen. Print je bijvoorbeeld vooral afbeeldingen? Dan is een inkjetprinter de juiste keuze. Hiermee kun je eenvoudig afbeeldingen van hoge kwaliteit printen. Moet je echter vooral veel tekstdocumenten printen? Dan is een hp laserjet printer precies wat je nodig hebt.

2. De juiste laptop

Je kunt niet werken zonder een goede laptop. Een goede werklaptop maakt jouw kantoor compleet. Als je in loondienst bent, kun je meestal een laptop van je werkgever krijgen. Als zzp’er moet je deze uiteraard zelf regelen. Bedenk van tevoren goed welke functies de laptop moet hebben. Wanneer je enkel Word en Excel gebruikt, volstaat vrijwel elke laptop. Wanneer je echter ook afbeeldingen of video’s moet bewerken, heb je meestal een wat luxere laptop nodig. Laat je daarom goed informeren over de verschillende opties en ontdek welke laptop het beste bij jou past.

3. Goede bereikbaarheid

docent-online-studie-laptop

Als je vanuit huis werkt, is het van essentieel belang dat je goed bereikbaar bent. Daarom mag een goede internetverbinding en telefoon niet ontbreken. Met name een goede smartphone is absoluut onmisbaar. Zo kun je in contact blijven met je werkgever, klanten of zakenrelaties.

Extra tip: houd er rekening mee dat verleidingen al snel op de loer liggen tijdens het thuiswerken. Daarom is het tevens van belang dat je thuis echt een eigen plekje creëert. Eentje waar je niet zo snel gestoord wordt door andere gezinsleden. Kies daarom de juiste ruimte voor jouw werkplek. Het liefst een ruimte die af te sluiten is en die goed geïsoleerd is. Zo word je minder gestoord door geluiden van buitenaf en kun je productiever werken.

Total
0
Shares
Gerelateerde berichten